25. 3. 2018

Indiana Jones 5 se začne natáčet příští rok a další novinky

Pojďte si s námi připomenout týdenní novinky. Co všechno se za posledních sedm dnů stalo?

hlavní obrázek

Vítáme u naší rubriky naše pravidelné čtenáře! Jeden celý týden je znovu pryč a my jsme si pro vás přichystali souhrn těch nejzajímavějších filmových novinek, které se v posledních sedmi dnech staly. O některých z nich jste se mohli dozvědět formou našich bleskových zpráv, ale rádi vám je zopakujeme, rozvedeme a nebo zde uvedeme nějaké zcela úplně poprvé. A opět, pokud budete si chtít odpočinout od čtení, dole vám přinášíme to nejzajímavější z nových trailerů, které se tento týden na webu objevily. Tak bez dalších řečí, pojďme se ponořit do světa novinek a dejte nám pak vědět, na co se těšíte vy, nebo která zpráva vás potěšila, či zklamala.

Best of Best



Thor s Valkeirou se vrací na filmová plátna. Tentokrát není řeč konkrétně o těchto postavách, ale o jejich hereckých představitelích. Teprve pár týdnů zpět jsme se dozvěděli, že herec Chris Hemsworth plánuje ztvárnit jednoho z agentů v černém obleku v připravovaném spin-offu filmu Mužů v černém. Jeho hereckou oporou bude Tessa Thompson. Ta ztvárnila Valkieru v Thor: Ragnarok a uvidíme ji ve stejné roli i v následující Infinity War. Kromě této výrazné postavy herečka hrála v letošní Anihilaci po boku Natalie Portman či ve sportovním snímku Creed. U obou herců aktuálně probíhá vyjednávání se studiem, ale takovou možnost si určitě nenechají ujít.

Slavný archeolog Indiana Jones nakonec práskne bičem a nasadí klobou i v pátém filmu. Nejsou to žádné spekulace, jelikož příští rok v dubnu začne natáčení a premiéru by film měl mít další rok potom. Režie se ujímá Steven Spielberg, od něhož můžeme letos v českých kinech vidět dva filmy – Akta Pentagon: Skrytá válka a Ready Player One: Hra začíná. Kdo si Jonese zahraje? Zatím se počítá s bývalým představitelem tohoto hrdiny, Harrisonem Fordem. Buď mu omladí obličej, nebo si zahraje Indiana Jonese v důchodu. Tak jako tak, film bude!

Pokud náhodou patříte k těm, kteří ságu Star Wars naprosto zbožňují, ale nejnovější trilogie vás už moc nezaujala, možná si spravíme chuť. Před několika měsíci jsme se dozvěděli, že se plánuje zcela nová řada filmů, která nebude na dosavadní příběh navazovat, takže žádná spojitost s rodem Skywalkerů. Celý projekt dostal na starost Rian Johnson, který nám představil nedávno Posledního z Jediů. Studio bylo s jeho prací tak spokojené, že se nebojí mu rovnou svěřit další tři filmy, kde není skoro na co navázat. Proč vlastně o tom mluvíme? Přípravy totiž na tuto trilogii začaly! Uvidíme, kdy se dočkáme nějakých dalších podrobností, ale zatím to zní velmi zajímavě. Nebo, alespoň já se od aktuálního příběhu rád oprostím.

Další novinky

Liga spravedlnosti se stává nejhůře výdělečným filmem v rámci DCU. Což třeba já osobně jsem nečekal, jelikož mě tato prapodivná týmovka bavila víc jak Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti, kteří skončili na prvním místě s 873,6 miliony dolary. Loňská Liga se zastavila na částce 657,9 milionů dolarů. Celý žebříček všech pěti filmů najdete zde. Pokračování Ligy spravedlnosti se asi moc brzy nedočkáme.

