25. 8. 2014

Fassbender si v Assassin's Creed střihne dvojroli

Filmová adaptace herní legendy jménem Assassin's Creed má premiéru až příští rok, drby se ale objevují poměrně pravidelně...

hlavní obrázek

Postihnout celosvětový fenomén, kterým herní série Assassin's Creed pro miliony fanoušků je, prakticky ani nejde. Během několika týdnů vyjde již páté "velké" pokračování a není se tedy co divit, že hollywoodští producenti byli k výhledové hrané filmové adaptaci přitahování jako můra k plameni.



Michael Fassbender stále v hlavní roli

Nedávno proběhly mezi fanoušky určité informace o tom, že kvůli problémům se scénářem se Michael Fassbender vzdal své role a na projektu již nepracuje. Pravdou je nicméně opak. Sám Fassbender nedávno zveřejnil informaci, podle které na filmu dál pracuje a navíc jej v duchu věrnosti předloze čeká dvojrole.

V sérii her je hlavními hrdiny několik lidí, kteří prožívají svou přítomnost i dávnou minulost svých předků prostřednictvím stroje zvaného Animus, který umí číst DNA subjektu a díky tomu zpřístupnit vzpomínky. Ve hrách tak máte možnost v minulosti pátrat po artefaktech a zažít věci, které vám umožní odhalit tajemství války vedené mezi templáři a asasíny. Filmová adaptace bude předloze věrná, dočkáme se tedy propojeného děje jak v současnosti, tak v hluboké minulosti, konkrétně období španělské inkvizice.



Fanoušci her nebudou zklamáni

Michael Fassbender se ujme role Michaela Lynche, který čeká v cele smrti na vykonání rozsudku. To, že se stane testovacím subjektem šíleného vědce Josepha mu ale budoucnost obrátí naruby. Michael v sobě totiž má vzpomínky asasína Aguilara de Agarorobo a v minulosti mu bude navíc pomáhat parťačka Lara. Společně se pak mají pustit do souboje s protřelým protivníkem zastupujícím zájmy řádu templářů.

Část příběhu má být inspirovaná dějem druhého pokračování hry, kde je otec hlavního hrdiny Ezia Auditore jedním z velmi důležitých představitelů řádu asasínů. Ve filmu má pak být otec Aguilara de Agarorobo rovnou jejich velitelem. Dojde samozřejmě i na nepřátele. Tím, kdo by měl v minulosti Aquilarovi zatápět zdaleka nejvíc, bude Tomas de Torquemada, kterého mohou znát i fanoušci hry. V přítomnosti se o zábavu Michaelovi postará především Alan Rikkan, šéf společnosti Abstergo, kterou kdysi templáři založili.

Příští hra podle filmu?

Podle několika zdrojů je možné, že děj příštího dílu herní série by se mohl inspirovat scénářem filmu a hráče tak uvést do období španělské inkvizice. Nejnovější hra jménem Assassin's Creed: Unity by měla vyjít již v listopadu a děj tentokrát hrdiny zavede do doby francouzské revoluce. Druhá letošní novinka, Assassin's Creed: Rogue, pak se svými postavami zamíří do vřavy Sedmileté války v 18. století.

Premiéra filmu Assassin's Creed je momentálně stanovena na 7. srpna 2015. Režii má na starost Justin Kurzel.

---

Těšíte se jako my? Jste fanoušci herní série? Co říkáte na obsazení hlavní role? Svěřte se v diskuzi!

megawir
Dlouholetý redaktor a psavec.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!