29. 8. 2017

Čachry ve filmovém DC universu, aneb blíží se jeho konec?

Na plátnech se dočkáme dvou Jokerů s jinými představiteli najednou...

hlavní obrázek

Komiksové DC má 52 univers – zdá se, že studio Warner Bros. má v plánu to vyrovnat i na filmových plátnech. Asi si ale neuvědomuje, že co funguje v komiksech, nebude fungovat ve filmech – a jejich plány do budoucna připomínají spíš chaoticky uplácaný dort Pejska a Kočičky.

Po úspěchu Wonder Woman bychom čekali, že se Warneři budou starat o filmy, které oznámili na Comic Conu – o Shazama, sólovku Batmana, Aquamana, Batgirl, dvojku Suicide Squad, dvojku Wonder Woman, Justice League Dark, Green Lantern Corps, či ty chystané filmy s Harley Quinn. Místo toho se Warneři rozhodli, že nám oznámí další sérii DC filmů, která ale nebude patřit do stejného vesmíru, do jakého patří výše zmíněné filmy.

Máte v tom bordel? Nejste sami. Veskrze půjde o to, že slavné superhrdiny si v těchto sériích zahrají jiní herci. Warneři se vrací o krok zpět, kdy jsme na plátnech měli Spider-Many, Temné rytíře a Green Lanterny, kteří nebyli nijak propojeni. Ale doba se posunula, a v časech, kdy frčí universa, je podobné rozhodnutí notně nelogické.

První vlaštovkou do tohoto kostrbatého plánu by měla být sólovka Jokera. Ve filmovém DC universu, které doteď známe, jej ztvárňuje Jared Leto, kdo jej nahradí v tomto odděleném vesmíru zatím není známo. Film má ale produkovat Martin Scorsese a Warneři slibují drsnou, temnou a Rkovou gangsterku (jdou tedy ve šlépějích Deadpoola a Logana) z 80. let. Scénář pak napíší Scott Silver (8. míle) a Todd Phillips (Pařba ve Vegas) – ten pak film i zrežíruje.

Mnohem větší šok je ale oznámení Matta Reevese – ten včera prohlásil, že jím režírovaný sólový film Batmana do propojeného filmového DC universa také zapadat nebude. Mnohem větší otazníky ale vyvolává fakt, že jde o ten film, který měl původně režírovat Ben Affleck, a v němž bude hrát Ben Affleck. Pokud vám nic neuniklo, tak Affleck již Batmana hraje (Batman vs. Superman). A ačkoliv to Warneři popírají, fanoušci okamžitě započali diskuze, že tohle bude znamenat rozpuštění filmového rozšířeného universa DC komiksovek – jak reálně to zní? Teoreticky by to možné bylo – Justice League (která dle slov Josse Whedona bude mít uzavřený konec) by mohla DC vesmír uzavřít a zbytek filmů by mohlo být oddělených.

Neuplynul ale ani den od oznámení s Batmanem a Warneři prohlásili, že chystají další tři filmy s Jokerem, jehož bude hrát Jared Leto – především potvrdili film Jokera a Harley Quinn, o němž se již delší dobu spekulovalo. Margot Robbie a Leto se pak objeví i ve dvojce Suicide Squad a dívčí týmovce Gotham City Sirens, kde se představí i Catwoman s Poison Ivy. Tím pádem studio jen potvrdilo, že se na plátnech budou objevovat dva kompletně rozdílní Jokeři, s jinými dějovými liniemi a jinými představiteli…

Warner Bros. tedy jen potvrzuje, že ukočírovat filmový vesmír naprosto nezvládá. Porovnáme-li jejich kostrbaté plány s dlouho naplánovaným schématem komiksovek od Marvelu, který zatím bez chyby dodržují, jsou na tom Warner Bros. velmi špatně.

UPDATE: Reeves lehce poupravil své prohlášení tak, že chystaná nová trilogie Batmana sice nebude zapadat do rozšířeného universa DC, ale samotná postava se v týmovkách objeví. Jednoduše: Batmana se dočkáme v Justice League (popř. i v dalších filmech jako camea), ale dopad událostí těchto filmů nebude žádný na příběh, který bude vyprávět Reeves. Navíc tedy do Gothamu nezavítají Wonder Woman, Harley s Jokerem ani další postavy z DC, kromě postav z „Batman family“ (Robin, Batgirl, Catwoman, a další).


Jak vidíte budoucnost filmového DC universa vy? A co říkáte na plány Warnerů, které se mění každým dnem? Hoďte svůj názor do diskuze!

Esgalnor
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Celkem 1 příspěvek v diskuzi
megawir
hodně dávno
těžce na palici... zlatej Marvel .-) v tom se člověk aspoň orientuje a hezky to do sebe...