20. 4. 2018

Finální trailer na Jurský svět 2 - Nám se líbí, co vám?

Zánik říše! Už brzy v našich kinech. Jak se trailer líbil u nás v redakci? Podívejte se na něj s námi.

hlavní obrázek

Pouhých 62 dní! Tolik nás dělí od české premiéry dalšího Jurského světa, tentokrát s podtitulem Zánik říše. Vrací se nám předešlí hrdinové a tak nové dobrodružství budeme opět prožívat s Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) a s Owenem Gradym (Chris Pratt). Nově ale zavzpomínáme na původní kultovní trilogii, protože se ve filmu mihne i Jeff Goldblum jako Ian Malcolm! K nostalgické náladě pochopitelně přispívá i herec B.D. Wong, který ztvárňuje doktora Henryho Wua z Jurského parku. Ten byl ale už k vidění v prvním díle Jurského světa.

Zánik říše působí jako směsice spousty žánrů. Je jasné, že tentokrát se hraje na komornější atmosféru, až skoro hororovou, ale nechybí také velkolepá akce, nereálné záběry, které dodávají akci šmrnc, bude to místy humorné, možná romantické, ale určitě obrovská vzpomínka na Jurské parky od roku 1993! Podívejte se na trailer s námi. My jsme si ho opět pustili u nás v redakci a dali jsme dohromady naše názory a pocity. Souhlasíte s námi? Dejte nám vědět do komentáře svůj vlastní názor na trailer a film! Pokud se vám nechce rozepisovat, vůbec nevadí. Dole je připravena anketa, kde můžete svůj názor vyjádřit pouze jedním kliknutím. Užijte si to!

Trailer ke zhlédnutí

Co na trailer říkáme v naší redakci?

Kdyby nebylo rubriky Reakce na trailer, z vlastní vůle bych si ho nepustila. Nova verze mě zklamala ve všech ohledech, hereckých, dějových i těch ostatních. Film bych zkoukla jen proto, abych se znovu utvrdila v tom, že originál je nepřekonatelný! A ejhle, překvapení, ono to nevypadá tentokráte tak špatně. Možná je to jen můj dojem, ale nepřijdou vám scény povědomé? Každopádně to, co nám bylo ukázáno (a doufám, že to nebylo vše), vypadá hodně lákavě. Začátek s náznakem vtipu, neuvěřitelné akční scény, dinosauři naopak uvěřitelní, napětí graduje až do temné deštivé noci… co víc chtít. Nalákal, už mohu s klidem v duši říct, že se docela dost těším.

Nikola9 – 80 %

Dle mého zatím nejlepší ukázka z celé dosavadní marketingové kampaně tohoto filmu. Ano, je to zvláštně sestříhané, ano, chybí tomu fakt ten typicky blockbusterový moment, ale mně se to líbí. Místo snahy o osudovost a epičnost trailer sází na osobitost a jednoznačně v-y-n-i-k-a-j-í-c-í atmosféru. Ne, že bych se bál, ale pustit u tak velkého filmu ven něco tak atmosférického… studio riskuje, ale něco takového vidím moc rád. Škoda jen, že je trailer trochu spoileroidní a delší než by stačilo, jinak ale musím říct, že mě to nalákalo. Bayonovi konečně důvěřuju a svěží uchopení filmu v blockbusterových vodách rozhodně prospěje.

Esgalnor – 80 %

Tý jo. To vzali nějak hopem. Z původní série mám nejraději ty díly, co se odehrávají na ostrově, to přenášení dinosaurů do velkoměst mi nějak nesedí. Každopádně v traileru pár zajímavých nápadů, ten únik z přepravního boxu měl slušnou atmosféru. Naproti tomu scéna s holčičkou v posteli vypadá vyloženě směšně. Ale jak se rozezní známé tóny, tak to stejně moje nostalgické já chce vidět a je fuk, jestli to bude blbý nebo ne.

Fruiko – 70 %

Čtvrtý nejvýdělečnější film světa, Jurský svět z roku 2015, se dočkal druhého dílu! Starou trilogii zbožňuji. Nejenom, že jsem na ní vyrostl, ale i teď v dospělosti se na každičký díl z těch tří rád podívám (i když nejlepší je pochopitelně jednička). Jurský svět se mi také líbil, ale už to nebylo ono, jako předtím. Co dvojka? První ukázky mě moc nepřesvědčily, ale tento finální trailer je jednoduše skvělá pastva pro oči. Spousta dinosaurů, nových druhů, místy až skoro horor. Nejvíc mě asi bude bavit část na ostrově – zničené budovy, všudypřítomná smrt číhající ze schovaných dinosaurů, atmosféra ostrova – jo, to mám rád. Zbytek, město, soud, obchod, to bude spíš průměrné. Také se bojím toho, zda trailer neukázal úplně vše a snad nás má v kině ještě co překvapit. A taktéž doufám, že to nezapadne do rodinného blockbusteru, kde nebude nic dávat smysl, akční scény budou jak z Mission: Impossible, a celé to bude vypadat jako továrna na prachy. Chci pořádný film s dinosaury! Jako v roce 1993! Kino ale určitě dám. Zatím se mi to celkem i líbí!

Atticus – 70%

Celkové hodnocení traileru naší redakcí: 75%

Zaujal vás trailer na Jurský svět: Zánik říše?
Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 1 příspěvek v diskuzi
TheDanielss
hodně dávno
Já půjdu určitě do kina. Jurský svět je jeden z mých nejoblíběnějších filmů, i přesto,...