30. 11. 2017

BRK: Poslední listopadové novinky jdou do kin!

A není jich málo. Poslední premiérový den v tomto měsíci nás vůbec nešetří!

hlavní obrázek

Už cítíte ve vzduchu tu předvánoční pohodu? Svátky se každým dnem blíží, trouby se roztápějí a v televizi běží reklama na Santu s Coca-Colou. Člověk je hned pozitivně naladěn! Předvánoční pohoda není ale všudypřítomná. Kromě zmíněných krásných pocitů se blíží i vánoční shon a narvané obchody k prasknutí. Kromě nich bude ale o tomto víkendu přeplněné kino. Máme pro vás totiž rovnou osm novinek a žádná z nich by neměla být přehlédnutá. Jelikož jich je dneska hodně, bez dalších řečí pojďme na ně.

Nádech pro lásku (Breathe)



Proč na film zajít?
Vybavujete si ještě Teorii všeho? Pokud se už teď chytáte za hlavu, rádi doporučíme jinou novinku. Tato se totiž Teorii všeho lehce podobá. Dobře, tak jinak – dost se jí podobá. Začneme asi tím, že je film inspirován podle skutečných událostí, ale ruku na srdce, filmů inspirovaných životem máme ročně desítky. Proto nás už musí zaujmout něčím jiným a ne jen touto větou na začátku filmu. Silné příběhy, jenž by si zasloužily zvěčnit na plátno, vídáme sami kolem sebe často. Občas nás ale může zaujmout obsazení. Zde máme Andrewa Garfielda a Claire Fory. Dále by nás měl šokovat a dojmout silný příběh lásky, která vše překoná, což samo o sobě nezní moc lákavě, chápu. I tak se ale prý jedná o procítěný zážitek s dobrými hereckými výkony a s příběhem, jenž v nás něco zanechá a není moc přepálený. Teď je jen na nás zjistit, zda je to pravda.

O čem film je?
Robin Cavendish a jeho manželka Diana jsou okouzlující mladý pár. Oba milují cestování a dobrodružství. Během pobytu v Keni ale Robin ochrne a prognózy lékařů nejsou příliš optimistické. Víc než cokoliv jiného, touží Robin po světě bez nemocničního lůžka. Diana se rozhodne za něj bojovat a splnit mu jeho přání za každou cenu. Přes odpor doktorů odváží Robina z nemocnice. Láska mladých manželů je mnohem silnější než nepřízeň osudu. Rozhodnou se nepřežívat, ale žít naplno s každým nádechem. Začnou cestovat po světě a jejich odvaha, humor a vášeň mění životy dalším lidem.

Očekávání redakce: 70%


Paddington 2 (Paddington 2)



Proč na film zajít?
Už samotná číslice v názvu novinky napovídá, že se k nám tento roztomilý medvídek vrací podruhé. V prvním případě jsme ho my Češi přijali celkem obstojně, navzdory tomu, že mluvící medvědy moc nemusíme. A nelíbil se jenom nám, ale pravděpodobně všem, jelikož se k nám vrací a s ním další zvučná jména – Jim Broadbent, Hugh Grant či Sally Hawkins. Kromě roztomilosti samotného medvídka (jenž je dobře vytvořen) nás čeká spousta zábavy a dobrodružství. A toto se přeci neodmítá, hlavně před Vánoci!

O čem film je?
Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden…

Očekávání redakce: 70%


Rodin (Rodin)



Proč na film zajít?
Francouzsko-belgické drama Rodin už světlo světa spatřilo 24.5. letošního roku na sedmdesátém ročníku Filmového festivalu v Cannes, kde padla nominace na Zlatou palmu. Pokud se chcete o novince dozvědět více a jméno August Rodin vám nic neříká, musíte lehce zapátrat. Buď zajít na Wikipedii, kde vás to nic nestojí, anebo dát pár korun za lístek a dozvědět se o tomto sochaři a jeho životě něco víc z již natočeného filmu. Což je zajímavější varianta. Váháte, zda dát šanci filmu o slavném sochaři z 19. století a představiteli Beaux-arts? Někteří z našich uživatelů už film viděli a i ho okomentovali. Možná se necháte díky nim navnadit.

