16. 6. 2017

X-Men: Dark Phoenix - kdo natočí a kdo bude hrát?

Známe režiséra a obsazení dalšího dílu oblíbených mutantů.

hlavní obrázek

To, že bude příští rok další díl z této populární mutantí ságy není žádným tajemstvím, jak se ale blížíme k začátku natáčení, trochu víc se nám poodkrývají zákulisní novinky. Pojďme si to dát dohromady.

Minulý rok v květnu zuřila v kině Apokalypsa, která se nesetkala s pozitivní reakcí, a i když dokázala něco málo vydělat, fanoušci na nové a omlazené hrdiny reagovali rozporuplně. Pokud jste se na negativní vlně nepodíleli nebo naopak se vám Apokalypsa vůbec nelíbila, tak či tak další díl bude. S podtitulem Dark Phoenix se pokračování objeví 2. 11. 2018.

Logicky budeme navazovat na předcházející díl a v příběhu se posuneme o deset let dopředu, takže pokud se nemýlím, budeme v devadesátých letech. Pozitivní zpráva pro všechny fandy je ta, že se původní osazenstvo vrátí. Například uvidíme Jennifer Lawrence jako Mystique, vrátí se i James McAvoy neboli Profesor X, Alexandra Shipp v roli Storm a i Michael Fassbender aka Magneto a další. Nedávno jsme se rozloučili s legendou mutantů, Wolverinem, kterého si naposledy zahrál Hugh Jackman, ten se proto v Dark Phoenix pochopitelně neobjeví.

O čem další díl bude? Ofiko popis příběhu zatím není, když ale budeme vycházet z komiksů a z dostupných informací, tak se na scéně objeví nový záporák, který tentokrát nepochází z naší planety, ale jedná se o mimozemskou vládkyni císařství Shi’ar. Tato vládkyně se jmenuje Lilandra a nyní se uvažuje, že by jí hrála herečka Jessica Chastain, kterou můžete znát z kvalitních filmů jako je Úkryt v zoo , Marťan či Interstellar. Do role by se hodila, tak snad jí přijme.

Kromě ohrožení světa půjde i o život jedné ze známých mutantek, Jean Grey (Sophie Turner), která oplývá neskutečně obrovskou silou, jenž chce právě Lilandra zničit. Celá parta se tedy bude ohánět, protože musí zachránit jak lidstvo, tak i svou milovanou přítelkyni.

A teď ta poslední a nejdůležitější otázka. Kdo to natočí? Do svých rukou to vezme člověk, který sice nikdy žádný film nenatočil, ale se ságou X-Menů má obrovské zkušenosti. Simon Kinberg se totiž podílel jako scénárista a producent na spoustě předcházejících dílech a i na Loganovi či Deadpoolovi. Takže to skončilo v dobrých rukách.

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 3 příspěvky v diskuzi
megawir
hodně dávno
hm, tohle ale nezní špatně, teda s ohledem na to, kdo by měl mít výrobu na starosti... btw,...
Micuda98
hodně dávno
a kdo by ho hrál?
megawir
hodně dávno
Myslel jsem to v rovině teorie, že ta postava by se objevit mohla, pokud by Jackman...