28. 11. 2017

Valerian 2: Bude a bude prý lepší!

Možná se přeci jenom dočkáme. Letošní díl sice pohořel, ale naděje, že uvidíme porkačování, stále je!

hlavní obrázek

Valerian a město tisíce planet je kapitola sama o sobě a o tomto filmu by mohlo být napsáno klidně i tisíc článků. Nejdražší evropský film totiž pohořel skoro ve všech směrech a ti, jenž si příběh dvou agentů užili, se málem pokračování nedočkali. Teď je vše jinak. Hubený třicátník a modelka s výrazným obočím se totiž dle všeho vrátí.

Než šel Valerian do kin, mělo studio s tímto projektem obrovské plány a plánovali rovnou několik pokračování. Prostě si vsadili vše na jednoho koně, konkrétně 177 milionů dolarů (což z něj dělá nejdražší evropský film). Ale byla to špatná investice. Jejich kůň totiž zakopl a ještě si zlomil nohu. Film vydělal jen 225 milionů a z toho jen 40 mega v Americe, což není moc. Je to vlastně málo. A plány natočit rovnou několik filmů z tohoto světa se rozpadly jako domeček z karet. Nyní ale svitla naděje.

Režisér Luc Beeson nedávno totiž prohlásil, že s dalším dílem počítá a chce ho natočit. Dle všeho by měl mít sequel nižší rozpočet a jelikož máme seznamování s hrdiny a novým světem za sebou, měla by nás dvojka víc bavit. Beeson dále uvedl, že první díl pravděpodobně pohořel kvůli špatné reklamě a celkovému nezájmu lidí o sledování filmů v kinech. S tím by sice jiné miliardové filmy asi nesouhlasily, ale budiž. Podtrženo sečteno, dvojky se pravděpodobně dočkáme, otázkou je kdy a zda nebude ještě horší než letošní první díl.

Co vy na to? Líbil se vám Valerian a jeho planetky a chtěli byste vidět pokračování? Nebo je to podle vás chyba. Dejte nám vědět do diskuze!

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 1 příspěvek v diskuzi
megawir
hodně dávno
hm, já na tom v kině byl a líbilo se mi to moc :) spousta zajímavých drobností a nápadů, co...