4. 10. 2014

Z Avengers 3 budou možná dva filmy

Když fanoušci peníze tvůrcům dávají po hrstech a dělají to rádi, proč jim z peněženek nevytáhnout o pár mincí navíc?

hlavní obrázek

Když fanoušci peníze tvůrcům dávají po hrstech a dělají to rádi, proč jim z peněženek nevytáhnout o pár mincí navíc?



Nějakou chvíli jsme nepsali o žádných superhrdinech, takže je čas s tím něco udělat. Souhlasíte? No řekněme to tak, že vám ty drby stejně prozradím. Poslední informace z místa tlachům zaslíbeného (Hollywoodu) totiž přinášejí poměrně zajímavou novinku. Plánované další pokračování velkofilmu Avengers, přičemž nemluvím o dvojce, ale trojce, bude totiž s velkou pravděpodobností rozděleno do dvou částí. Rozhodně nic takového nevidíme poprvé, producenti se popravdě takhle snaží z našich peněženek vytěžit o pár korun víc relativně pravidelně a bohužel jim to dost vychází. Bohužel říkám proto, že fanoušci podobné kroky většinou nepřijímají s nijakým nadšením.

V posledních letech se stejným postupem přišla série Stmívání (Twilight), následoval Harry Potter a nejnověji je do grandiózní délky natahován Hobit, jehož štíhlá knižní předloha dokázala v představách režiséra Jacksona obsáhnout tři velkofilmy.

U Avengers je nicméně zajímavým faktem to, že knižní předlohu prakticky nemají a tvůrci se tak mohou v klidu vymluvit na to, že jejich příběh je tak dokonalý, že si zaslouží pro vyprávění větší prostor. Maličký spoiler následuje. Ve filmu se podle velmi dobře informovaných zdrojů utkají známí superhrdinové se zákeřným Thanosem (pokud nejste komiksem políbení, je to ten chlápek s bradou jako bagr, který se objevil na úplném konci prvních filmových Avengers) a ten jim dá zabrat tak moc, že další film není ze strany tvůrců návrhem, ale nutností (sic!).

S tím, co bylo řečeno, už není problém si společně krapet zaspekulovat. Nedávno jste se tu mohli dočíst, že Marvel na 3.5.2019 plánuje premiéru zatím nepojmenovaného snímku. Mnozí nyní věří, že oním snímkem budou Avengers 3, jenž by tak přišli do kin 4 roky po druhém dílu s podnázvem Age of Ultron. Jeden z tvůrců později prozradil, že třetí Avengers se své slávy dočkají již v roce 2018. Co z toho vyplývá? No pokud tomu chcete věřit, tak samozřejmě to, že v květnu 2019 se na světle božím objeví Avengers 4 (resp. druhá polovina Avengers 3).

K tomu všemu se sluší doplnit, že nikdo zatím oficiálně nepotvrdil, že budou třetí Avengers divákům představeny ve dvou částech. Je tak stále možné, že čtvrtý film bude mít zcela samostatný příběh, který na trojku nenaváže. Uf.

Pokud nemáte spekulací ještě dost, objevilo se několik informací, že do příběhu Avengers 3 budou chtít tvůrci přivést postavy z filmu Strážci galaxie. O tom, že jde o reálně diskutovaný plán, mluvil například i Vin Diesel. Jen se přiznejte, kolika z vás při té představě přeběhl po zádech ne nepříjemný mrazík?

megawir
Dlouholetý redaktor a psavec.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!