Další klasická pohádka se nevyhne modernímu trendu. Řeč je o Lady a Tramp, kreslené pohádce z roku 1955. Předpoklá­dáme, že není nikdo z vás, kdo by o ní neměl alespoň nějaké to povědomí. A jak by to mělo vypadat? Něco ve stylu Králíčka Petra či nedávné Knihy džunglí, takže část hraná, část digitálně zpracovaná. Režie se ujímá Charlie Bean, jenž nám přinesl Lego® Ninjago® Film.

Benedict Cumberbatch se vyjádřil k pokračování Doctora Strange. Jedničku jsme mohli vidět v roce 2016 a, i když je jeho postava celkem nasazovaná (Thor: Ragnarok, Avengers 3 a 4), dvojky se zatím dle jeho slov nedočkáme.

Dívčí skupina Spice Girls se dočká dalšího svého filmu. Nyní se ale bude jednat o animák, kde postavy holky z kapely nadabují. Žádný muzikál, pěvecký film či informace o zrození této kapely. Bude to superhrdinský film! No … to jen tak pro zajímavost. :)

Chris Evans končí jako Captain America. Prozradil to při jednom z rozhovorů. Naposledy ho uvidíme v Avengers 4. Otázkou tedy je, zda jeho postava zemře, či se s ní úctyhodně rozloučíme. Herec to odůvodnil tím, že se chce zaměřit i na jiné životní role a že je čas vyskočit z rozjetého vlaku dřív, než vás vyhodí on.

Nového Predátora, který bude mít premiéru letos, budeme moci vidět v kinech i ve 3D formátu. Pokud tomu to rozměru holdujete, můžete si užít návrat tohoto predátora v pořádné vizuální smršti. Podle nejnovějších informací se část filmu lehce předělává a několik týdnů se bude makat na dotáčkách. Dle všeho byl film moc vtipný, ale tvůrci chtějí spíš vážnější a hororovější provedení. Což já osobně vítám.

Oheň z roku 1991 vzplane znovu. Sequel natočí španělský režisér Apolla 18 Gonzalo López-Gallego a začít by se mělo už příští měsíc.

Začalo natáčení filmu Captain Marvel a na place se objevil Jude Law jako Mar-Vell. Premiéra 8. 3. 2019.

Trailerové okénko aneb na co se těšit

I strašidla potřebují dovolenou

Hotel Transylvánie není asi potřeba moc představovat. V třetím dobrodružství této strašidelné skupinky se podíváme na dovolenou. Ano, i samotný Drákula potřebuje orazit. Pohodová výletní platba na oceánské lodi nakonec ale nebude tak odpočinková. Opět se čeká stejná zábava jako v předchozích dvou dílech. Premiéra 12. 7. 2018

Drsná komiksárna nevhodná pro malá dítka

Deadpool 2 si svůj trailer odbyl nedávno, ale nyní jsme se dočkali pořádného druhého traileru, který se nebojí ukázat spoustu akce, hlášek a zajímavých scén. Ano, toto vypadá hodně dobře a historie by se mohla opakovat, což se zas až tak moc často žel neděje. Premiéra 17. 5. 2018.

Když dospělí chlapi hrají na babu

Ano, sice hrají na pouhou babu, ale nebojí se zajít dál, než by si člověk myslel. Tato komedie je plná k prasknutí známými hereckými tvářemi. Tou nejvýraznější je pochopitelně Jeremy Renner. Co si o tom myslíte vy? Mohlo by se jednat o velmi zajímavý film. Premiéra v českých kinech 14. 6. 2018.

Co vyhlížet

Kromě dalšího týdenního souhrnu, jenž nás čeká pravidělně v neděli, určitě očekávejte datum 1. 4. 2018. Samozřejmě ne proto, že si můžete z někoho vystřelit a zakřičet „apríííl“, ale protože nás čeká seznam nejočekávanějších filmů měsíce dubna! Takže se určitě stavte, ať víte, na který film v dalším jarním měsíci zajít.

Čtvrtek, tedy premiérový den v týdnu, bude plný skvělých novinek. Za zmínku určitě stojí Ready Player One: Hra začíná, či komedie Vezmeš si mě, kámo? a Operace Entebbe. Takže si rezervujte lístky! Tak čau zas za týden!

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!