25. 12. 2006

HBO odvysílá Zlaté glóby a chystá nové seriály

Po novém roce se budou všechny televizní stanice snažit nalákat diváky novou programovou nabídkou, novými pořady, novými nápady. Kanál HBO zato bude sázet na jistotu: filmové hity, zajímavé přímé přenosy či záznamy významných filmových akcí, hudební koncerty populárních světových hudebníků a vynikající originální tvorbu. V lednu si diváci neoodechnou: připravena je nejen pravidelná porce nedělních premiér, jež tvoří filmy, které zatím nebyly v televizi uvedeny (např. Ostrov, český film Restart), ale i pokračování oblíbených seriálů Deadwood a Tráva, na letošní Zlaté glóby nominovaný nový seriál Velká láska, stejně tak ceněný televizní film Paní Harrisová, koncert V 2006, jež se konal v srpnu v Británii, a záznam předávání Zlatých glóbů. To vše v rámci jednoho měsíce.

Zatímco obyvatele města Deadwoodu už diváci dobře znají z předchozích dvou řad a jistě se těší na závěrečnou třetí řadu (startuje v úterý 30. ledna ve 22:00 hodin) a rovněž hlavní hrdinku komediální Trávy (druhá řada vyjíždí v úterý 2. ledna ve 21:00 hodin), čeká je nové seznámení se svéráznými hrdiny dvanáctidílné Velké lásky. Ta se bude od 5. ledna vysílat vždy v pátek od 20:00 hodin a poběží hned dva díly za sebou.

Pokud by vás náhodou lákala představa mít několik žen najednou, vězte, že to není taková pohádka, jak se může zdát. Vyprávět by o tom mohl Bill Henrickson (Bill Paxton), soudobý polygamista z Utahu, který žije na předměstí Salt Lake City se třemi manželkami a sedmi dětmi a až po uši se topí v dluzích. Tento majitel řetězce obchodů s domácími potřebami bojuje o to, aby zvládl finanční i citové potřeby Barb, Nicki a Margene (Jeanne Tripplehornová, Chloë Sevignyová a Ginnifer Goodwinová), které žijí v sousedících domech a vyžadují manželovu pozornost každou noc. Fakt, že Bill má tři ženy, však je žárlivě střeženým tajemstvím - polygamie je v Utahu zakázaná, přestože ji členové mormonské církve praktikují. A to se Bill navíc zmítá ještě mezi svými rodiči (Bruce Dern a Grace Zabriskieová) a tchánem Romanem (Harry Dean Stanton), který je mocným šéfem místní polygamní komunity.
Velká láska – seriál obsazený skvělými herci, založený na netradiční zápletce a vtipným dialozích, je zárukou standardně nadprůměrné kvality. Bez zajímavosti určitě není ani fakt, že za jeho produkcí stál sám Tom Hanks.

V úterý 16. ledna od 21:00 hodin odvysílá HBO i jednu výjimečnou filmovou událost: záznam předávání Zlatých glóbů. Slavnostní ceremoniál 64. ročníku slibuje, že se opět stane jedním z nejpřitažlivějších pořadů, v němž se objeví řada celebrit filmového i televizního světa. Zlaté glóby jsou totiž udělovány jak ve filmových, tak televizní kategoriích. Obecně jsou vnímány jako předvoj Oscarů, které se budou udělovat 25. února a samozřejmě nebudou na HBO chybět.

Zdroj: 2media.cz

Veronika
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!