4. 5. 2018

Co nového pro nás chystá Mel Gibson?

Vypadá to, že se tento herec a režisér brzy vrhne na další válečné drama. O čem tentokrát bude? My už tušíme...

hlavní obrázek

Mel Gibson byl vždy miláčkem nejen ženských srdcí. Na filmy jako Statečné srdce, Smrtonosná zbraň, Šílený Max či třeba Patriot se většina filmových nadšenců může dívat znovu a znovu. S natočením snímků Umučení Krista a Apocalypto se však začalo publikum od Mela trochu odklánět, protože filmy v některých kruzích vyvolaly obrovskou vlnu nevole. Vzápětí se Gibsonovi zhroutil i osobní život, herec začal holdovat alkoholu, z úst mu čím dál častěji vycházely nenávistné výroky, padala obvinění a z miláčka davů se rázem stala černá ovce. Pak ale přišel rok 2016 a Mel natočil snímek Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny. Tímto filmem si opět získal diváky na svou stranu a tak Gibson kuje železo dokud je žhavé a chystá se hned na další válečný film.

Tentokrát se nechal inspirovat knihou Hell from the Heavens: The Epic Story of the USS Laffey and World War II’s Greatest Kamikaze Attack od Johna Wukovitse. Ta popisuje hrdinný příběh posádky torpédoborce USS Laffey, který se v dubnu 1945 připojil k útoku na japonský ostrov Okinawa. (Ano, jedná se o tu samou bitvu a ten samý ostrov, na kterém vojín Doss zachraňoval své bratry v Hacksaw Ridge.) USS Lafey byl ve své aktivitě velmi úspěšný, což se samozřejmě nelíbilo Japoncům, kteří tak chtěli torpédoborec za každou cenu potopit. A tak 16.4. vystoupalo do oblak 50 japonských bombardérů, včetně letounů kamikaze a začali loď bombardovat, co to dalo. Námět na film je to skvělý a jak známe Melovu práci, mohl by z toho být další trhák. Má to však drobný háček.

Na scénáři k Hacksaw Ridge pracovali Robert Schenkkan a Randall Wallace. Druhý jmenovaný stojí už za Údolím stínů, Statečným srdcem či snímkem Pearl Harbor. Připravovaný Destroyer však bude spíše ‚rodinná‘ záležitost. Scénář totiž napsala Gibsonova přítelkyně Rosalind Ross. Že vám to jméno nic neříká? Ani nemůže. Bude se jednat v podstatě o její scénáristickou prvotinu, protože jedna epizoda seriálu Matador, na jejímž scénáři se spolupodílela, opravdu nestojí za zmínku. A tak bude tentokrát přijetí u diváků a kritiků ovlivněno spíše kvalitou scénáře, než prací kontroverzního režiséra, protože pokud film hapruje už na papíře, diamant z něj nevybrousí ani sebelepší režisér. Nicméně všichni budeme doufat a držet palce, aby vše dopadlo dobře a my měli možnost zajít do kina na další kvalitní válečný film.

Zatím není úplně jasné, kdy se Gibson pustí do natáčení filmu, má teď totiž dost na pilno. Momentálně jedná o své účasti v připravovaném sci-fi dramatu The Six Billion Dollar Man, ve kterém by si měl zahrát vedle Marka Wahlberga. Film je založen na stejnojmenném televizním seriálu ze 70. let a režie se ujal Argentinec Damián Szifron, kterého budete znát díky snímku Divoké historky. Natáčení by mělo začít v létě, takže pokud vše klapne, k přípravě Destroyera by se Mel mohl dostat nejdříve na podzim. Ovšem potom tu máme také plánované pokračování biblického příběhu Umučení Krista: Vzkříšení, o kterém jsme vás už informovali a které je zatím stále zahaleno tajemstvím.

Jak je vidět, Gibson plánuje ve velkém, doufejme tedy, že se do realizace zmíněných projektů pustí co nejdříve, na jeho filmy totiž nejde nebýt zvědavý. Režisérská práce tohoto chlapíka člověka skoro vždycky zvedne ze sedačky. A alespoň v mém případě to zatím pokaždé bylo nadšením…


Máte rádi Mela Gibsona raději před a nebo za kamerou? Těšíte se na jeho další válečný film?

Janca.W
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Celkem 1 příspěvek v diskuzi
Atticus
hodně dávno
Já se určitě těším. Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny se mi moc líbilo, takže kdyby to bylo ve stejném...