24. 3. 2017

Brk: Slepota, lvice, zlo a život

Tentokrát si od ohromných a drahých blockbusterů odpočineme. I tak jsou v tomto týdnu velice zajímavé kousky. Vítejte u aktuálního přehledu novinek.

hlavní obrázek

Přesně tak. Týden zmizel jako sníh po příchodu jara a máme tu další premiérový týden. Do kin přicházejí novinky, které se budou snažit nalákat do kin co nejvíce diváků. Skočíte na jejich lest? Investujete do lístků a necháte se unášet v pohodlných křeslech a před velkým plátnem? Nebo raději dáte přednost televizi a pytlíku brambůrků na gauči? Schválně nám řeknete.

Život

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával.

Pokud jste se nedávno prošli kolem svých kin nebo sledujete televizi, pochopili jste z úvodního obrázku, že první novinkou je film Život. Pokud máte alespoň trochu rádi žánr sci-fi s nádechem hororu, určitě vás hned napadne, že se jedná o sprostou vykrádačku Vetřelce. Mě to napadlo. A je to více méně pravda. Astronauti zavření ve vesmírné stanici a jiná forma života, která si to s nimi rozdá. Jak prosté.

Ohlasy jsou rozporuplné. Buď se budete mlátit do čela, nebo si užijete devadesáti minutovou záchranu života. Film by totiž neměl mít žádná hluchá místa, takže když se naladíte na jeho vlnu, nudit byste se neměli.

Jak jsem již zmínil na začátku, tento týden nepřichází žádná obrovská a očekáváná novinka, takže má Život šanci uspět. Navíc nás Život láká na hvězdné obsazení. Jake Gylenhall, Ryan Reynolds a Rebecca Fergusson, tato jména vám určitě něco říkají.

Rande naslepo



Romantická komedie Rande naslepo byla natočena podle skutečné události, kterou ve své autobiografii vtipně popsal Saliya Kahawatte. Saliya začal ztrácet zrak už jako teenager. Jeho velkým snem bylo pracovat v luxusním hotelu, i když ho od toho kvůli jeho oční vadě všichni odrazovali. Saliya se ale nevzdal a začal se školit v pětihvězdičkovém hotelu. Jen nikomu nepřiznal, že tak trochu vůbec nevidí. Díky silnému odhodlání, disciplíně a pomoci od kamaráda Maxe překonal všechny překážky a nebýt toho, že se zamiloval do Laury, nikdo by na jeho blamáž možná nepřišel…

Druhou mediálně zmiňovanou novinkou je romantická německá komedie natočená dle knižní předlohy a má kořeny ve skutečných událostech. Nevím jak u vás, ale mě ukázky vytvořily úsměv na rtech. A zcela upřímně se na film těším a zajdu si na něj. Ne, rozhodně vás nechci ovlivňovat. Žijeme přeci ve svobodné zemi!

Z filmu srší odhodlanost a zároveň poselství – jít si za svým snem. Obsluhovat lidi po slepu a pracovat v pětihvězdičkovém hotelu a večer si přivydělávat v jiném podniku, to zní neuvěřitelně. Ano, Saliya má vše dobře promyšlené, ale jeho plán má přeci jenom pár trhlin. Uspěje nakonec slepý sympaťák v práci, ale také v lásce svého života? Zjistíte v kinech.

Lví žena



Příběh nás zavádí do chladného severu Evropy na začátku 20. století. Děvčátko Eva se narodilo s hypertrichózou – onemocněním, díky kterému jí po celém těle roste nadměrné množství chlupů. Odmala tak prochází rukama doktorů, kteří si s ní neví rady, a spolužáků, kteří se jí smějí. Ani vlastní otec netuší, jak má ke své dceři přistupovat, a drží ji raději v ústraní. Eva se ale rozhodne, že svůj sen žít jako ostatní naplní za každou cenu…

Skoro každý týden tu máme film, který dokázal uhranout diváky na festivalech. Lví žena zahajovala v loni Norský mezinárodní filmový festival. Lidé byli tak uchváceni, že se začalo mluvit o úžasném snímku, který by měl vidět každý z nás. Film měl dokonce před dokončením jistou premiéru ve více než 40 zemích. To už něco znamená.

Lví žena je adaptací úspěšného bestselleru od Erika Fosnese Hansena a pod svá křídla si filmové zpracování vzala Vibeke Idsøe. Pokud vás zajímá, jak se vyrovná se svým onemocněním Eva, jelikož pro všechny mladé slečny je krása na prvním místě v životě, můžete zajít do vašeho oblíbeného kina.

Skryté zlo



Když tři kamarádi z vysoké školy narazí na hrůzný původ skrytého zla, zjistí, že existuje jediný způsob, jak se vyhnout této kletbě: nemyslet na ni, nevyslovovat ji. Ale jakmile skryté zlo pronikne do vaší hlavy, je to právě to, co všechno řídí. Existuje způsob, jak se vymanit z této posedlosti a přežít?

Hororů je v kině dost, ale filmovému průmyslu to očividně nestačí a tak tu máme další. V Americe je již poměrně delší dobu a přes negativní recenze se mu v rámci tržeb dobře daří. Co z toho vyvozujeme? Lidi to táhne do kina. Takže nedejte na recenze, které dokonce novinku označují jako nejhorší horor století, ale pokud vás podobné téma láká, šup do kina. Nejlepší recenze je vaše vlastní přeci.

Rammstein: Paris

Zachytit ve filmu koncertní show kapely Rammstein je téměř nemožné. Slavní metalisti z Německa posouvají vizuální laťku s každým dalším unikátním vystoupením výš a výš. Renomovaný švédský režisér Jonas Åkerlund se o to pokusil a na kameru zachytil pařížský koncert z března roku 2012. Halu Bercy tehdy zaplnily tisíce fanoušků, jež se staly svědky neopakovatelné podívané. Koncertní film Rammstein: Paris je hostinou pro smysly, je to temná kontroverzní pohádka a benzínem načichlá show, jejímž podtitulem by mohlo být ‚nezkoušejte to doma'

Tak to zní divoce, že jo? Rozhodně fanoušci této německé kapely musí navštívit kino. V novince by se mělo objevit přes dvacet jedna písniček. Není těch záznamů z koncertů tento rok nějak hodně nebo byste přidali?

Špalíček

První celovečerní loutkový film režiséra a animátora Jiřího Trnky, který se prosadil i jako malíř, grafik, ilustrátor, sochař a spisovatel. Snímek vytvořený pracnou ruční animací „okénko po okénku" vychází z knihy Mikoláše Alše „Špalíček národních písní a říkadel.

Několik málo kin, jedno může být i ve vašem blízkém okolí, bude vysílat loutkový film z roku 1947. Sedmdesát minut plných krásných loutek a několika povídek vás uhrane. Na tu dobu, výtečná práce.


Tak kterému filmu dáte tento týden přednost? Podělte se o vaše zážitky.

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!