24. 11. 2016

Han Solo přivítá Matku draků a další střípky posledních dnů

Castingy, trailery, střípky ze zákulisí. Filmový svět nikdy nespí a my taky ne! Pojďte zjistit, co nového se za poslední dny stalo.

hlavní obrázek

Milí fanoušci filmu, vítejte u dalšího souhrnu o tom, jaké novinky, informace a střípky z filmového světa poslední dny přinesly. Opět toho není málo, takže se na to pojďme bez zbytečného zdlouhavého povídání na úvod hned podívat. Jen ještě řeknu, že uvítáme jakékoliv komentáře, poznámky, návrhy, nápady, cokoliv, čím nám prozradíte, že jste si článek alespoň otevřeli! ;-)

Castingy

Emilia Clarke, známá především ze seriálu Game of Thrones, se objeví ve filmu o Hanu Solovi. Bude tak hlavní hvězdou po boku Aldena Ehrenreicha (Solo) a Donald Glover (Lando Calrissian). Herečky Tessa Thompson, Naomi Scott nebo třeba Zoe Kravitz, které měly roli na dosah, tak musí jít stranou. A když už jsme u očekávaného spin-offu Star Wars, podle producentky Kathleen Kennedy bude film více než sci-fi připomínat western.

Na Oscara nominovaná Angela Bassett získala roli Ramondy, matky T'Chally, v chystaném marvelovském snímku Black Panther. Přidává se tak k působivému obsazení, mezi kterým nechybí např. Michael B. Jordan, Forest Whitaker, Lupita Nyong'o, Danai Gurira a další.

Čínský herec Zhang Jin získal jednu z hlavních rolí ve filmu Pacific Rim: Maelstrom.

Reg E. Cathey, známý ze seriálu House of Cards, se připojil k osazenstvu nezávislého filmu Flock of Four.

Jane Levy bude hvězdou romantického dramatu The Pretenders, jehož režie se ujme filmová a seriálová osobnost James Franco.

Nové projekty

Paul W.S. Anderson prozradil, že začal pracovat na filmové adaptaci populární videohry Monster Hunter.

Více než tři dekády od své premiéry získal The Dark Crystal pokračování. Je tu ale háček. Nový příběh vznikne ve formě limitované komiksové edice s názhvem Power of the Dark Crystal.

Oscarový vítěz Adam McKay chystá biografický snímek o jednom z nejmocnějších amerických viceprezidnetů, Dicku Cheneym.

Trailerové okénko

Snímek Silence od Martina Scorseseho je dlouhé měsíce zahalen tajemstvím. Nyní poodkrývá první střípky ve svém prvním traileru:


Charlize Theron a Javier Bardem nachází lásku v prvním traileru na The Last Face. Jde o nový film Seana Penna:

Další střípky

Leden bude významný měsíc pro fanoušky Star Wars a značku jako takovou. Ředitelé v Disney plánují společnou poradu, kde si zrekapitulují, kam se dosud se slavnou značkou vydali, a kam chtějí dál jít. Prozatím není jisté, co po Epizodě IX bude dál.

Ve snímku Bad Santa 2 hrdina willie stokes spojí síly dohromady se svou matkou (Kathy Bates). Možná vás ale překvapí, že v jedné z prvních verzí bylo v plánu, že se v příběhu objeví místo matky jeho otec, kterého neměl hrát nikdo jiný než Robert Duvall.

Druhý Goon se Seannem Williamem Scottem v hlavní roli vtrhne do amerických kin v březnu 2017.

Reboot slavného Highlandera bude režírovat Chad Stahelski (John Wick).

Hororový dům Amityville se prodal za 850 tisíc dolarů novému majiteli.

Disney ukazuje první obrázky toho, jak bude vypadat Pandora, zábavní park ve stylu Avatara. Zhodnoťte sami:


Reboot Mortal Kombat bude režírovat Simon McQuoid. Půjde o jeho první celovečerní film, i když australský tvůrce je již nyní popisován jako jeden z nejžádanějších komerčních režisérů ve svém oboru.

Nominace na ceny Independent Spirit Awards vedou snímky Moonlight a American Honey.

Druhého Deadpoola bude režírovat David Leitch (John Wick).

Spoilery

Reboot slavné hry/filmu Tomb Raider, kde v hlavní roli zazáří Alicia Vikander, se bude točit okolo hrdinčina hledání jejího otce.

Newt Scamander nebude hlavní postavou ve všech budoucích filmech Fantastic Beasts.

V chystaném samostatném filmu o Batmanovi se neočekává přítomnost Catwoman.

Barry Allen ve filmovém Flashovi bude „amatér“, alespoň podle slov jeho představitele Ezry Millera. „Přijde mi fascinující, že i v mém samostatném filmu vidíme teprve začátky slavného rychlíka,“ uvedl herec v jednom z rozhovorů.

Vánoce v ČT

Článek končíme trošku netradičně :-) O letošních Vánocích se v České televizi dočkáme čtyř nových pohádek. Na Štědrý večer se představí Pravý rytíř s Janem Komínkem a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Následovat bude Slíbená princezna (25. prosince), Zázračný nos (26. prosince) a jako dárek pro neslyšící děti i dospělé nabídne televize pohádku Nepovedený čert, která je natočená ve znakovém jazyce.

Jak už to bývá zvykem, pod stromečkem najdeme na Štědrý večer také Tři oříšky pro Popelku, která se vrátí na obrazovky po skončení Pravého rytíře. Tentokrát si příběh užijeme ve vysokém rozlišení s ditigálně vyčištěným obrazem.

ragelly
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Celkem 1 příspěvek v diskuzi
Janca.W
hodně dávno
Díky za vyčerpávající článek :) Trailer snímku Silence mne navnadil, už se na film moc těším. A...