21. 12. 2017

BRK: Jumanji - hra, která vás doslova pohltí

Poslední akční jízda tohoto roku! To si nemůžete nechat ujít!

hlavní obrázek

Správně, máme čtvrtek a to znamená, že vám přinášíme aktuální novinky, které započaly dnešním dnem u nás svou pouť . Nebudou to mít jednoduché, jelikož se z kinosálů stále ozývá zvuk světelných mečů a kutálejícího se BB-8. Dokážou dnešní novinky odlákat alespoň pár diváků od tohoto velkofilmu? Některé možná, jiné ani náhodou.

Dneska pro vás mám naší novinku, která se bude snažit navázat na jiné české zimní komedie. Do seznamu novinek nám zavítá i poslední letošní animák a s partou sličných holek si už potřetí zazpíváme. Jak samotný název článku napovídá, konečně jsme se dočkali pokračování / remakeu legendárního Jumanji a nebude chybět ani komorní oceněné drama. Přestaňte ujídat cukroví a jdeme na to!

Ladíme 3 (Pitch Perfect 3)



Proč na film zajít?
A jsou tu zase. Úspěšná hudební komedie přichází se třetím dílem. Jednička sklidila celkem úspěch a pobavila nejednoho diváka. Problém s těmito filmy je v tom, že po čase nepřichází s ničím novým a je to jen znovu to samé dokola, akorát jinde či v jiném složení. Podle ukázek se dočkáme šablonovitého příběhu, ale na druhou stranu je obsazení stejné jako minule, takže sympatické a vtipné, a opět to bude film plný hudby a tance. Na tuto první novinku má smysl asi zajít jen v případě, pokud jste minulé díly viděli. Prvotní ohlasy zatím nenasvědčují tomu, že by aktuální třetí díl překonal své předchůdce, ale možná se jim alespoň vyrovná.

O čem film je?
S titulem mistra světa v a capella zpěvu v normálním životě nepřežijete. Tuhle drsnou lekci pochopí hrdinky úspěšné série Ladíme hned na začátku třetího dílu. Navzdory tomu není třeba se bát, že bychom opustili žánr hudební komedie. Všechny pěvky z Barden Bellas jsou zpět a znovu úžasně zpívají coververze těch největších současných hitparádových tahounů. A ani k tomu nepotřebují hudební doprovod. Holky totiž natolik otravuje realita všedního dne a marná snaha prorazit jinak než zpěvem, že touží po jakékoliv zámince, která by jim pomohla alespoň k jednomu společnému vystoupení. Tou záminkou se nakonec stane nabídka turné po amerických vojenských základnách rozmístěných v Evropě, kde budou vůbec poprvé zpívat v konkurenci kapel vybavených hudebními nástroji. Pěvky z Barden Bellas jsou naštěstí dost velké exotky na to, aby jim taková „nekalá“ konkurence vadila, zvlášť když vidí perspektivu urostlých kluků v uniformách a sexy evropských destinací. Nebyly by to ale ony, kdyby jejich evropskou šňůru neprovázela série ukrutných zmatků a šíleností, kterými zanechají snad ještě hlubší stopu než svým zpěvem.

Očekávání redakce: 30%


Jumanji: Vítejte v džungli! (Jumanji: Welcome to the Jungle)



Proč na film zajít?
Když se před několika lety objevila zpráva o přípravách natáčení filmu až s moc podobným názvem legendárního Jumanji, vyskákaly fandům původního filmu s Robinem Williamsem pupínky. Pokračování či remaky starých a zavedených značek se nepyšní zrovna moc pozitivním ohlasem. A není se čemu divit, výsledky mluví za vše. Dokáže se Jumanji: Vítejte v džungli! vymanit? Možná ano …

Hlavním lákadlem je herecké duo Dwayne Johnson a Kevin Hart. Ať se nafouklý svalovec, nebo zakrslý vtipálek objeví kdekoliv, zavání to skvělou srandou. A o tom nové Jumanji je. Určitě nečekejte, že se bude opakovat minulost. Z této novinky se kultovní film jednoduše nestane. Je vytvořen pro konzumního diváka, což je skoro převážná většina návštěvníků dnešních kin. To znamená spousta srandy, akce, zpomalených záběrů, svalů a odhalených pupíků. Pokud vás alespoň jedna z uvedených věcí láká, zajděte si na poslední akční film tohoto roku.

O čem film je?
Když čtveřice školáků objeví starou videoherní konzoli se hrou, o které nikdy předtím neslyšeli – zvanou Jumanji – ocitají se všichni vzápětí v džungli, v níž se hra odehrává, a zcela doslova se stávají postavami, které si pro hru zvolili: z počítačového hráče Spencera se stává odvážný dobrodruh (Dwayne Johnson), náruživý sportovec Fridge přijde (dle svých slov) „o horního půl metru těla“ a stane se z něj drobný génius (Kevin Hart), ze všemi oblíbené Bethany se stává profesor ve středním věku (Jack Black) a zamlklá samotářka Martha je proměněna v drsnou bojovnici (Karen Gillan). Společně zjišťují, že Jumanji není hra, kterou si můžete jen tak zahrát – musíte ji přežít. Aby hru pokořili a mohli se vrátit do skutečného světa, musejí se vydat na nejnebezpečnější dobrodružství svého života, objevit, co před 20 lety opustil Alan Parrish a také se naučit sami sebe vnímat zcela odlišně – jinak ve hře uvíznou navěky…

