13. 5. 2016

Fantastická čtyřka – bude mít nevydařený reboot pokračování?

hlavní obrázek

Minulý rok jsme mohli vidět omlazení komiksových hrdinů z Fantastické čtyřky. O velký úspěch se ale nejednalo, jak potvrdili diváci a i samotný výdělek. I tak se ale mluví o pokračování. Bude to stát za to?




Nejdříve ale popořadě. Vše to začalo v roce 2005, kdy se ve Fantastické čtyřce představili Loan Gruffudd – Mr. Fantastic, Jessica Alba – Invisible Woman, Chris Evans – Human Torch a Michael Chiklis coby Thing. První díl sklidil jen průměrné hodnocení, ale vydělal si dost na pokračování.

Toho jsme se dočkali v roce 2007 s názvem Silver Surfer. Druhý díl si vydělal již méně a názory diváků zůstávaly stále na průměrné úrovni. Každopádně po deseti letech od uvedení prvního dílu se nám představil reboot těchto hrdinů. Jak se dalo od rebootu očekávat, příběh obdobný a hrdinové téže, jen s jiným hereckým obsazením. Přetáčení starších filmů je velice oblíbenou činností , ale nemůžeme řici, že by se to setkalo vždy s úspěchem.

Každopádně nová Fantastická čtyřka se moc nepovedla a uvědomuje si to i scénárista Simon Kingber (scénář – X-men: Budoucí minulost, Sherlock Holmes … ). Ten v rozhovoru potvrdil, že se nejednalo o úspěšný snímek, a svět udělal správně, když ho zkritizoval. Poté zmínil, že z chyb, kterých se dopustili, se poučili a nebudou je již opakovat. Rádi by to proto odčinili sequelem. Otázkou je, zda se jedná o správný krok a zda by film neměli Foxové vrátit Marvelu, ale zatím to tak nevypadá. Uvidíme, snad se doopravdy z chyb poučili a sequel nové Fantastické čtyřky se povede lépe.

Fantastická čtyřka 2 by se měla u nás objevit 1.6.2017

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!