O čem film je?
V roce 1880 získává Auguste Rodin svou první státní zakázku: Bránu pekel. Žije s Rose, svou odvěkou přítelkyní, ale poznává mladou Camille Claudel, která je jeho nejnadanější žačkou. Camille se stává nejprve jeho asistentkou a později i milenkou. Po jejich rozchodu pokračuje sochař zaujatě v práci na svém díle, jehož smyslnost vyvolává zamítavé reakce i nadšení.

Očekávání redakce: 70%


7 životů (What Happened to Monday)



Proč na film zajít?
Tommy Wirkola je norský režisér, který nám natočil úspěšné dva díly Mrtvého sněhu a přiblížil nám život dospělého Jeníčka s Mařenkou, jenž nakopávají zadky čarodějnicím. Nyní nám přináší další velice zajímavou akční jízdu s duchaplnou myšlenkou – co dělat, když se lidi na planetě mačkají. Není totiž potřeba hned obydlovat jiné planety. Stačí zamrazit pár děcek! V nedaleké budoucnosti se vám totiž může narodit jen jedno dítě, a pokud jich máte víc, musíte je odevzdat. Je pech, když se vám narodí dvojčata. Ale víte, co je větší pech? Když se jich vám narodí sedm. A s tím se musí vyrovnat Willem Dafoe, jenž sedm vnoučat má na krku. Naštěstí je ale chytrý a vymyslí, jak je ukrýt a zároveň jim dopřát „normální“ život. Sestry ztvárnila herečka Noomi Rapace a proto ji na plátně můžete vidět hned sedmkrát (pokud měla plat za sedm hereček, tak se asi dobře napakovala).

Akční sci-fi přichází dnešním dnem do našich kin a předběžné ohlasy mluví o celkem zajímavé podívané. Pokud je to váš žánr a trefil se vám do chutě, určitě film nepromeškejte na velkém plátně.

O čem film je?
Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí.

Očekávání redakce: 70%


Rock'n Roll (Rock'n Roll)



Proč na film zajít?
Jo, krizi středního věku neutečeme nikdo z nás. Proč si z toho ale neudělat legraci a nebrat se zas až tak vážně? Proto bychom měli dát šanci další francouzské novince, která toto téma svérázně rozebírá. Sám režisér Guillaume Canet se toho nebál a kromě natočení filmu se sám obsadil do hlavní role – do role muže, sebe sama, kterého krize dohnala. Kromě dalších herců, známějších či méně obsazovaný, můžeme na plátně vidět i manželku režiséra Marion Cotillard, jenž hraje také sama sebe. Proslýchá se, že se jedná o skvělou francouzskou komedii, která by nám měla rozpohybovat bránice.

O čem film je?
Herci Guillaumu Canetovi je 43 let, za manželku má Marion Cotillard a jeho život se zdá perfektní. Vše se ale změní, když na Guillauma kvůli necitlivé poznámce mladé kolegyně udeří drsná krize středního věku. Ve svižné a vtipné satiře si největší francouzské herecké hvězdy zahrály verzi sebe samých.

Očekávání redakce: 70%


120 BPM (120 battements par minute)



Proč na film zajít?
Další francouzská novinka (předposlední, přísahám!) tentokrát nezabíhá do žánru komedie, které umí Francouzi skvěle, ale rozebírá nedávnou minulost s vážným tématem nemoci AIDS. Spíše se jedná o komornější snímek s neznámými herci a čekají nás rozhovory a myšlenky k zamyšlení. Obecně je ale francouzské drama dobře hodnocené a ohlasy jsou pozitivní.

