19. 2. 2007

Super filmy na HBO v březnu. Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Nesvatbovi a další

Koncem února se na HBO v přímém přenosu předávají Oscaři, a tak je jasné, že filmová nabídka na následující měsíc musí mít ne-li přímo oscarové parametry, tak alespoň vysokou kvalitu.

Kletba bratří Grimmů (4.3., 20:00 hodin) – fantastický dobrodružný film Terryho Gilliama, jehož hrdiny jsou budoucí slavní spisovatelé a sběratelé pohádek Jake a Will Grimmovi (Heath Ledger a Matt Damon), animovaný muzikál Mrtvá nevěsta Tima Burtona (11.3., 20:00 hodin) v dabingu v hlavní roli s Johnny Deppem nominovaná na Oscara a velevtipná komedie Nesvatbovi (18.3., 20:00 hodin), již mnozí považují za jednu z nejlepších komedií poslední doby (hlavními hvězdami jsou Owen Wilson a Vince Vaughn) – to je výběr tří nedělních premiér, které by si na HBO neměl nechat ujít žádný pořádný filmový fanda!

Pro mladší diváky je dále připraven první celovečerák s mlsným a prohnaným kocourem Garfieldem (25.3., 20:00 hodin), jenž poprvé zhltl talíř svých oblíbených lasagní v komiksu před třiceti lety. Všechny romantiky a milovníky poeticky krásných filmů pak jistě potěší milostný příběh o nehynoucí lásce Příliš dlouhé zásnuby (22.3., 20:00 hodin), jenž s představitelkou Amélie z Montmartru Andrey Tautou natočil její objevitel, režisér Jean-Pierre Jeunet. Pro ty, kdo se rádi podívají i na nezávislou produkci, je připraveno velmi zajímavé australské krimidrama Malá ryba (29.3., 20:00 hodin), jehož kvalitu zajišťuje i obsazení Cate Blanchett do hlavní role.

V sobotu 3. března ve 20:00 hodin startuje zcela nový britský komediální seriál Partička (The IT Crowd). Jak napovídá anglický název, jeho děj se odehrává mj. v oddělení informačních technologií jedné firmy – konkrétně Reynhold Industrie. Jak to tak bývá, ve firmě pracuje spousta krásných a úspěšných lidí - kromě trojice zaměstnanců, kteří se ukrývají právě v suterénu v oddělení IT. Zatímco jejich kolegové mají pro svou činnost skvělé podmínky, Jen, Roy a Moss pracují v příšerném prostředí, jež se snaží přetvořit v normálně fungující společenství. Jen (Katherine Parkinsonová) sice oddělení IT vede, ale o informačních technologiích nemá potuchy. A Roye (Chris O'Dowd) i Mosse (Richard Ayoade), kteří naopak techniku a science-fiction milují, a toto oddělení vlastně vybudovali, pěkně štve, že jim má šéfovat ženská, která nemá o počítačích páru. Jenže spolu prostě musejí nějak vyjít…

Skvělou zprávu máme i pro příznivce slavné chlapecké skupiny 90. let Take That. V sobotu 10. března od 21:00 hodin bude na HBO odvysílán záznam koncertu na stadionu v Manchesteru, kam se Gary Barlow, Mark Owen, Jason Orange a Howard Donald vrátili pod 10 letech od svého rozpadu. Prý nejúspěšnější skupina od dob Beatles, kterou mají rádi mladí i staří, vzala svět útokem. V roce 2005 vydala CD s největšími hity a poté vyrazila na zcela vyprodané turné. Na koncertech došlo i na jejich nejoblíbenější písničky jako Could It Be Magic, Relight My Fire, Everything Changes a Never Forget.

Zdroj: 2media.cz

Veronika
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!