30. 12. 2016

BRK: sci-fi, adaptace počítačové hry a horor

Vítejte u druhého dílu naší nové rubriky! Dnes nás čekají Pasažéři, Assassin’s Creed a horor V pasti. Co si vyberete vy?

hlavní obrázek

Určitě jste ještě nedokázali vstřebat zážitek ze čtení minulého článku a podívejme se, máme tu druhý. Přesně, čas letí jako voda a k nám do kin se valí další novinky. Dneska se v naší nové rubrice BRK (brzy v kinech) podíváme na předčasně probuzené pasažéry, oživnou nám zabijáci z počítačové hry a budeme se bát u hrůzostrašného hororu.

Jak vám jen přiblížit Pasažéry? Zkuste se vžít do hlavní role hrdinů. V klidu si hibernujete a letíte za vysněným novým životem. Máte se probudit čtyři měsíce před plánovaným příletem a prožít je na super moderní vesmírné lodi, která vám nabídne všechna možná potěšení. Vy se vzbudíte, ale o 90 let dříve! Najednou vám vesmírná loď nepřijde jako skvělý dopravní prostředek, ale jako vězení, ve kterém zestárnete a zemřete – pokud tedy dříve nezemřete nudou. A toto prožívají hlavní hrdinové v podání Chrise Pratta a Jennifer Lawrence. Jak přežit a zachránit se, to nebude jediný problém, který budou muset řešit. Loď má totiž poruchu a v ohrožení života už nejsou jen naše vesmírné hrdličky, ale i celá posádka (zbylých 4.998 osob).

Pasažéři, jsou dítkem režiséra Mortena Tylduma. Pokud vám jméno nic neříká, určitě bude znát jeho jiná díla, jako je Kód Enigmy či Lovci hlav. Nuda se tedy od Pasažérů rozhodně nečeká. Tato sranda, kde se hlavně vyskytují jen dva herci, stála 120 milionů dolarů. A první ohlasy jsou rozporuplné. Opět jsem četl názory, že trailer je poněkud zavádějící (hlavně ohledně probuzení Aurory – Jennifer L.) a že druhá polovina je spíše komedie, než akční sci-fi. To ale budeme muset zjistit až v kině. Pokud máte rádi ústřední dvojici, trochu romantiky a zběsilou snahu o záchranu života, jsou Pasažéři každopádně dobrou volbou.

Další novinkou je zběsile očekávaná adaptace hry Assassin’s Creed. Fanoušci herní série si mnou ruce. Ale co my? Co my obyčejní občané, kteří na hry nemají čas, nebo nás prostě nelákají? My si jen přečteme oficiální popis (zde) a buď nás to zaujme, nebo to jen přejdeme. Možná je to ale škoda. Film nám totiž může nabídnout trochu té historie a zároveň i strhující příběh ze současnosti. Poskakující hrdinové po střechách a zdech jsou lahodnými záběry z celého filmu, jelikož režisér a i kaskadéři odvádějí profesionální práci (vše vypadá opravdově!). Ohlasy a předběžné rezence však také nejsou nic tak velkolepého, z čeho bychom si sedli na zadek a hned rezervovali lístky v našem oblíbeném kině.

Assassin’s Creed je pro skalní fanoušky rozhodně vhodnou volbou. Pozor však. Příběhu, který se odehrává v 15tém století a kde nám poskakují asasíni v kapucích, se moc nedočkáme. Převážně budeme totiž zavření v tajném zařízení nazývající se Abstergo. Hlavní roli si střihnul Michael Fassbender a vedle něj se objeví třeba Marion Cotillard či Jeremy Irons. Na filmu je vidět, že se na ničem nešetřilo, ale přesto se nejedná o klasický blockbuster, kterých poslední dobou je skutečně hodně. Chybí ale humor (někdo ocení, někdo zas ne) a dobový příběh je namluvený španělsky – pardon, zbytečná informace, české titulky budou stále stejné.

Poslední novinkou, na kterou můžete do konce roku zajít, je horor s názvem V pasti. Pokud horory nemáte rádi, můžete rovnou odejít. Hlavní hrdinkou je dětská psycholožka Mary Portman (kterou hraje Naomi Watts). Ta díky tragické nehodně přišla o manžela a její syn, který nehodu přežil, zůstal upoutaný na lůžko. Aby to všechno mělo ten správný hrůzostrašný kabát, bydlela s manželem v chatrči uprostřed lesa. A jak to u tohoto typu filmů bývá, široko daleko nikdo. Jen les a zvířátka.

Aby se na samotě u lesa necítila tak osamělá, vezme si ze své ordinace nového pacienta, Toma, kterému umřela maminka. Dobře, pravda je taková, že mu chce pomoc – nemá však doma svého umírajícího syna? Každopádně toto rozhodnutí nás zajímá, jelikož díky Tomovi začne být příběh zajímavější. Tom se jednoho mrazivého večera ztratí a Mary si domyslí, že venku zemřel – venku jen les a zvířátka. Doma se jí ale začnou dít divné věci a ona je přesvědčena, že jí pronásleduje duch zemřelého Toma. Nebo je to něco jiného? Budete muset zjistit v kině. Jen upozorňuji, že horor V pasti je nazýván béčkovým snímkem.

Máte v plánu zajít na některou z uvedených novinek?
Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 1 příspěvek v diskuzi
Atticus
hodně dávno
Já osobně jdu dneska ( kromě nových SW ) na Pasažéry, tak uvidíme.