27. 7. 2013

Paul Greengrass opět podle skutečné události

Druhá půlka roku 1968 nebyla osudová jen pro nás. V USA byl...

Druhá půlka roku 1968 nebyla osudová jen pro nás. V USA byl v dubnu zavražděn Martin Luther King ml. a v červnu byl zabit Robert F. Kennedy. Amerikou otřásla vlna nepokojů a chaosu a na jeden příběh z tohoto roku si brousí zuby Paul Greengrass, který má za sebou Let číslo 93 a dvě části Bourneovi trilogie.


Chvíli to vypadalo, že natočí právě film o Martinu Lutheru Kingovi ml. v hlavní roli s Forestem Whitakerem pod názvem Memphis, ovšem kvůli financím přesídlil raději k projektu The Trial Of The Chicago 7, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin, scénárista The Social Network, Moneyball nebo momentálně seriál The Newsroom.

Příběh má zachycovat události soudu takzvané Chicagské sedmy, která protestovala proti válce ve Vietnamu. Společně s nimi byl také obžalován člen Černých Panterů, což byla organizace černochů, která si v té době vedla tak trochu vlastní občanskou válku...

Za zmínku stojí, že okolo projektu se ochomýtal i Steven Spielberg, který mluvil o obsazení Willa Smitha, Kevina Spaceyho a Philipa Seymoura Hoffmana.

Celý projekt vypadá zatím slibně, oba tvůrci nemají výrazněji slabší projekt a jen čas ukáže, jestli tohle bude další čárka na pažbě, nebo první krok vedle. Osobně sázím na to první.

IanParker
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!