13. 5. 2018

Na jaře 2019 se začne natáčet film o Kenobim a další novinky

Oblek Iron Mana ukraden, trojka Sherlocka Holmese a další Mizerové - to jsou aktuální novinky.

hlavní obrázek

Že jste se nemohli dočkat? To chápeme, a proto pro vás máme opět souhrn týdne! Dali jsme dohromady ty nejzajímavější filmové novinky, aby byly krásně stručné a pohromadě. Dneska je toho opravdu hodně, takže se pohodlně usaďte a zjistěte s námi, co nového se plánuje, které filmy mají konečně datum premiéry a navíc si dole můžete přečíst pár zajímavostí. Pokud vás budou bolet oči, nechybí oblíbené trailerové okénko! Tak pojďme na to a vy nám dole řekněte, na který z vyjmenovaných projektů se těšíte vy. Váš názor nás zajímá!

Best of best



Robert Downey Jr. se potřetí převtělí do nejslavnějšího detektiva na světě. Sherlock Holmes po boku svého nejvěrnějšího přítele doktora Watsona se vrátí v roce 2020 a dostaneme je jako dáreček pod vánoční stromek. Pochopitelně se do role doktora Watsona vrátí charismatický Jude Law. Za nás je to naprosto skvělá zpráva. Éra Iron Mana pomalu a jistě končí, takže Robert Downey Jr. bude mít spoustu času na jiné projekty. A to se nám líbí!

Bruce Willis se postaví do boxerského ringu. Tedy ne jako boxer, na to už má tenhle herec přeci jen svá léta, zahraje si ale jednoho z nejslavnějších amerických trenérů Constantina „Cuse“ D'Amata, který vypiplal boxerské hvězdy jako Rocky Graziano, Floyd Patterson a hlavně legendárního Mika Tysona, kterého jako chlapce objevil ve své tělocvičně, pomohl mu dostat se z průšvihů a po smrti Tysonovi matky ho i adoptoval. Příběh těchto dvou boxerských velikánů převede na plátno jako svůj režijní debut herec Rupert Friend (Ztratili jsme Stalina , seriál Homeland). Role Mika Tysona ve snímku Cornerman ještě není obsazená, tak uvidíme, kdo dostane šanci zazářit.

Niels Arden Oplev, režisér severského thrilleru Muži, kteří nenávidí ženy, chce natočit snímek vyprávějící příběh o dánském válečném fotografovi Danielovi Rye Ottosenovi, který byl v roce 2013 unesen Islámským Státem a 13 měsíců vězněn. Jeho spoluvězeň byl také uznávaný americký novinář James Foley, který byl později veřejně sťat. Pro roli Daniela Ottosena byl vybrán dánský herec Esben Smed Jensen, představitele amerického novináře však Oplev stále hledá. Tak schválně, jestli se režisérovi podaří natočit tento příběh stejně napínavě a poutavě, jako tomu bylo v případě adaptace Larssonova románu.

Další celovečerák režiséra Quentina Tarantina se poslední dobou celkem dost ohýbá ve všech možných pádech. A my jej ohneme znovu, protože se k filmu přidávají další skvělí herci. O několika z nich jsme vás formou bleskovek informovali, ale přibyl další. Takže hezky popořadě: Tim Roth, Michael Madsen a Kurt Russell a nově i Timothy Olyphant. Hezky se nám to rozšiřuje, jen ta Margot Robbie není stále oficiálně potvrzena. Naději ale máme, protože svým fanouškům naznačila, že se na práci s Tarantinem těší.

Knihu Friday Night Lights napsal v roce 1990 H.G. Bissinger. Čtrnáct let po-té její příběh převedl na filmová plátna Peter Berg. Jako kouče středoškolského fotbalového týmu Patriots v něm obsadil charismatického Billy Bob Thorntona a nutno dodat, že film žánru sportovních filmů rozhodně neudělal ostudu. Následoval seriál stanice NBC, který se vysílal v letech 2006–2011, má na svém kontě několik sošek Emmy a k širšímu povědomí napomohl například herci Tayloru Kitschovi. No a nyní budou dle všeho Světla páteční noci zfilmována v již druhém celovečeráku. Smlouva s režisérem Davidem Gordon Greenem je již téměř připravená, tak uvidíme, zda se mu podaří navázat na úspěch předchozích zpracování.

Další novinky



Teď něco pro milovníky žraloků, protože se blíží sezóna, kdy vyrazíme k moři. Bláznivá série Sharknado končí. To už sice víme delší dobu, takže slzy fandů mohly zaschnout, ale konečně jsme se dozvěděli, kdy bude mít premiéru šestý závěrečný díl. Takže kalendáře do ruky a udělejte si kroužek na 19. srpnu. Komu se bude po žraločkách stýskat?

Začaly přípravy na sólovku Obi-Wana Kenobiho a kamery by se měly spustit na jaře roku 2019. Když vše půjde jak po másle, mistr Jedi bude mít premiéru rok potom.

Rabid Davida Cronenberga se dočká svého remaku. Natočí ho sestry Jen a Sylvia Soska a hlavní roli si zahraje Laura Vandervoort, kterou jste mohli vidět loni v hororu Jigsaw.

Začalo natáčení velmi očekáváného třetí dílu Johna Wicka. Opět se vrací Keanu Reeves a jeho skvělé bojové umění. Tak snad už jej budeme vnímat spíš jako Johna než jako Nea.

