3. 10. 2013

Narnie se prostě nezbavíme

Jsou série, u nichž čekání na každý nový díl zabíjí a byli bychom nejradši, kdyby šly nová dobrodružství našich oblíbenců do kin ob pár měsíců. Pak jsou série, které vznikají mnohem rychleji, než bychom si sami přáli, ale protože jsou výdělečné, nedivíme se, že je musíme jednou za čas snést. No a nakonec existují ještě série, u nichž vůbec nechápeme, proč ta pokračování vznikají, ale jakási nepochopitelné setrvačnost je drží při životě.


Dokonalou ukázkou takové série jsou Letopisy Narnie. Konzervativní křesťanská agitka zabalená do bezpohlavního disneyovského balení představuje asi to nejhorší z áčkových fantasy a je jedním z důvodů, proč se žánr po masovém úspěchu Pána prstenů nepodařilo víc rozšířit.

Američané ji víceméně přehlížejí, jenže evropské a asijské publikum s poněkud jinou laťkou vkusu a slabostí pro drahé triky bez ohledu na jejich využití vždy dostanou produkci do mírného plusu. Ty tam jsou sice doby, kdy mohl Princ Kaspian disponovat jedním z nejvyšších rozpočtů, na další díl se ale finance vždy podaří sehnat, i když pak mnozí kroutí hlavou.

Takže ano - vznikne i čtvrtý díl, tedy Stříbrná židle. Neví se přesně kdy, ale už je to pravděpodobné. No platíme to my, tak je to asi dobrá zpráva?

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!