5. 9. 2014

Robert Langdon v podání Toma Hankse se vrací

Líbily se vám snímky Šifra mistra Leonarda nebo Andělé a démoni? Pokud ano, můžete se těšit na další dobrodružství oblíbeného symbologa, na řadě je Inferno.

hlavní obrázek

Líbily se vám snímky Šifra mistra Leonarda nebo Andělé a démoni? Pokud ano, můžete se těšit na další dobrodružství oblíbeného symbologa, na řadě je Inferno.

Musím se přiznat, že z této zprávy mám osobně velkou radost. Jelikož předpokládám, že jste jistě všichni viděli obě dosavadní filmová zpracování románových předloh z pera Dana Browna, není třeba příliš připomínat děj. Jak Šifra mistra Leonarda, tak nepřímé pokračování Andělé a démoni zaznamenaly slušné divácké úspěchy (Šifra celosvětově vydělala cca 758 milionů dolarů, Andělé pak 485 milionů) a kladně je přijala i kritika. Není tedy divu, že se režisér Ron Howard a Tom Hanks v klidu producenty nechali přemluvit na zpracování dalšího příběhu.

O tom, že se hlavní hrdina profesor Robert Langdon na plátna vrátí, se mluví již nějaký ten čas. Původně byla stanovena premiéra Inferna na konec roku 2015, nicméně vzhledem k tomu, že natáčení má být zahájeno až v dubnu 2015, dochází logicky k odkladu a do kin se film dostane až v průběhu roku 2016.

O co v Infernu půjde?

Samotný děj samozřejmě není tajemstvím a pokud jste četli knihu, určitě mi dáte za pravdu, že se jedná o možná nejlepší příběh se symbologem Langdonem ze všech dosud vydaných. Vše začíná tím, že se zmatený profesor probere v italské nemocnici. Aby toho neměl na začátek málo, trpí amnézií a netuší, jak se vůbec ocitl mimo USA a proč po něm proboha někdo střílel. Brzy se rozehrává kolotoč nebezpečných událostí, ve kterých je spolu s Langdonem lapena jeho ošetřující lékařka Sienna Brooks. Oba mají velmi málo času na to, aby zabránili vypuknutí nejstrašnější epidemie od dob středověku. Pachatel všechny stopy vedoucí k odhalení tajemství zašifroval s pomocí Pekla od Danta Alighieriho, Langdon se proto stává klíčovou osobou, která může nitky rozplést.

Pro zajímavost, Inferno je 4. románem s profesorem Langdonem v hlavní roli. Tvůrci tak vlastně přeskočili knihu nazvanou Ztracený symbol a je otázkou, zda se k jejímu převedení na stříbrná plátna později vrátí.

---

Pochlubte se, četli jste všechny knihy s tímto hlavním hrdinou? Která se vám líbila nejvíc? Těšíte se na zfilmované Inferno jako my? :)

megawir
Dlouholetý redaktor a psavec.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!