11. 8. 2017

BRK: Bojte se smajlíků

Tento týden nás v kinech čekají jen dva filmy. Jeden animák a jeden horror. Má smysl věnovat jim vůbec pozornost?

hlavní obrázek

Pozdě ale přece. BRK dnes výjimečně v pátek, protože Petr nečekaně odjel a mně to chvíli trvá, protože v tom nemám cvik, jako on. Ale nebojte, příští čtvrtek už snad pojedeme zase klasicky podle kalendáře.

Tenhle týden je nabídka kin docela chudá. Blockbustery distributoři už vystříleli a tak tu tento týden máme jen polodětský animák, Emoji ve filmu a vyvražďovačku pro nebojácné teenagery Annabelle 2: Zrození zla.

Obojí nás v redakci nechává víceméně chladnými, podle čehož vypadají i naše očekávání.

Emoji ve filmu

Co dělají smailíci ve vašem mobilu, pokud je zrovna nevkládáte do nějaké zprávy? No žijí svým životem ve městě Textropolis. Každý smailík s tím svým jedním výrazem, až na chudáka Gena, který potřebuje opravit…

Popis jsem zkrátil, protože v něm bylo spoustu divných výrazů, které lidem, kteří mají alespoň půlku mozku nejdou dohromady s okolním textem. Hackerka Jailbreak a tak. Je vidět, že si autoři nejdřív otevřeli nějaké technické fórum a pak opsali všechny výrazy, kterým nerozuměli, aby je mohli nacpat do popisku svého filmu a být děsně cool. Nejsou.

První recenze hovoří celkem jasně. Je to děs a ani pro ty děti, na které to je cílené, se to nejspíš nehodí. Grafika asi taky nemá čím překvapit, takže asi nejspíš nejlepší na tomhle filmu jsou trailery. Tak si je užijte v kině před nějakým jiným filmem, který bude stát za vaše peníze.

Pozor spoiler. Tím filmem určitě nebude ani druhá čtvrteční novinka.

Očekávání redakce: 40%

Annabelle 2: Zrození zla

Annabelle 2 : Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle“. Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek.

Co si budeme povídat. Letní horror a s dvojkou v názvu. Na to budou chodit jen fanoušci jedničky (případně zarputilí fanoušci a pak zamilované dvojice do letního kina, aby se mohli k sobě pod záminkou strachu tisknout a dělat úplně jiné věci než koukat na film).

No a ostatní pořád můžou následovat mojí skvělé rady a jít na nějaký film z minulých týdnů. Přeci jen, červenec byl docela silný a většina filmů ještě pořád je v kinech, takže tenhle týden je jako dělaný pro dohánění restů.

Očekávání redakce: 60%


BRK (brzy v kinech) je pravidelná rubrika, která vychází každý čtvrtek a informuje vás o aktuálních novinkách v našich kinech. Kterou novinku rádi v kině navštívíte?

Fruiko
Kdysi založil kfilmu.net, ale poté nějak propadl seriálům a založil SerialZone.cz
Poslední komentáře
Celkem 1 příspěvek v diskuzi
Esgalnor
hodně dávno
Annabele 2 je podle prvních recenzí na mnohem vyšším levelu, než průměrná jednička. Změna režiséra...