17. 7. 2013

Howard a Hanks oživí již potřetí brownovské literární Inferno

Asi mi nebudete věřit, ale opravdu na světě existují lidé, kteří Dana Browna...

Asi mi nebudete věřit, ale opravdu na světě existují lidé, kteří Dana Browna považují za vynikajícího spisovatele, jeho knihy za poodkrývání historických tajemství založené na realitě a Howardovy adaptace za kvalitní filmy. Pokud někoho takového znáte, vzkažte mu, že se může těšit.


Po řadě dohadů je jisté, že Tom Hanks za dohledu Rona Howarda potřetí opráší šílenou langdonovskou paruku a dá si sprinta po několika turistických památkách, aby vzbudil dojem epického výletu do minulosti.

Pokud však očekáváte adaptaci třetího románu, jak by se od třetího dílu slušelo, jste na omylu - na řadu přichází Inferno. Ztracený symbol byl očividně zcela přeskočen, ale s vynecháváním méně populárních dílů (a případnému pozdějšímu navracení k nim) nemá série problém. Nejde ostatně o vysoké umění, ale vytěžení populární značky, takže na podobných čachrech není nic špatného.

Snímek půjde do kin 18. prosince 2015, takže se dá očekávat, že se střetně s druhým Avatarem. A prohraje. Ačkoliv Brown stále táhne, filmový potenciál Šifry už je nejspíš tatam. Nebo ne?

Že to nejspíš bude Inferno nejen názvem, ale i kvalitou, lze leda nadhodit jako záminku k naštvání přece jen početného fanklubu. Buď patříte mezi odpůrce, nebo zastánce ambiciózních brakových detektivek a jejich adaptací, v tuto chvíli už váš názor asi těžko něco změní a proč ne - každému podle jeho vkusu.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!