23. 8. 2013

Batman má novou tvář

Christian Bale vždy tvrdil, že role Batmana se ho týká jen tak dlouho, dokud filmy s ním režíruje Christopher Nolan. Takže jsme s ním pro chystaný crossover se Supermanem nepočítali. Mně to ani nevadilo, protože mi je velmi nesympatický, ale to už vás asi moc nezajímá. Mnohem spíš vás zajímá jméno Baleova náhradníka. A tím je...


Ben Affleck. Je to takřka oficiální, takže se s tím smiřme. Co to ale znamená?

V první řadě tím Affleck zahodil možnost stát se někdy akademicky uznávaným filmařem, který dostane v následujících letech až desetiletích Oscara za režii. Představitel Batmana může na takovou poctu zapomenout.

Affleck se ze své skořápky nudného komerčního herce začal k schopnému režisérovi blížit, ale Akademie mu zas a znovu dávala najevo, že "hříchy minulosti" nezapomíná. Když Argo vyhrálo nejlepší film, ale Affleck nebyl na režii ani nominovaný, bylo to zcela výjimečné v rámci oscarové tradice, ale zároveň pochopitelné ze strany akademiků.

Teď se v Affleckovi něco hnulo a očividně se rozhodl, že z blacklistu komerčních tvářiček se mu zase tak nechce. Rolí Batmana se potvrdí jako hvězda a jistě si nadělá pár fanoušků. Peněz taky nevydělá málo a snad mu zbude čas na nějakou tu indie bokovku. Ale velký oscarový režisér už z něj nebude.

A je vůbec pro roli Batmana vhodný? Na první pohled by se nabízelo, že ne. Je nevýrazný, nemá charisma v klasickém slova smyslu a zakládá si na rolích obyčejných chlápků ze sousedství. Na druhou stranu, ty lepší filmy o Batmanovi vznikly právě s "nevhodným" představitelem. Řeč je samozřejmě o ňoumovském Michaelu Keatonovi, který zvládal jak roli milionářského nekňuby, tak i tajemného mstitele. Dodá Affleck Batmanovi tuto schizofrennost? Doufám, že ano, i když osobně se spíš jeho obsazení bojím.

Co říkáte na jeho obsazení vy?

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!