2. 10. 2014

Bombové útoky na olympiádě v Atlantě natočí Greengrass

No a protože Paul Greengrass není zrovna troškař, do dramatu podle skutečných událostí si přizval Leonarda DiCapria a Jonaha Hilla.

hlavní obrázek

No a protože Paul Greengrass není zrovna troškař, do dramatu podle skutečných událostí si přizval Leonarda DiCapria a Jonaha Hilla.



Jak již bylo řečeno, Paul Greengrass by se měl ujmout režie chystaného snímku na motivy skutečných událostí, které se odehrály během olympijských her v americké Atlantě roku 1996. Pracovní název filmu zní The Ballad of Richard Jewell (nebo také American Nightmare).

Inspirací pro celý příběh je stejnojmenný článek z pera Marie Brenner, který vyšel v časopisu Vanity Fair.

Pracovník bezpečnostní služby Richard Jewell (Jonah Hill) oznámí během konání olympijských her nález bomby v ruksaku. Ke svému zděšení je obratem označen za podezřelého z pokusu spáchání teroristického útoku. Obhájce nešťastného muže bude hrát Leonardo DiCaprio.

O příběh se bát nemusíme, na starosti ho má totiž Billy Ray, který napsal vynikající scénář k filmu Kapitán Phillips, na němž spolupracoval právě s Greengrassem. Hlavní herecké duo se také vzájemně zná, naposledy se potkalo na place při natáčení Vlka z Wall Street.

Datum natáčení oznámeno nebylo, nicméně premiéru by měl film mít na podzim příštího roku. Uvidíme.

megawir
Dlouholetý redaktor a psavec.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!