Očekávání redakce: 60%


Ferdinand (Ferdinand)



Proč na film zajít?
Poslední možnost si zajít na animovanou pohádku v tomto roce je právě teď. Než se v lednu dočkáme očekávaného Coco , musíme si vystačit alespoň s touto novinkou. A pokud si chcete zkrátit s rodinou čekání na Vánoce, právě Ferdinand by mohl být dobrou volbou a „zabitím“ času. Kromě roztomilosti, která z obrovitého a nemotorného býčka přímo čiší, vás může nalákat i režisér. Tím je Carlos Saldanha. Jeho jméno můžete znát v souvislosti s animáky jako je Rio, Roboti či Doba ledová. Chlapec tedy zkušenosti má, tím pádem by Ferdinand mohl být pohodovým rodinným filmem, který vytvoří na vaší tváři, či na tvářích vašich dětí, úsměv. A o to přeci ke konci roku jde.

O čem film je?
Nina a Ferdinand jsou největší kamarádi pod španělským sluncem. To by nebylo až tak zvláštní, kdyby Nina nebyla malá holčička a Ferdinand velký býk. A to pořádně velký býk. Narodil se sice jako malé, rozpustilé telátko, ale časem vyrostl o pořádný kus do výšky, do délky i do šířky. Neznalí lidé by jej mohli považovat za nebezpečné, zuřivé monstrum, jenže Ferdinand je naštěstí ten nejroztomilejší a nejhodnější sudokopytník na světě, který nade vše miluje kytičky a nikdy by neublížil ani mouše. Bohužel zároveň je taky nešikovným popletou, který i díky svým rozměrům občas dokáže způsobit pořádnou katastrofu.

Očekávání redakce: 60%


Cukrář (The Cakemaker)



Proč na film zajít?
Nesmí samozřejmě ani dneska chybět jedno komorní drama a jak je u těchto novinek zvykem, i Cukrář je velice oceňovaným filmem. Izraelsko-německé drama už někteří diváci vidět mohli, například na letošním festivalu v Karlových Varech. A jaké byly ohlasy na prvotinu režiséra Ofira Raula Graizera? Pokud vám několika minutové standing ovation po promítání filmu stačí jako důkaz, že to nebyl propadák, věřte, že se vám novinka bude zaručeně líbit. Není to ale téma pro každého. Přeci jenom se jedná o silný příběh s homosexuální tématikou. Pokud vám to nevadí a nebudete se v kině šklebit, dejte novince šanci.

O čem film je?
Po smrti milence se Thomas vydává do Izraele – rodné země muže, jehož miloval. I navzdory předsudkům se stává cukrářem místní kavárny, jejíž majitelkou je vdova po zesnulém Oranovi. Ta však netuší, že nevyslovený smutek, který ji s cizincem spojuje, se váže k jednomu a tomu samému muži.

Očekávání redakce: 60%


Špindl (Špindl)



Proč na film zajít?
Dneska zakončíme náš článek českou novinkou s neoriginálním a jednoduchým názvem Špindl. Ano, ve mně název taky na poprvé nic nevyvolal, maximálně jsem si vzpomněl na rodinné dovolené v tomto horském a krásném městečku. To je ale vše. Oficiální synopse mě uspala a samotné očekávání naší redakce napovídá, že toto se asi nepovede.

Špindl mě staví do nepříjemné situace, jelikož tato rubrika by vás měla do kina lákat a ne vás odrazovat. Nejhorší na tom je, že česká komedie nám nedává moc na výběr. Už samotné ukázky nás připravují na laciný a nevtipný humor. Jediné, co je lákadlem, jsou známé herecké tváře, kterých je zde požehnaně. I tak ale věřím, že si tato zimní komedie najde své diváky. Pokud se vám ukázky líbili, film vás určitě nezklame. Možná se nakonec pletu a bude se jednat o pohodovou a nenáročnou komedii, které už natáčet neumíme, ale když zapátráte v minulosti, tak několik výjimek určitě najdeme.

O čem film je?
Když na hory, tak do Špindlu. Právě do zasněženého Špindlerova Mlýna vyráží sestry Eliška, Katka a Magda na dámskou jízdu v celovečerní zimní komedii Špindl. Mají v plánu si užít odpočinek, zábavu a možná i trochu milostného dobrodružství. Eliška je v pohodě, ale Katce i Magdě už třicet bylo a jsou pořád single. Objeví se ten pravý v zimním sněhu? Jisté je, že potkají další účastníky a zábavné postavy a během týdenního pobytu pak všechny zavalí lavina milostných i životních lapálií.

Očekávání redakce: 20%


BRK (brzy v kinech) je pravidelná rubrika, která vychází každý čtvrtek a informuje vás o aktuálních filmových novinkách. Na jakou novinku zajdete v tomto týdnu vy?

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 1 příspěvek v diskuzi
Janca.W
hodně dávno
Cukrář vypadá dobře, ale přiznám se, že v tomto období nemám na podobnou tématiku vůbec...