23. 10. 2016

Čeká nás další film ze světa čokolády

Máte rádi čokoládu? No kdo by neměl, že? :) A co pohádkové příběhy?

hlavní obrázek

Ano, můžeme se totiž těšit na prequel Karlíka a továrny na čokoládu. Navíc, věděli jste, že zpracování z roku 2005 není jediné? Přesně tak. Úplně první zpracování je totiž z roku 1971 a jmenuje se Pan Wonka a jeho čokoládovna ( Willy Wonka & the Chocolate Factory ). Zde si majitele továrny na čokoládu zahrál úspěšný herec Gene Wilder, který zemřel letos v srpnu. Jak toto první zpracování, tak i to novější z roku 2005, mělo knižní předlohu od Roalda Dahla. (Letošní film Obr Dobr taktéž vznikl na základě jeho předlohy) Zajímavé je, že se Roaldovi první filmové zpracování nelíbilo a tak napsal druhý dil. Ten by se dal přeložit jako Karlík a velký skleněný výtah.Ten se ale žádného zpracování nedočkal.

A jak je zvykem, staré a úspěšné filmy se přetáčejí. Pan Wonka se tomuto trendu nevyhnul. V roce 2005 přišlo již známější zpracování továrny na čokoládu a pana Wonku si zahrál Johnny Depp. Film byl dokonce i novinovaný na oscary. Úspěch měla továrna s Karlíkem hlavně u dětských diváků a rodin, ale přesto dokázala vydělat k půl miliardě dolarů a s tím se dá již pracovat. A studio si to nedávno uvědomilo.

Od roku 2005 byl kolem Karlíka a továrny na čokoládu klid. Ale to se teď změní. Čeká nás totiž prequel. O co přesně půjde se zatím neví, ale bude se pravděpodobně jednat o dobrodružství pana Wonky, které se odehrávalo před příchodem Karlíka do továrny.

A kdo se na prequelu bude mimojiné podílet? Například David Heyman. Producent, který má na svědomí například celou potterovskou ságu či letošní Fantastická zvířata. A ta hlavní otázka, zda se ve filmu objeví i Johnny Depp ? Třeba nakonec řekne že ano, ale momentálně to vypadá tak, že piráta z Karibiku tam neuvidíme.

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 2 příspěvky v diskuzi
Fruiko
hodně dávno
Mně se ta stará verze líbí trochu víc. Možná to bude tím, že jsem ji viděl menší, takže už jsou...
Atticus
hodně dávno
Novější Karlík se mi líbil, ale dnes bych se k němu asi už nevracel. Je pravda, že tu...