Sharon Stone v posledních letech nemá úplně štěstí na role v kvalitnějších snímcích, doufejme tedy, že se jí nějaký lepší zářez podaří udělat v připravované komedii Corporate Animals. Stone si v ní zahraje egoistickou generální ředitelku firmy Incredible Edibles, která donutí své zaměstnance odjet na firemní výlet do Nového Mexica. Tam dojde ke katastrofě, která zapříčiní, že jsou všichni uvěznění v podzemní jeskyni a musí spojit své síly, aby se odtamtud dostali. Dovedete si ale představit, jaká atmosféra mezi zaměstnanci velké korporátní firmy asi je. Polovina lidí člověku leze na nervy, další část mu jde po krku a někteří by se dali zažalovat za sexuální obtěžování (alespoň v Americe). Nebude to tedy nic lehkého a doufejme, že dobře se s tím poperou v první řadě hlavně scénáristé.

Režisér Armando Iannucci hledá tváře do svého filmu The Personal History of David Copperfield. K Devu Patelovi, Tildě Swinton, Hugh Lauriemu a Benu Whishawovi se nově přidává také představitel Doktora Who – Peter Capaldi, který ztvární Mr. Micawbera.

V minulém dílu jsme se zmiňovali o filmu, ve kterém si Jake Gyllenhaal zahraje Leonarda Bernsteina. A zdá se, že The American nebude jediným snímkem, který o tomto skvělém skladateli a hudebníkovi vznikne. Bradley Cooper totiž nyní píše s Joshem Singerem scénář k filmu Bernstein a samozřejmě si v něm také zahraje hlavní roli. Který z těchto herců zahraje Bernsteina lépe, se teprve uvidí, ale jak to vidíte vy? Dáváte přednost Gylenhaallovi nebo Cooperovi?

Charlize Theron oficiálně potvrdila přípravy na druhý díl Atomic Blonde.

Bylo ohlášeno datum premiéry filmu Mizerové 3. Do kin by se Will Smith a Martin Lawrence měli vrátit 17. 1. 2020.

Zajímavosti

Jediný a pravý Lando Calrissian, tedy jeho herecký představitel Billy Dee Williams, jenž tuto postavu ztvárnil v Impérium vrací úder a Návrat Jediho, včera zašel do kina na Solo: Star Wars Story a film se mu moc líbil. Dokonce si ho zamiloval a obdivoval nového svého nástupce Donalda Glovera. A jak sám zmínil, pochodeň byla oficiálně předána.

Seguel Tichého místa se možná zaměří na stejné časové období jako aktuální jednička, jen se podíváme na jiné přeživší.

Daniel Craig dostane za další ztvárnění agenta 007 celých 25 milionů dolarů.

Připravové oživení Legengy o Mulan, které bude ve stylu nedávné Knihy džunglí, dostane obrovitý rozpočet. Se vším potřebným by se měl vyšplhat na neuvěřitelných 300 milionů dolarů.

Známe další herečku, která se objeví ve snímku Captain Marvel. Je jí Annette Bening, jakou roli si zahraje však před námi tvůrci tají. Budeme se tedy muset nechat překvapit. Dále po tomto celovečerním filmu má Marvel natočit Ms. Marvel – tedy první muslimskou superhrdinku. Snad těch marveláků nebude nakonec moc.

Pokud jste fanoušky kraťasu Fury Road od Davida Sandberga, jistě vám neunikla informace, že se režisér pustil do tvorby celovečeráku se stejným názvem. Už do něj ulovil hvězdy jako Arnold Schwarzenegger, Michael Fassbender či David Hasselhoff a nově do této skupiny přibyla také Eiza Gonzalez, kterou si možná pamatujete ze snímku Baby Driver .

Před několika týdny byl v Americe ukraden originální oblek Iron Mana, jež byl použit na natáčení prvního dílu v roce 2008.

Trailerové okénko aneb na co se těšit

Hodně filmových novinek? Tak nechte svůj zrak odpočinout u trailerového okénka, které nemůže chybět ani tento týden. Obecně jsme moc zajímavých ukázek nedostaly, ale jedna vede. A to nový Predátor. Budeme my, kteří jsme na původním vyrostli, zklamaní? Nebo nás nové zpracování přesvědčí o opaku? Co myslíte vy?

Predátor se vrací. Škoda, že Arnold už ne…

Tak to je ten slíbený trailer na Predátora. Nový kabát, mladí hrdinové a rovnou se nám nestvůrka ukáže v celé své kráse. Jak se vám líbí? Dejte nám vědět! Na film budeme moct zajít 13. 9. letošního roku.

Další pohled do rodinky Úžasňáků

Už 2. 8. se podáváme na další úžasné dobrodružství úžasných Úžasňáků. Pár trailerů jsme už dostali, ale ukázek není nikdy dost, tak si užijte i tyto pár dní staré. Těšíte se na oblíbenou rodinku?

Kdo hledá, ten najde

Ale toto vypadá zajímavě. Hledání ztracené dcerky online. V hlavní roli John Cho a premiéra by měla být v našich kinech v létě.


Tak zas za týden! Ale nezapomeňte, že pro vás zveřejňujeme všechny nejzajímavější filmové novinky přes bleskové zprávy.

(Článek byl připraven ve spolupráci s Janca.W.)

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!