29. 6. 2017

BRK: Všechno úplně všechno kolem Mimoňů

Přehled aktuálních týdenních novinek je tu! Která vás oslní?

hlavní obrázek

Minulý týden pouze dvě novinky a dneska to nebude vůbec jiné. Trochu nás šetří, že? Alespoň nemusíme mít deprese z výběru a prostě zvolíte ten anebo ten druhý. Co nás čeká dneska? Rodiny a převážně děti se konečně dnešním dnem dočkají. Já, padouch se vrací a s ním i třetí dobrodružství. Mimoňské šílenství může začít znovu a naplno. Mimo této roztomilé pohádky je možnost zajít na drama o mladé dívce s těžkou nemocí a pořádně si poplakat. Cílovka nejen pro teenagery, ale i pro odrostlejší citlivé duše.

Já, padouch 3



Bývalý padouch Gru má problém. Mezi prsty si nechal utéct aktuálně nejhledanějšího zlosyna na světě, a tak ho vyhodili z práce v Antipadoušské lize. Jeho Mimoni jsou navíc čím dál nespokojenější s tím, že už páníček není zlý. Nejmladší dcera Agnes touží po živém jednorožci, který bude neuvěřitelně heboučký. A do toho všeho se Gru dozví, že má dvojče, který je mu k nerozeznání podobný. Až na ty vlasy. Hora nepříjemností pro Grua je ale báječnou zprávou pro filmové diváky.

Nedávno do našich kin přijela novinka v podání třetího dílu animovaných Aut. Ta se dá považovat za velice úspěšnou a není divu. Bylo to lepší než předcházející díly a mělo to na čem stavět. A stejně můžeme takto pohlížet na Já, padouch 3. Není snad nikdo, kdo by minimálně nevěděl, kdo nebo co jsou Mimoni. Tyto žluté fazole způsobily obrovskou mánii a nyní jsou všude. Ve videoklipech, obchodech a hračkářstvích. A nyní přicházejí zas…

Začalo to v roce 2010, kdy jsme poznali Gura a tři malé holčičky. K nim se přidala parta žlutých prcků, které tak oslnili svět. První díl byl fenomén, ten to vlastně všechno odstartoval. Negativní recenze snad ani nevznikly a všichni začali tuto pohádku milovat – hlavně děti. Pro zajímavost, první díl má na Rotten Tomatoes 81%. Třetí díl, který teď jde do kin, má více či méně? K tomu se ještě dostaneme.

Já, padouch 2 dorazil o tři roky později. Stejné šílenství, stejná láska k Mimoňům. Je pravdou, že kvalitou šel druhý díl trochu dolů, nejednalo se ale o nic, co by fanouškům vadilo. Tvůrci si uvědomili, že pohádka má základy pouze v Mimoních a že samotný příběh o Gurovi a popřípadě o holčičkách by nefungoval tak dobře. Proto se rozhodli k odvážnému kroku. Vytvořit film pouze s Mimoněmi. Chyba?

A tak přišel samostatný příběh malých žlutých prcků trefně nazvaný Mimoni. Film sice úspěch jedničky Já, padouch nenapodobil, ale zas značku neurazil a mohl i potěšit. Dneska má premiéru trojka, kde opět budou všichni dohromady a proto se očekává stejná pecka jako v předchozích dvou dílech. První dny měl Já, padouch 3 na Rotten Tomatoes 91%! To samozřejmě kleslo a to konkrétně na 67%. I tak ale návštěvou třetího dílu chybu neuděláte…

Očekávání redakce: 80%

Všechno úplně všechno



Madeline je sedmnáct a hodně čte. Nic jiného totiž dělat nemůže. Její imunita nedokáže bojovat s venkovním světem, a proto je stále zavřená doma ve svém sterilním pokoji. Společnost jí dělá jen matka a ošetřovatelka. Všechno se ale změní v okamžiku, kdy se do sousedního domu nastěhuje nová rodina a s ní i kluk Olly. Jelikož se nemůže se záhadným sousedem setkat, začnou si psát emaily. Madeline si tak během krátkého času uvědomí, že její život není skutečný, a proto nabere odvahu všechno risknout…

Konečně máme možnost si zaplakat. Příběh mladého člověka trpícího smrtelnou nemocí a prožívání jeho lásky a boji proti životu dostane snad každého. Nesmí se to ale přehnat! A to se žel jen z ukázek nedá poznat. Přesto, Všechno úplně všechno má základy ve stejnojmenné knížce, která se pyšní skvělým hodnocením a čtenáři si jí pochvalují a to i ti, kteří si jí přečetli jen na základě traileru. Tak snad je filmové zpracování nezklame.

Co od novinky čekat? Spousty romantiky – přemíru romantiky. Ale nejen to, také snahu překonávat překážky, které nám život občas na cestě položí. Dle slov režisérky Stelly Meghie bychom si po zhlédnutí filmu měli začít vážit víc maličkostí a možností, které v životě máme a jiní ne. Myšlenka je to zajímavá, ale nejvíce to celé stojí na zpracování. Vše také záleží na konci příběhu. Víme, o čem film více méně bude a jak se asi bude vyvíjet, jak ale skončí? Tím se ovlivní celkové hodnocení filmu. Věříme, že to ale dopadne k potěšení všech diváků, jelikož se na filmu podílel i scénárista J. Mills Goodloe, kterého můžete znát z filmů Co s láskou, Věčně mladá či letošní Hora mezi námi. Nu, nechme se překvapit a rozhodně vy, kteří novinku navštívíte, si vezměte s sebou kapesníky!

Očekávání redakce: 60%


BRK (brzy v kinech) je pravidelná rubrika, která vychází každý čtvrtek a informuje vás o aktuálních novinkách v našich kinech.

Tak které novince dáte šanci vy? Nestyďte se a svěřte se nám.

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!