25. 2. 2018

Schwarzenegger jako prezident a další novinky

Připomeňte si s námi filmové novinky tohoto týdne. Co vše se událo?

hlavní obrázek

Také se občas tváříte jako Arnold na fotce, když si chcete na něco vzpomenout? Ano, hlava je děravá, a to hlavně v dnešní době internetu, kdy máme přístup k nesmírnému množství informací. I zde jsme celkem už pravidelně zásobování bleskovými novinkami ze světa filmu. Redaktoři se snaží aktuální novinku ihned publikovat, abyste o ni nepřišli. A my chceme, abyste nepřišli ani o jednu jedinou z nich. Z toho důvodu vám přinášíme (obnovujeme) další pravidelnou rubriku, která každý týden v kostce přehledně zopakuje. Není to skvělá zpráva?

Pokud tedy na naše stránky nechodíte pravidelně každý den (věřím, že už vás moc není!), ale sporadicky, nyní máte možnost si každou neděli všechny filmové novinky, zajímavosti a události připomenout. Tím vás ale nenabádáme, abyste nás navštěvovali jen jednou týdně! Budeme rádi, když sem zavítáte pokaždé, když máte volný čas. Tak už to neoddalujme a pojďte se s námi podívat, co se v tomto týdnu do dnešního dne ve světě filmu událo.

Best of best



Dne 15.2. měl premiéru Black Panther a jeho úvodní tržby doslova šokovaly svět. Otvírák za 202 milionů (dolarů pochopitelně) je druhým nejlepším startem marvelovských filmů. Překonal všechny své dosavadní kolegy. Pouze první týmovka v podání Avengers z roku 2012 dokázala přežít (207 mil. dolarů). Aktuálně si černá kočka (kocour?) vydělala přes 426 milionů a stále pokračuje. Pokud origin tohoto hrdiny zaznamenal takový úspěch, ptáme se, jak si asi povede následující Infinity War? Ta musí kina jednoduše strhnout! Pokud jste film ještě neviděli, rozhodně mu dejte šanci. A pokud stále váháte, zkuste si přečíst naší recenzi, která vám snad pomůže. Kromě úvodní strany jí najdete i zde.

Arnold Schwarzenegger jako prezident USA? Ano, i to je dnes možné. Pochopitelně ale mluvíme o filmové roli. Několik dní zpátky jsme se dozvěděli, že se chystá pokračování půlhodinového filmu Kung Fury od režiséra Davida Sandberga. Akční komedie o policajtovi, jenž je vyslán zpátky v čase, aby se utkal s Adolfem Hitlerem, sklidila mezi diváky nadšení. Aby ne, když se ve filmu objevil Thor, Vikingové či dinosauři. Naprostá šílenost! K tomu si přidejte osmdesátkový kabát. No a takové nás čeká pokračování v celovečerním filmu. A v něm si právě Arnold zahraje prezidenta USA. Kromě tohoto svalovce v důchodu v bijáku uvidíme například Michaela Fassbendera a Davida Hasselhoffa. Rozhodně zajímavý projekt!

Pár dní zpátky jsme se také dozvěděli špatné zprávy o sérii Transformers. Tedy, špatná zpráva to je pro milovníky těchto akčních filmů s Autoboty a Deceptikony. Podle mě se s tím mělo seknout už dávno. Každopádně, šestku nečekejte. Několik zpráv poukazovalo na to, že se začne od znova a celá série zažije restart. Možná tomu ale tak nebude, protože nejnovější zprávy poukazují na to, že se celý projekt jednoduše zastavil a kdo ví, co se bude dít dál. Takže bude restart? Nebo se zaměříme na spin-offy?

Další novinky



Z těch menších zpráv je asi nejzajímavější ta o kandidátu na režii dvacátého pátého Bonda. Nejdříve se uvažovalo o výtečném Christopheru Nolanovi, ale nakonec favoritem číslo jedna je Danny Boyle. Od něho můžete znát Milionáře z chatrče, T2 Transporting, 127 hodin či Pláž. No, uvidíme jestli studio s ním smlouvu podepíše, ale zatím tomu nic nebrání.

Jessica Chastain se nebojí klaunů, jelikož si chce zahrát v pokračování loňského trháku To. Chtěla by ztvárnit dospělou Beverly Marsh.

Dungeons & Dragons, neboli Dračí doupě (Dračák, chcete-li), se chystá na velká filmová plátna. Fantasy hru na hrdiny nám přenese do filmu režisér Chris McKay. O projektu zatím nic nevíme, jelikož se o něm pouze vyjednává. Těch možností je ale hodně, protože tato hra má mnoho světů a variant.

Podle zahraničních zpráv se blíží natáčení Jokera. Film o jeho vzniku, a opět s jiným hereckým představitelem, by se dle všeho měl natáčet už od tohoto května.

Záhadná a pro všechny přitažlivá pláž se dočká nového zpracování. Pochopitelně je řeč o Pláži z roku 2000, kde si zahrál mladý Leonardo DiCaprio, a vychází ze stejnojmenné knižní předlohy napsané Alexem Garlandem. Ten kromě spisovatelského nadání je i skvělým režisérem a scénáristou. Pod jeho rukama vznikla například Ex Machina a letos se dočkáme Ahinilace, na které se taktéž podílel. A právě v jednom z rozhovorů k uvedení tohoto sci-fi prozradil, že jeho Pláž se chystá znovu na filmová plátna. Nechtěl ale říci, kdo film natočí. Dle jeho slov je to někdo talentovaný. Že by mluvil o sobě?

Když už jsme zmínili Jokera, musíme také připomenout připravovanou sólovku Batgirl. Tu měl režírovat Joss Whedon, ale nakonec oficiálně tento týden od projektu odstoupil. Proč? Jako hlavní důvod je jeho nevěra k manželce, protože by nemohl díky ní sestavit film s ženou v hlavní roli. No, to je asi jedno, jaké měl důvody. Nyní se prostě vyjednává o dalším kandidátovi, který by Batgirl natočil. Konkrétní jméno nemáme, ale šušká se o tom, že by to měla být žena. Asi je potřeba navázat na nedávný úspěch Wonder Woman , kterou taktéž režírovala žena.

Určitě jste si všimli, hlavně pokud jste našimi pravidelnými čtenáři, že tu jsou konečně výsledky z cen BAFTA 2018! Celé to pochopitelně ovládl drama snímek s nádechem černého humoru Tři billboardy kousek za Ebbingem . Na kompletní výsledky se můžete mimo jiné podívat zde.

Na co se těšit?

Jeden týden za námi. Dalších sedmí dní se ale teprve blíží! Na co se u nás můžete těšit? Jelikož končí únor a už pomalu a jistě se k nám sune březen, připravujeme pro vás nejočekávanější filmy z tohoto měsíce, které jdou do našich kin. Rozhodně nezapomeňte si další díl naší pravidelné rubriky BRK přečíst.

Aktuálně v kinech běží novinářské drama od Stevena Spielberga Akta Pentagon: Skrytá válka . Sepisujeme k filmu pro vás recenzi, takže pokud stále nevíte, zda má cenu na film do kina s přáteli zajít, vyčkejte si na náš názor.


Tento týden nám přinesl pár zajímavých novinek ze světa filmu. Která z nich vás nejvíce zaujala, nebo šokovala? Uvidíme, co přinese následujících sedm dní. Tak zas za týden!

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!