6. 7. 2017

BRK: Nový Spider-Man se představuje V utajení

Přehled aktuálních týdenních novinek je tu! Která vás oslní?

hlavní obrázek

Přesně tak, jste tu správně. Máme tu čtvrtek a to znamená, že se podíváme na zoubek dalším novinkám, které budou od dnešního dne k vidění v našich kinech. Opět se jedná o velice stručnou nadílku, protože už třetí týden máme před sebou jen dva filmy. Zas na druhou stranu můžeme díky tomu zhlédnout své resty z minulých týdnů, kterých určitě není málo. Než se podíváme blíže na Spider-Manovu pavučinu, a pistole tajných agentů, řekněme si něco málo o minulém měsíci, jelikož červen utekl jako voda a s ním i jeho výjimečné premiéry. Jak jsme červnové filmy hodnotili a na který film jsme nejvíce chodili? A kterému jsme dali nejslabší hodnocení?

Nejvíce hodnocenou novinkou byla komiksová hrdinka Wonder Woman. Gal Gadot v podání této Amazonky přitáhla svým bičíkem do kina 43 našich uživatelů. Tím se stává momentálně nejnavštěvovanější premiérou minulého měsíce. A jak jsme tuto odvážnou a spoře oděnou divoženku hodnotili? Dali jsme jí 82,1%.

Jen o trochu více, ale skutečně o maličko, se nám líbil animák Auta 3. Když jsme ho zmiňovali v našem článku, dávali jsme předběžné hodnocení pouhých 60%, ale nakonec ho hodnotíme pozitivně a to konkrétně 82,5%. Tím pádem se stávají WW a třetí dobrodružství Bleska McQueena dvěma nejlépe hodnocenými premiérami minulého měsíce. Viděli jste je? Máte jiný názor a měl by podle vás měsíci červnu vévodit jiný film? Nebojte se a vyjádřete se nám v diskuzi, protože – sto lidí, sto chutí…

Kde jsou nejlepší, musí být pochopitelně i ti nejhorší. Mějme ale na mysli, že i když jsme v hodnocení těchto filmů nebyli moc štědří, neznamená to, že se jedná o špatné filmy. I v tomto případě je platné výše uvedené rčení. Takže? Nejhůře dopadlo filmové zpracování kultovního seriálu Pobřežní hlídka, které od nás dostalo jen 48,8%. A jak jí hodnotila předběžně naše redakce? Skoro stejně a to 50%!

Druhým nejníže hodnoceným filmem je následně pátý díl ze série Transformers. Poslední rytíř od nás zatím dostal jen 55,7% (předběžné hodnocení redakce bylo 60%). Navíc, jedná se o nejhůře hodnocený díl celé série na našem webu. No, v nejlepším by se asi mělo přestat. Některé premiéry byly ale teprve nedávno, takže věřím, že se hodnocení u velké většiny filmů ještě zvýší. Víte, co je první věc, kterou musíte udělat po návštěvě kina? Správně, přihlásit se tu a film ohodnotit. Nezapomeňte, že na každém názoru záleží! A teď pojďme na nové premiéry.

Spider-Man: Homecoming



Mladý Peter Parker (Spider-Man) se po událostech, které nastaly ve filmu Captain America: Občanská válka, vrací domů ke své tetě May (Marisa Tomei). Zde se, pod vedením svého nového učitele Tonyho Starka, sbližuje se svou novou identitou pavoučího hrdiny. Peter se snaží vrátit ke svému obyčejnému životu, ale komplikuje mu to touha zachraňovat svět a ukázat všem, co by mohl jako hrdina dokázat. Své schopnosti bude ale muset nakonec naplno využít, jelikož se objeví nový padouch Vulture (Michael Keaton), který ohrožuje vše, na čem Peterovi záleží.

Jsou tu fandové Spider-Mana? Tak jsou tu? Ano? Zvedněte se mnou ruce nahoru a zakřičte: „Spidey!“ Neslyším vás!

Dobře, tak se uklidníme, ale musíte uznat, že nový Spider-Man je skutečně obrovská věc. Ať už jste příznivci komiksů nebo jdou mimo vás, ta marketingová smršť je tak obrovská, že jí neutečete. Skutečně, lákají mě, abych na film zašel v televizi, v rádiu, novinách, na netu, a dokonce i billboardech! A teď si otevřete svoji oblíbenou stránku na netu (ano, myslím tuto) a co nevidíte? Zas ten pavouk. Ale nebojte, dneska tu jsme od toho, abychom si řekli, zda skutečně, ale skutečně, má smysl na Hopsala zajít.

