26. 4. 2018

Konečně trailer na Venoma aneb co my na něj?

Tom Hardy jako antihrdina Venom. Pořádný kulervoucí trailer. Vychutnejte si ho s námi!

hlavní obrázek

Tak je to tady. Konečně pořádný trailer. V únoru jsme dostali jen malou ochutnávku, která leccos nastínila, ale až teprve nyní si můžeme o přicházejícím filmu udělat kompletnější obrázek. Sony se toho nebojí a těmito ukázkami nám dokazuje, že by se nemuselo jednat o průšvih. Vypadá to doopravdy dobře a proto jsme se rozhodli udělat oblíbenou redakční reakci a své názory po zhlédnutí traileru jsme dali dohromady. Souhlasíte s nimi? Co si o traileru myslíte vy? Napište váš názor do diskuze, nebo věnujte chvilku anketě, která je pro vás tradičně připravena dole.

Česká premiéra 4. 10. 2018.

Trailer ke zhlédnutí

Co na trailer říkáme v naší redakci?

Kde jsou ty doby, kdy do kin přišel jeden superhrdinský film za rok. Teď už mám nějak (anti)přehrdi­nováno. I když uznávám, že Venom má alespoň nějaké to charisma a tvůrci se snaží s jeho temnou stránkou. Jinak to vypadá jak podle šablony. Tajné pokusy, něco se posere, pobíhá nám tu monstrum. Tak snad to alespoň tou atmosférou bude trochu jiné, přeci jen by se snad Tom Hardy neuspal nějaké kopii kopií.

Fruiko – 80 %

Plnohodnotný trailer pro Venoma konečně dorazil a já si ho musím pouštět pořád dokola, jednak proto, že nemám ani tušení, jak převést své pocity do slov a hlavně proto, že je ten trailer prostě boží. Na rozdíl od teaseru je trailer mnohem našlapanější, hodně tomu taky napomáhá hudební doprovod, která je prostě epický. A samozřejmě musím zmínit to, co mě a nejspíš i ostatní nejvíce zaujalo a tím jsou interakce mezi Eddiem a Venomem, který má vlastní osobnost, na rozdíl od Venoma, kterého jsme mohli vidět ve třetím Spider-Manovi. Třešničkou na dortu byla poslední scéna, kde jsme konečně mohli spatřit Venoma v celé jeho… kráse? Filmy, na které chci jít letos do kina, dokážu spočítat na prstech jedné ruky a Venom je rozhodně jedním z nich!

Micuda98 – 100 %

Nalákalo. Ano, dovedl bych si trailer představit lepší, ale dle všeho moc nespoileruje. Co se mi líbí především je temnější a dospělejší ladění filmu, dost se to liší klasickým Marvelovkám, nejspíš něco podobného chtěli Warneři od DC. Především závěrečná scéna je velikým lákadlem, pořád doufám v Rkovou kombinaci novinářského dramatu s temnou komiksovkou (a něco podobného ukázka slibuje). Ačkoliv doufám ve velké překvapení, trailer není nejlépe sestříhaný, kromě závěr mu chybí něco zapamatovatelného (na rozdíl od typických blockbusterů) a vyloženě mě nestrhl. Jasný potenciál ale naznačuje a já se opatrně začínám těšit.

Esgalnor – 60 %

Filmy podle komiksů nemám ráda. Jediný, na kterém jsem kdy byla v kině, byl Temný rytíř a Venom se dle všeho vydává podobnou cestou. Tedy na Nolenova okřídleného bojovníka samozřejmě nemá, ale přesto. Konečně to vypadá na absenci humorné složky. Přihlouplé vtipy, které se řinou z úst superhrdinů dělají asi z filmů podívanou pro celou rodinu, ale neskutečně je zabíjejí. (Čest výjimce v podobě Iron Mana.) Venom je však podle ukázky jenom temný, občas až hororový. V traileru podpořen skvělým hudebním motivem, který se, doufám, přenese i do filmu. Další plus je samozřejmě herecké obsazení. Toma Hardyho a Michelle Williams zbožňuji, takže tady nemám co řešit a jako bonus se hlavní postava prohání na motorce po ulicích San Franciska, což je pro mne další srdcová záležitost.Abych ale stále jenom nechválila, v traileru je samozřejmě i pár nešvarů. To, že se hlavní „hrdina“ vyloupne po napadení v laboratoři, nalezeným symbiontem, který pochází bůhví odkud, už je poněkud ohrané, ale budiž, to je holt dáno žánrem. Hostitel také občas působí příliš naivně a nepřirozeně. Snad je to způsobeno jen střihem a v konečném celku budou scény, kdy polemizuje se svým symbiontem, působit lépe. Za nejlepší moment celého traileru považuji okamžik, kdy se Hardymu po návratu z laboratoře poprvé objeví jeho nový obyvatel v očích. Tenhle moment mne utvrdil v tom, že film musím vidět. Má očekávání jsou tedy z této ukázky veliká, natěšenost také a teď už budu jen doufat, že mne film nezklame. Do kina jdu na 100%, i když z toho budu mít nejspíš noční můry, neb je Venom vskutku odporná, přespříliš ozubená hora svalů.

Janca.W – 80 %

Tak tahle marvelovka mě nějakým záhadným způsobem utekla, děkuji Atticusovi, přidávám na seznam Chci vidět, protože trailer zlákal – napínavý, temný a s oblíbeným modře zbarveným nádechem. Mám ale obavu, jestli toho nebylo ukázáno příliš, jestli se najde ještě něco, co nás překvapí. Tříminutová ukázka a já mám pocit, že jsem film právě dokoukala. Co se týká obsazení, Hardy je dobrá volba, z toho mála na mě působí mnohem přesvědčivěji než Topher Grace ve stejné roli. U ostatních se teprve uvidí.

Nikola9 – 80 %

Tak to jsem nečekal. První ukázky se mi sice líbily, protože jsem hned poznal, že se bude jednat o komornější zpracování vzniku tohoto antihrdiny, ale nedokázal jsem jednoznačně říci, zda bych na film rád zašel do kina. Po těchto nejnovějších ukázkách jsem ale rozhodnut. Toto se mi moc líbí a na tento film si rád do kina zajdu. Líbí se mi absence humoru, hororovější zpracování a i Tom Hardy. Jeho mám šíleně jako herce rád, ale nebyl jsem si úplně jist, jak se s komiksovou postavou popasuje. Jako vždy, zvládá to na jedničku. Je jasné, že samotného Venoma se dočkáme jen pár minut, možná jen na konci. Zde hlavně budeme probírat život Eddieho Brocka, možná trochu špionáže, ale hlavně to, jak se se symbiontem popasuje. A ten hlas Venoma!! Neskutečné. Kvůli tomu na dabing určitě nepůjdu. Navíc, finální scéna, kdy se Brock mění na Venoma je dobře natočený záběr. Trailer jsem si asi pustil pětkrát. Musím hodnotit plným počtem, i když je mi jasné, že samostatný film si tak dobře stát nebude. Ale jo, toto je hodně povedené. Těším se.

Atticus – 100 %

Celkové hodnocení traileru naší redakcí: 80 %

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 5 příspěvků v diskuzi
ragelly
hodně dávno
Z celého srdce nesouhlasím :D Stačí chápat, že mám vždycky pravdu! :D Nemůžu srovnávat,...
Janca.W
hodně dávno
Díky! Já to nechtěla psát první, jako názor od chlapa je to mnohem údernější :D
Atticus
hodně dávno
Měli bychom založit klub :D