20. 11. 2016

Herní legenda Uncharted míří na filmová plátna.

Chtěli byste vědět, co z této slavné a úspěšné herní série se objeví ve filmu?

hlavní obrázek

Adaptace slavných a úspěšných her na filmová plátna většinou nedopadají úplně ideálně. Zda se tento stav začne pomalu měnit, budeme mít šanci zjistit už v prosinci, kdy má premiéru dlouho očekávaný film Assassins Creed. O tomhle kousku každopádně tenhle článek není. Fanoušci jedné z nejpopulárnějších herních značek jménem Uncharted byli dlouho jako na trní, Zdálo se totiž, že zfilmování jejich idolu bude znovu odloženo. Teď to ale naopak vypadá, že vše vzalo pořádné tempo. Fanoušci tak místo obav, zda se filmu vůbec dočkají, mají nervy z jiné věci. Co přesně režisér Shawn Levy a scénárista Joe Carnahan ze hry do filmu hodlají přenést?

Levy prozradil, co ho přimělo nabídku na režii snímku přijmout. Mezi jeho nejznámější kousky dosud patří například komedie Růžový Panter nebo Noc v muzeu. V poslední době se jako producent podílel na vzniku hitu Arrival a projektu Stranger Things od Netflixu.

“V tuhle chvíli na tom s Joem pilně pracujeme, detailně probíráme příběh i obsazení (o němž vám ale zatím nic nemohu prozradit). Tohle je druh filmu… hru miluji velmi dlouho, podle mě má skutečný filmový potenciál. Máme v plánu divákům předložit akci a spoustu dobrodružství, přesně to, co byste čekali od příběhu o lovcích pokladů.”

Režisér se v rozhovoru nicméně opravdu snažil, aby nic zásadního neprozradil.

“V téhle fázi mé kariéry se rád soustředím na projekty s propracovanými postavami. Líbí se mi, že tak, jak je Příchozí film, jehož hlavní hrdinkou je lingvistka, Stranger Things jsou fantasy/mystery seriál o dětech v 80. letech, tak Uncharted je neskutečná dobrodružná jízda. Každý z nich se však vždycky točí okolo perfektně propracovaných hlavních hrdinů a o to jde. Jsou to všechno úžasné postavy a naším cílem je vytvořit snímek, který těm z Uncharted bude dělat čest.”

Uncharted je často popisováno jako moderní ekvivalent Indiana Jonese. Hlavním hrdinou je Nathan Drake (údajně potomek průzkumníka Sira Francise Drakea) a společně se svými kolegy tráví veškerý čas pátráním po dávných ztracených pokladech. Do cesty se jim samozřejmě pravidelně staví klasičtí padouši a kriminálníci, jejichž životním posláním je hrdiny o vše cenné obrat (včetně jejich životů). Ohledně příběhové linie pro film nebylo zatím nic prozrazeno, stejně tak nikdo netuší, jak to bude s obsazením. Jasné ale je, že na všem se pracuje a natáčení jako takové by mělo začít již v první polovině roku 2017.

Premiéru film stanovenu nemá, předpokládá se ale, že v kinech se objeví v roce 2017.

megawir
Dlouholetý redaktor a psavec.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!