20. 5. 2017

Hledá se nová Lisbeth

V pokračování americké verze filmu Muži, kteří nenávidí ženy, neuvidíme hlavní dva představitele - kdo tedy vystřídá Rooney Maru v roli Lisbeth Salanderové?

hlavní obrázek

Lisbeth Salander, role, která udělala z Noomi Rapace hollywoodskou hvězdu (ve švédském originálu) a Rooney Maře z amerického remaku zajistila nominaci na Oscara. Postava drsné hackerky z trilogie Muži, kteří nenávidí ženy, se stala extrémně populární a po úspěchu švédského originálu, se David Fincher ujal amerického remaku s Danielem Craigem a Rooney Marou v hlavních rolích. Jak jsme informovali, i přes nepříliš nadšené přijetí a nijak zářivé tržby, film se nakonec po delší pauze dočká pokračování – adaptovat se bude ale rovnou čtvrtá kniha série, Dívka v pavoučí síti.

Už bylo potvrzeno, že Daniel Craig ani Rooney Mara se nevrátí, proto se režisér Fede Alvarez (Smrt ve tmě) shání po jejich herecké náhradě. Aktuálně se zdá být nejpravděpodobnější variantou hvězda seriálu The Crown, nedávno oceněná Zlatým Glóbem: Claire Foy.

Ta se zdá být po prestižním ocenění poměrně vytížena, protože zálusk si na ni dělají i jiní režiséři, kteří by ji rádi obsadili do svých filmů (například Damien Chazelle), proto je dost možné, že herečka nabídku odmítne. Režisér má v záloze ale další herečky, pokud nastane tento případ, dost možná bude oslovena Felicity Jones (Star Wars: Rogue One) nebo Lily James (Popelka). Film uvidíme pravděpodobně v říjnu 2018.

Esgalnor
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!