24. 6. 2013

Světový úspěch Pittovy světové války oživuje řeči o sequelu

Světová válka Z stála neskutečných 200 milionů dolarů, ačkoliv vypadá na sotva poloviční rozpočet (recenze brzy). Tunel, oproti kterému je Blanka jen ďůlek na dětském pískovišti, však bez ohledu na očekávání analytiků i samotných studií vydělal za první víkend 111 milionů, 66 jen z Ameriky. Řeči o pokračování se tedy opět rozvířily.

Jestli další díl bude stát půl miliardy dolarů, takže bude třeba vypadat jako průměrně drahý blockbuster, ještě nevíme. A nevíme toho mnohem víc.

WWZ si prošla extrémně náročnou produkcí, kdy se například zcela přetáčelo finále, které teď místo krvavých bitev v Moskvě zobrazuje toulání podzemní laboratoří někde na druhé straně planety.
Nemůžeme tedy brát v potaz, že jde o adaptaci knihy, protože už jednička ji využívá jen jako velmi volný inspirační zdroj.
Zásadnější je, že už na začátku produkce Marc Foster tvrdil, že jde dokonce o začátek trilogie. Po všech těch přetáčkách a předpovídaném neúspěchu se to moc nebralo vážně, ale situace se výrazně změnila, když to teď vypadá, že ten film vlastně možná i vydělá.

Vše v podstatě závisí na Bradu Pittovi, který nejenže ztvárňuje hlavní roli, ale film i produkuje. Vzhledem k tomu, že Světová válka Z se stala největším otevírákem jeho kariéry (cože?), možnost zopakovat si tu jízdu i přes všechny potíže zvažuje. A bylo by vlastně divné, kdyby řekl ne.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!