11. 5. 2018

Nový kabát pro Robina Hooda a nechybí ani naše reakce

Jednu věc vám garantujeme - tak rychle vystřelené šípy jste ještě neviděli. Český trailer aneb co my na něj.

hlavní obrázek

Už delší čas jsme pro vás nevydali žádnou redakční reakci na trailer a jelikož před pár dny jsme dostali první pohled do nového dobrodružství dalšího Robina Hooda, museli jsme se o své názory podělit. No, co si budeme povídat, moc pozitivní nejsou. Ale nezoufejme, ještě do premiéry filmu dostaneme naservírováno spousty ukázek, spotů a materiálu, takže nakonec nás možná nový Robík přesvědčí, že on je ten pravý důvod proč v listopadu navštívit naše kina. Nehaňme pouze, film nabízí skvělé herecké obsazení a poměrně dobře zvládnout akci.

Trailer jsme vám poprvé představili v neděli v souhrnu týdne. Pokud jste jej ještě neviděli, pro připomenutí vám ho sem dáváme s českými titulky. Co na něj říkáte vy? Líbí se vám? Shoduje se váš názor s tím naším? Dejte nám vědět v komentáři, nebo věnujte pár vteřin anketě.

Trailer ke zhlédnutí

Co na trailer říkáme v naší redakci?

I kdyby nesedlo obsazení, prostředí nebo samotný fenomén Robina Hooda, tohle prostě chceš vidět! Bitky, výbuchy… trailer je tak napěchovaný akcí, že vyložené svádí vidět ho na velkém plátně. A právě v tom vidím kámen úrazu. Celé je to takové, moc všeho, přehnané, neosobní… jen aby dobře vypadal a nalákal do kina co nejvíc diváků. Pustila jsem si ho s nadšením, které ale postupně opadávalo, až dospělo do bodu lehkého znechucení. Z traileru nemám dobrý pocit, a abych pravdu řekla, pořádně ani nevím, jak ho hodnotit. Snad z filmu budu mít lepší.

Nikola9 – 60 %

Nemohu se zbavit dojmu, že se scénáristé těsně před započetím své práce dívali na Krále Artuše. Robin Hood, dávný hrdina opředený legendami, v moderním akčním hávu, bohužel mnohem hůř napsaný a s nijak zvlášť zajímavým a sympatickým obsazením. Trailer mi přijde podivně sestříhaný a až příliš se mi snaží ukázat, že výsledný film bude bombastická akční jízda. Po třetím zhlédnutí už vnímám jen velkolepý chaos plný výbuchů a letících šípů, mezi kterými člověk těžko hledá, jaký příběh bude snímek vlastně vyprávět. Pravděpodobně další z filmů, u kterého se lze bavit, pokud necháte mozek doma. Já na něj do kina nejspíš nevyrazím.

Janca.W – 50 %

Tenhle film jsem očekával docela dlouho, ale po traileru jsem dosti v rozpacích. Stejně jako u nového Artuše, ze kterého udělali úplnou fantasy šílenost, je i tento film velmi odlišný od předlohy. Jednak tady máme „středověký“ hrad, černocha, molotovy, zápalné a výbušné šípy, bullet time jako z Maxe Payna a Robina z Locksley, který si vypisuje odměnu na vlastní hlavu. Tarona Egertona mám rád, ale v takovém filmu měl Robina hrát spíše Stephen Amell. A jak hodně lidí říká, tento TEASER je „trošičku“ dlouhý a měl skončit tak v polovině, přesněji v části „Jsi si jistá?“ Určitě to bude zábavný akční film, ale nic víc.

Micuda98 – 50 %

Tak tohle je krutopřísná blbina, ale celkem zábavná. Možná jsem raději, že dostaneme akční zábavnou blbinu, než další komornější a vážnější zpracování. Těch tu už bylo a to by tvůrci mohli narazit. Tímto zpracováním chtějí nalákat hlavně mladé diváky do kina, což by se mohlo podařit. Je to schválně nadsazené – rychlé vypouštění šípů, všude to bouchá, hoří, lidé lítají a skáčou … Ale proč ne. Na velkém plátně to může vypadat dobře. Akční hovadinka, která může na dvě hodinky zabavit. Jen se bojím, aby to nepropadlo jako Král Artuš, jelikož zde vidím jistou podobnost. Co je ale fajn, jsou herci. Skoro všechny mám rád, takže minimálně kvůli nim se na film podívám. No… kam se hrabe Arrow.

Atticus – 70 %

Oukej, rychlostřílení šípů je super. Co už není super, je, že zbytek záběrů je zpomaleně. To potřebovali natáhnout stopáž, nebo co? Navíc Robin nemá potřebné charisma, vypadá jak frajírek z nějakýho komiksáku. Trochu to svádí k Arrowovi. No zatím mě to moc nepřesvědčilo.

Fruiko – 40 %

Celkové hodnocení traileru naší redakcí: 50 %

Líbí se vám trailer na nového Robina Hooda?
Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 2 příspěvky v diskuzi
Micuda98
hodně dávno
Jednoduché shrnutí všech recenzí: Takhle to dopadá když se vyspí film Král Artuš: Legenda...
Esgalnor
hodně dávno
Názor jsem neposlal, tak se vyjádřím tady - nenadchlo mě to, z Artuše jsem byl nadšenej díky...