Příběh řešit nebudeme. Před uvedením každého filmu se do detailů rozebírají trailery – co se asi stane. Kdo tam byl a co udělal. (Typu: „Ta vteřinová šmouha musela být jeho přítelkyně! Ta je ale přeci mrtvá! Ó, Bože.“) To cílem tohoto článku není. Řeknu vám jen to, že příběh je dostačující, zajímavý a nebude vás nudit. Nic složitého nečekejte, vše se dá pochopit z toho neskutečného množství předběžných materiálů a ukázek. I tak nás ale pár překvapeních čeká.

Je nový Spider-Man lepší než minulé filmy? Rozhodně musíte počítat s tím, že nový Peter Parker je mladší než ti minulí a zaměříme se více na jeho školní život. Navíc, nevím jak vám, ale přijde mi, že Tom Holland víc hláškuje a je s ním větší sranda. Už jsme si zvykli, že marvelovky nejsou plné jen dechberoucích záběrů, obrovské akce, ale také skvělého a trefného humoru. Nu a u nového pavoučka to nebude jiné. Už jsme se o tom mohli přesvědčit i v Občanské válce, kde Spider-Man ke konci přinesl novou energii a hutnou dávku humoru.



Když už zmiňujeme Občanskou válku, před usednutím v kině je důležité (nebo by se to hodilo) mít nějaké to info, co se dělo v předcházejících filmech marvelovského vesmíru. Homecoming totiž navazuje na Občanskou válku a i Iron Man, který se ve filmu objevuje, svou minulost nevysvětluje, ale počítá se s tím, že ho prostě znáte. Navíc, což třeba já oceňuji, nedostaneme už třetí verzi toho, jak Spider-Man přišel ke svým schopnostem, ale rovnou přichází v plné své síle. Přesně, je to nuda neustále vidět pavouky kousat lidi …

Nový Spider-Man určitě ostudu nedělá. Diváci mlaskají blahem, kritici souhlasně kývají a pokračujeme v dobře zajetých kolejích. Pokud vám ale pavoučí hrdina nic neříká a filmy typu Avengers nemáte rádi, na novinku asi nehoďte.

Očekávání redakce: 80%

V utajení



Špičková agentka americké CIA Alice Racine (Noomi Rapace) je po nevydařené akci přeřazena do londýnské kanceláře. Po dlouhém čase ji kontaktují bývalí nadřízení, protože se dozvěděli o zvýšené aktivitě v prostředí radikálních militantních skupin. Alici se podaří lokalizovat hlavního podezřelého, ale během jeho výslechu přijde na to, že ji někdo podvedl a ven unikly přísně tajné informace. Najednou se ona sama ocitá v ohrožení a musí udělat vše proto, aby zabránila připravovanému útoku na Londýn. Závod s časem začíná…

Od první premiéry přesedláme na druhou a také poslední novinku. O co jde? Nebojte, žádné sci-fi, žádný komiks a žádný kluk v elasťákách. Hlavním tahákem je herec Orlando Bloom a je to jasná cílovka pro milovníky akčních špionážních thrillerů.

Do režisérského křesla usedl Michael Apted, kterého znáte díky Gorilám v mlze či filmu Enigma. Zkušenosti, které mohl použít v novince V utajení, má ale i z hitu Jeden svět nestačí, který také vytvořil on. Takže ví, jak se podobné filmy točí, což je fajn, ale stačí to?

Jaké jsou ohlasy? Mluví se o průměrném akčním filmu. Občas přivřít oči a vychutnat si oddechovku. Ve filmu se objeví náznaky reálné špionáže, ale spíš očekávejte velkolepou a efektivní akci, která občas nedává smysl. Prostě nabité zbraně a pěsti v obličeji – klasika. Film nabízí i známé herecké tváře. Kromě již zmíněného Orlanda Blooma se ve filmu objeví i John Malkovich, Michael Douglas či Noomi Rapace. To, co možná dále oceníte jsou české lokace, kde se poměrně dost natáčelo, takže můžete při sledování hádat, co jste poznali. Rozhodně se nenechte průměrnými recenzemi odradit. Herecké obsazení je skvělé a zpracování taktéž. Pokud vás Hopsal s pavučinou vůbec neláká, V utajení vám může zpravit chuť…

Očekávání redakce: 50%

Tak na kterou novinku se chystáte vy? A co červnové premiéry? Kterým jste dali šanci?

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 2 příspěvky v diskuzi
Janca.W
hodně dávno
Ha, tak Pavoučáka si asi budu muset nechat ujít, protože v posledních marvelovkách mám celkem...
Janca.W
hodně dávno
U filmu V utajení jsem doplnila obsah, tak teď už by měl být děj o něco malinko jasnější... :)