O čem film je?
Raná devadesátá léta minulého století. AIDS si už deset let vybírá kruté oběti na životech, přesto aktivisté z pařížské pobočky hnutí ACT UP bojují s nezájmem veřejnosti, otupělostí vlád a machinacemi farmaceutických firem. Nováček Nathan se seznamuje s radikálem hnutí Seanem, jehož politický boj je zároveň bojem o život. Sean je HIV pozitivní a jeho čas se krátí…

Očekávání redakce: 60%


Kvarteto (Kvarteto)



Proč na film zajít?
Když by se vás někdo zeptal na letošní nejlepší českou komedii, jak byste odpověděli? Také byste se museli hodně zamyslet? Já to udělal a kromě propoceného svetru jsem na nic nepřišel. Možná to napraví Kvarteto, které se do této kategorie hrdě hlásí. Nová česká komedie nabízí jména typu Jiří Schmitzer, Jana Štěpánková či Barbora Poláková, což nezní úplně nejhůře, ale dobře z minulostí víme, že jen dobří herci nedělají kvalitní film. Uvidíme, jak si Kvarteto povede, ale faktem je, že režisér této nové komedie je Miroslav Kobot, jenž svou prvotinou moc diváků neoslnil. Tím filmem je Díra u Hanušovic.

O čem film je?
Hráli jste někdy v kapele? Je to jako druhá rodina, s jejímiž příslušníky prahnete po štěstí a prožíváte nečekaná dobrodružství. Stejně jako usedá rodina zas a znovu u jednoho stolu, scházejí se členové kvarteta tzv. soudobé hudby vždy u dalšího koncertu. Poněkud nesourodá čtveřice v čele se solidně vyhlížejícím, avšak lehce sucharským Robertem (Lukáš Melník), jeho partnerkou atraktivní a rozháranou cellistkou Simonou (Barbora Poláková), extrovertním vtipálkem Tomášem (Jaroslav Plesl) a znalcem historie s přezdívkou Funés (Zdeněk Julina) spolu zažívá na cestě za svou nejsvobodnější skladbou řadu humorných situací, ale i nedorozumění. Čas tráví i v legendární hospodě Ponorka v historickém centru svého rodného města, kam chodí také odvázaná „Batrflaj“ (Pavlína Štorková) a „dvorní“ psychoterapeutka kvarteta Sylva (Lenka Krobotová). Mezi hlavními hrdiny dochází k neustálým zádrhelům a lehce bizarním situacím, až konečně jeden neplánovaný večírek přinese jistou katarzi i radost a s ní vytoužený pocit štěstí.

Očekávání redakce: 40%


Madam služebná (Madame)



Proč na film zajít?
Letos se s francouzskými komediemi roztrhl pytel. Převážně se vždy jedná o velice očekávaný film, ale Madam služebná lehce zapadla a není skoro vidět. Možná je to příběhem, který lehce připomíná ten Popelčin, jelikož tuto variaci jsme viděli už nespočetně krát. Přesto dokázala Madam služebná rozdělit diváky na dva tábory. Jedna strana ji odsuzuje a bere ji jako zbytečnou, ale ostatní jsou oslnění. Z nevinné hry se totiž stal poměrně dost zajímavý příběh. Milovníci francouzských filmů si rozhodně přijdou na své a mohou se těšit na Toni Collette a Harveyho Keitela.

O čem film je?
Bohatý a dobře situovaný americký pár Anne (Toni Collette) a Bob (Harvey Keitel) se rozhodne okořenit svůj upadající vztah a přestěhuje se do zámku v romantické Paříži. Při přípravě obzvláště luxusní večeře pro sofistikované přátele najednou arogantní paní domu zjistí, že u stolu je prostřeno jen pro 13 hostů, a to ve své pověrčivosti v žádném případě nemůže dovolit. Hostitelka tedy vymyslí plán. Trvá na tom, aby se její věrná služebná Mária (Rossa de Palma) přestrojila za tajemnou španělskou šlechtičnu, čímž odvrátí “neštěstí“ u stolu. Jenže stačí trochu víc vína a Maria si to začne u stolu užívat. Její osobitý šarm očaruje extravagantního britského makléře (Michael Smiley) a vznikne z toho pěkně vášnivý románek. To se ale Anne vůbec nelíbí, pronásleduje svou služku po celé Paříži a rozhodne se stůj co stůj tuto milostnou aférku zničit.

Očekávání redakce: 60%


BRK (brzy v kinech) je pravidelná rubrika, která vychází každý čtvrtek a informuje vás o aktuálních filmových novinkách. Dejte nám vědět, na jakou novinku zajdete vy!

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!