6. 5. 2018

Králíček Petr se dočká pokračování a další novinky

Je neděle a to znamená další várku filmových novinek. Co se v uplynulém týdnu stalo?

hlavní obrázek

Týden utekl jako voda a máme tu opět souhrn nejzajímavějších událostí uplynulých sedmi dní. Váš oblíbený redaktor Atticus si užívá zaslouženého volna, novinkami ze světa filmu jsem se tedy pro vás tentokrát prokousala za něj.

Již v úterý se ve Francii na červeném koberci objeví první hosté filmového festivalu v Cannes. Na tomto místě se bude nejen promítat spousta zajímavých filmů, ale také domlouvat spolupráce a financování filmů nových. Není tedy divu, že se tento týden vyrojilo nebývale velké množství projektů, které mají režiséři v plánu natočit. Ty nejzajímavější samozřejmě najdete v nadcházejících řádcích a nezapomněla jsem ani na výběr nějaké té filmové ukázky do trailerového okénka. Dost už tedy řečí a pojďme na to.

Best of best

Letos si hudební fanoušci připomínají výročí 100 let od narození mimořádného dirigenta, klavíristy a skladatele Leonarda Bernsteina, což je skvělá příležitost vzdát této jedinečné osobnosti hold i na filmovém plátně. A tak režisér Cary Joji Fukunaga (Jana Eyrová, seriál Temný případ) chystá snímek The American, který nám ukáže Bernesteinův život a raketový vzestup. Tento vynikající hudebník se již ve 25 letech dostal k dirigování New Yorské filharmonie, napsal hudbu k filmu V přístavu, který získal 8 Oscarů a všichni jistě znáte také písně z muzikálu West Side Story, jichž je autorem. Pokud uvažujete, kdo by si mohl Bernsteina zahrát, rovnou vám prozradíme, že vyvoleným se stal Jake Gyllenhaal. Herec sám skladatele velmi obdivuje a vyjádřil se, že zahrát si ho je pro něj velká čest, takže volba je to bezesporu dobrá.

Postavy silných žen a hrdinek teď frčí, takže nikoho neudiví fakt, že se připravuje film o „špiónech v sukních“. Mělo by se jednat o seriózní drama á la Jason Bourne, místo Matta Damona ale budeme moci obdivovat herecký um a ladné křivky Jessicy Chastain, Marion Cotillard, Penelope Cruz, Fan Bingbing a Lupity Nyong’o. Tato pětice si zahraje špionky různých mezinárodních agentur, které svede dohromady boj proti světové organizaci snažící se uvést svět do chaosu. No. Synopse mnoho důvěry nevzbuzuje, ale herecké obsazení vypadá slibně, tak doufejme, že z 355, jak by se měl film jmenovat, nakonec vyleze nějaký pořádně napínavý biják.

Pokud máte rádi britské filmy, jména Lily Collins (S láskou, Rosie, To the Bone) a Jack O’Connell (Nezlomný, Smrtihlav, Hvězda kriminálu) vám jistě nejsou neznámá. Společně si tato dvojice zahraje v připravovaném rodinném dramatu The Cradle. Jedná se o filmové zpracování stejnojmenného románu Patricka Somervilleho z roku 2009. Autor společně s režisérkou filmu Hope Dickson Leach píše scénář, který by nás měl zavést do Milwaukee, kde manželský pár očekává svého prvního potomka. Marissa, nastávající maminka, vyšle svého manžela najít její matku, která jí před lety opustila a přivézt od ní starožitnou kolébku, ve které sama jako maličká spávala. To co se se zprvu zdá jako jednoduchý úkol, který lze vyřešit během krátkého výletu, se promění v pátrání po záhadném životě Marissiny matky a k objevu, který jim všem navždy změní život.

V květnu příštího roku vejde do kin Aladdin, nejnovější film Guye Ritchiho, který by měl být posledním v řadě opulentních snímků, které odstartoval Sherlock Holmes. Následujícím filmem by se režisér chtěl navrátit ke svým kořenům. Toff Guys by měl vyprávět o anglickém drogovém lordovi, který se chystá prodat své impérium dynastii miliardářů v Oklahomě. Půjde prý o kousek na hranici mezi Sexy Beast a Downtown Abbey, se skvělými dialogy, pohrávající si s odlišností obou kultur způsobem, jakým to umí jen Guy Richie. Režisérovu ranou tvorbu zbožňujeme všichni, takže můžeme začít nadšeně jásat.

