31. 5. 2017

Na hraně zítřka: Co o druhém dílu víme?

Rozhodně víc než před měsícem! Režisér se nám totiž trochu rozpovídal a my si děláme o dvojce přibližný obrázek.

hlavní obrázek

Jak se dalo čekat, úspěšné sci-fi Na hraně zítřka (Edge of Tomorrow) se dočká pokračování. Nedávno jsme vás informovali o tom, že dvojka má název Live Die Repeat and Repeat. Než si řekneme, co dalšího o pokračování víme, visí ve vzduchu jedna zajímavá otázka. Proč se dvojka nebude v originále jmenovat Edge of Tomorrow 2?

Pokud vás to napadlo, uvažujete zcela logicky. Odpověď je ale jednoduchá. I když víme, že se jedná o skvělé sci-fi, které fascinovalo nejednoho diváka a recenze pěly ódy, návštěvnost byla velice slabá. Proto, když šel film v Americe na placky, změnil se mu jednoduše název z Edge of Tomorrow na Live. Die. Repeat (Vy, kteří jste film viděli, název jistě chápete.). Šlo čistě o marketingový tah a chtělo se, aby film po vyhoření v amerických kinech začal na pultech znovu a lépe. Ať se mu to povedlo nebo ne, dvojka bude a my jsme jen rádi.

Když jsme si vysvětlili název, aby nedošlo k nedorozumění, že mluvíme o jiném filmu, je načase si říci, o čem by tak druhý díl mohl být. Rozhodně v něm uvidíme minulou dvojici v podání sympaťáka Toma Cruise a neodolatelné Emily Blunt. Nic jiného jsme ani nečekali. Podle režiséra Douga Limana se v příběhu objeví další třetí postava, která bude zásadně ovlivňovat děj a bude mít tolik prostoru podobně jako Tom a Emily. Kdo to bude, a jaký bude jeho účel, se dozvíme později, ale vlastně nám to může být jedno, pokud nová postava neodsune hlavní hrdiny na druhou kolej.

Příběh je momentálně tak zahalen tajemstvím, že nic vlastně nevíme. Liman ale prozradil, že bude navazovat na příběh z jedničky a začneme hned tam, kde jsme skončili. Takže žádné po dvaceti letech a jiné oblíbené dějové linky. Přesto se nebude jednat o klasické pokračování, ale oficiálně to bude prequel (příběhově před jedničkou). Jak je to možné? Měli by se o to postarat mimozemšťani, kterým hrátky s časem nejsou cizí a své umění by měli zopakovat i ve dvojce, což se dalo čekat, jelikož na podobné vlně jel i první díl.

Režisér Liman dále slibuje, že dvojka bude ve stejném duchu jako jednička a nehodlá nic měnit. Takže můžeme čekat jak vynikající sci-fi s technologickými vymoženostmi a pořádnou bitvou, tak zároveň nebude chybět humor a detail na charaktery postav. No, všechno to zní moc zajímavě, ale raději si počkáme na první viditelné výsledky, jelikož plány jsou … prostě jen plány.

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 1 příspěvek v diskuzi
kaccci
hodně dávno
Moc pěkný. Vůbec jsem nevěděla, že další díl plánujou. Děkuju za článek.