3. 6. 2014

Mladý Bukowski v režii nadaného Jamese Franca

Bukowski, film o Henrym Charlesi Bukowském světoznámém americkém spisovateli se připravuje k natáčení.

hlavní obrázek

Talentovaný americký herec James Franco (známý především svými rolemi z filmů Kvílení, 127 hodin, Zrození Planety opic) už nějakou tu dobu nestojí pouze před kamerou, ale i za ní. K většině svých krátkometrážních a celovečerních filmů navíc píše scénáře.



Po několika krátkometrážních snímcích, debutoval Franco filmem Good Time Max (2007), který vypráví příběh dvou geniálních bratrů a jejich rozdílných cestách životem. Jeho nedávný snímek Interior. Leather Bar. (2013), na kterém spolupracoval s režisérem art-porna Travisem Mathewsem, mohli čeští diváci sledovat při loňském FebioFestu. Franco si nevybírá ke zfilmování jednoduché náměty (naposledy As I Lay Dying podle předlohy W. Faulknera), a ani jeho nadcházející snímek nebude jiný.

Bukowski, film o Henrym Charlesi Bukowském světoznámém americkém spisovateli, který se proslavil nekonvenčními autobiografickými prózami a poezií (ve svém díle vystupující pod alter egem Henry Chinaski). Na scénáři spolupracoval James se svým bratrem Davem Francem a s Adamem Ragerem, který měl hlavní slovo. Půjde o životopisný snímek, který bude začínat v raném věku Bukowského a dále se bude vyvíjet přes jeho dospívání (počátky alkoholismu, problémy s akné, které se promítají v jeho díle), až k prvním pokusům o psaní. Film se také zaměří na Bukowského komplikovaný vztah s otcem.

V roli Henryho Charlese Bukowského se má objevit Josh Peck, jehož nejznámější role je z filmu Bláznovství (2008). V roli otce pak Tim Blake Nelson známý především z filmu Bratříčku, kde jsi? (2000). První klapka padla 22. ledna 2013 a začalo se natáčet v Los Angeles, kde Bukowski prožil většinu svého života. V jednom rozhovoru James Franco prozradil: „Natáčíme pomocí steadicam a používáme staré čočky, aby to staře vypadalo.“. Bukowski by se měl dostat na plátna kin během letošního roku.

lebigmac
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!