20. 1. 2017

My Little Pony půjde do kin

Všechny hračky do kin aneb už i poníci se dočkají filmového zpracování. Ale tentokrát se kolem nich motají velmi zajímavá jména.

hlavní obrázek

Transformers. G.I. Joe. Lego. A to je jen zlomek toho, co jsme mohli vidět v posledních letech. A rozhodně to nepolevuje, filmů podle hraček se totiž blíží záplava. Za zmínku stojí například Pokémoni nebo smajlíci – tedy Emoji ve filmu. A nyní se můžeme těšit i na celovečerní film o oblíbených hračkách od Hasbra – barevných ponících z kouzelné země Equestrie.

Hračky My Little Pony se začaly vyrábět na počátku 80. let a poníci začali jako animovaný seriál provázet hračky již v roce 1986. V tom samém roce se tato verze poníků jako naprosto jediná objevila v amerických kinech. Celý film naprosto prošuměl a poníci si dali pauzu. V roce 1992 se ji pokusili narušit, seriál My Little Pony Tales se ale také neuchytil a na více než deset let byli znovu pryč. Od roku 2004 se přibližně každé dva roky snažili nějak výrazněji poníci prosadit v podobě různých televizních filmů nebo přímo na DVD. Skutečný boom přišel ale až v roce 2010, kdy odstartoval seriál Můj malý Pony: Přátelství je magické.

Seriál, který si ze zcela neznámého důvodu oblíbila o dost odrostlejší věková kategorie, než je cílovka (i když je seriál dětský a infantilní), má za sebou 6 sezón a zdaleka nekončí. Poníci tu dostali nový design a slaví úspěch. A nedá se divit rozhodnutí natočit i film.

Každopádně, pokud se to porovná například se zmiňovanými smajlíky, poníci ve filmu znějí naprosto normálně. Proč by ale mohli normálního smrtelníka zajímat? Ač zůstanou hlasy hlavních postav stejné (to znamená Tara Strong, Ashleigh Ball, Andrea Libman, Tabitha St. Germain a Cathy Weseluck), dočkáme se nových postav – a ty nové postavy v tomto magickém kouzelném světě získají hlasy překvapivě zvučných jmen. No posuďte to sami: kromě Lieva Schreibera (seriál Ray Donovan, Spotlight, X-Men Origins: Wolverine) nebo Maxe Martiniho (Kapitán Phillips) se objeví hned několik překvapení. Michael PeñaAnt-Mana či Marťana, Emily Blunt z úspěšného snímku Sicario: Nájemný vrah, z Lovce nebo Dívky ve vlaku a v neposlední řadě se objeví i Zoe Saldana – Gamora ze Strážců Galaxie.

Poníci vypadají hned o něco zajímavěji, co? Ano, u nás to sice půjde s dabingem, přece jenom, velká jména do velkých propadáků, co se animáků týče, moc nelezou a vše vypadá příznivě. Teď jen nepokazit scénář s režií. Toho se ujmou ti samí lidé, co jsou za tyto dvě položky zodpovědní u seriálu. To znamená, že režie se ujme Jayson Thiessen a scénáře Meghan McCarthy. Té ještě pomůže scénáristka Mulan a druhého Toy Story – Rita Hsiao. Uvidíme, zda dokáží nabídnout stravitelný příběh kouzelných poníků, který bude bavit a nebude příliš infantilní. Obsazení je totiž slibné.

Snímek My Little Pony: The Movie má českou premiéru naplánovanou na letošek 12. 10., tu slovenskou na 19. 10. V USA se ho dočkají již 6. října. Přemýšlíte o návštěvě kina?

Esgalnor
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!