Po ohlášeném snímku Destroyer Mela Gibsona, o kterém jsme vás informovali v minulém článku, tu máme další válečné drama. Rod Lurie natočí film o 53 amerických vojácích, kteří bojovali proti síle 400 nepřátelských povstalců v severovýchodním Afghánistánu během Operace Enduring Freedom. Natáčení je naplánováno na letošní srpen a v hlavních rolích se předvedou Scott Eastwood, Caleb Landry Jones a Orlando Bloom.

Další novinky

Tržby filmu Avengers: Infinity War se včera, tedy 11 dní pro premiéře, přehouply přes miliardu dolarů. Snímek se tak stává 34 filmem, kterému se tuto magickou hranici podařilo kdy překonat.

Gabriel Sherman se pouští do psaní scénáře k filmu The Apprentice, který bude vyprávět o Donaldu Trumpovi a jeho nástupu k moci.

V připravovaném snímku Jungle Cruise se vedle Dwayna Johnsona objeví také sympatická Emily Blunt. Johnson si zahraje kapitána lodi, který vezme svou sestru na plavbu, na které budou hledat strom s údajnými léčivými schopnostmi. Jak už to tak u dobrodružných filmů bývá, o jeho nalezení se nebudou snažit sami a cestu jim okoření také různá zvířena. Natáčet se bude v létě.

Mandy Moore se pravděpodobně připojí k Woody Harrelsonovi v připravovaném válečném dramatu Midway režiséra Rolanda Emmericha.

Benedict Cumberbatch si zahraje ve špionážním filmu Ironbark režiséra Dominica Cookea. V něm ztvární britského obchodníka Grevilla Wynna, který během studené války pomohl CIA proniknout do Sovětského jaderného programu. Wynne a jeho ruský zdroj, Oleg Penkovsky, tehdy získali zásadní informace, které pomohly ukončit Karibskou krizi.

John Michael McDonagh (Calvary, Proti všem) natočí filmovou adaptaci románu The Forgiven sledující následky tragické nehody, která se odehraje na víkendovém večírku v luxusní vile v marocké poušti. Manželský pár, který se střetne s místními obyvateli, si zahraje Ralph Fiennes a Rebecca Hall.

Tarik Saleh chystá politický thriller Charlie Johnson in the Flames. Thriller se točí okolo Charlieho Johnsona (Liam Neeson), amerického válečného zpravodaje, který pracuje pro BBC. Johnson je během války v Kongu svědkem smrti mladé ženy, vydá se hledat jejího vraha a zaplete se při tom do sítě násilí a intrik.

Ben Kingsley si zahraje surrealistického malíře Salvadora Dalího ve filmu Dali Land režisérky Mary Harron.

Králíček Petr se dočká pokračování. Režírovat bude Will Gluck, který stál i u zrodu prvního dílu. Podruhé by měl tento oblíbený britský ušák vhopsat do kin v březnu 2020.

Na říjen 2020 je naplánováno také sci-fi BIOS, ve kterém si Tom Hanks střihne posledního muže na zemi.

Trailerové okénko aneb na co se těšit

Zatímco se režiséři předháněli, kdo novinářům sdělí zajímavější plány do budoucna, trailerů naopak tento týden vypuštěno mnoho nebylo. Přesto nás některé zaujaly.

Ant-Man a Wasp

Druhý trailer k filmu Ant-man a Wasp. Ve srovnání s prvním o něco vtipnější, o něco akčnější, prostě víc cool. Těšíte se na léto, až se dostane do našich kin?

Robin Hood

A další ukázka, co pěkně odsýpá. Nové zpracování Robina Hooda by se k nám mělo dostat v listopadu. Český trailer ještě není, ale Taron Egerton v této ukázce střílí z luku tak dobře, že čekat na titulky by byla škoda.

The Catcher Was a Spy

O něco vážnější, ale stejně velkolepé. The Catcher Was a Spy byl natáčen i v Praze, tak doufejme, že se ohřeje také v českých kinech.



Zaujal vás některý z chystaných projektů? Líbí se vám vložené trailery? Podělte se s námi.
Janca.W
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!