Atticus

Jméno
Petr
Věk
30 let (Beran)
Bydliště
Střední Čechy
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
atticus@kfilmu.net
Názory
plakát filmu
Luca
Luca
90 %

A můj názor je...

A já se bavil. Stále ve mě je malý hoch, který by nejraději poznával svět a užíval si dobrodružství a vnímal naivně vše kolem sebe. Ano, ta pohádka je naivní, ale nebojí se to přiznat, což je moc fajn. Pozitivní příběh se zajímavými postavami a italským nádechem (doporučuji orig. znění!). Nedosahuje to ani po kotníky například Coco, ale je to jedno, protože Luca dokáže stát na vlastních nohou a umí se prodat.

1. listopadu 2021
plakát filmu
Pod vodou
Underwater
20 %

A můj názor je...

Pokud chcete postavit film na tom, že hlavní "hrdinka" neustále běhá pouze ve spodním prádle a ukazuje nám své tělo, nejsem si jist, jestli výběr herečky Kristen Stewart je na místě. Ale fanoušci to určitě ocení. Co se týče příběhu, klasické béčko, které jsme už mohli několikrát vidět, ale to se samozřejmě vždy dá nějak povznést. Což zde se nestalo. Postavy bez chemie, příšery se před kamerou objeví všehovšudy tak na 10 minut, je tam neustále tma a rychlý střih, takže nic nevidíte a netušíte, co se právě děje. A také tomu nepomáhá debilní rozhodování postav. Tušil jsem, že to bude katastrofa, ale že až taková...

27. října 2020
plakát filmu
Princezna zakletá v čase
Princezna zakletá v čase
80 %

A můj názor je...

Na českou tvorbu skutečně dobré až nadprůměrné. Skvělá hudba, ucházející efetky, dobré herecké výkony. Už musí být, abych šel na český film do kina a zde se to fakt vyplatilo. Má to své mouchy, ale dokážu je neřešit, protože chci tomu filmu přát úspěch. Má to sympatické herce, krásnou lokaci, celkem zajímavý příběh. Sice jsem dle hodnocení zde na webu čekal mnohem víc, přesto jsem spokojen. Na naše staré pohádky to nemá ani za mák, ale z těch novodobých to rozhodně mohu doporučit.

16. října 2020
plakát filmu
Godzilla II Král monster
Godzilla: King of Monsters
60 %

A můj názor je ...

Pro mě navždy nejlepší Godzillou zůstane ta z devadesátek. Nedávnou novou Godzillu a Konga jsem sice viděl, ale byly to tak nezajímavé blockbustery, že si je sotva pamatuji. A letošní Král monster? Více méně to stejné. Krásně se na to kouká, rozpočet nebyl vůbec nízký, takže souboje monster jsou dechberoucí, ty bravy, ta kamera a ta vizuální stránka. Jen kvůli tomu má smysl se na film podívat. Jinak příběh je stupidní až běda, postavy jsou nezajímavé a celé je to taková blbost. Ale efektní blbost.

7. září 2019
plakát filmu
Vdovy
Widows
50 %

A můj názor je ...

Samotný námět není vůbec špatný, ani myšlenka. Jen to zpracování je nudné, nezajímavé, pomalé, natažené a film nám ukazuje linky lidí, kteří nás vlastně vůbec nezajímají.

10. srpna 2019
plakát filmu
Nesmiřitelní
Unforgiven
90 %

A můj názor je ...

V rámci westernového žánru nejsem moc zběhlý, ale Nesmiřitelní mě naprosto fascinovali. Líbilo se mi pomalé tempo, chemie mezi hlavními postavami, celkový sled událostí. Samotné finále bych sice trochu poupravil, to provedení, ale jako celek fakt nemám co vytknout. Clint je naprosto dokonalý, tvrďák, kterého chcete znát. Morgan hraje jako vždy a umí to skvěle. Žádnou chybu jsem nenašel.

28. července 2019
plakát filmu
Spider-Man: Daleko od domova
Spider-Man: Far From Home
80 %

A můj názor je...

Endgame mě maximálně zklamala, takže jsem k novému dobrodružství pavoučka přistupoval opatrněji. Kupodivu jsem odcházel spokojen. Jako každá marvelovka má Far From Home skvělý vizuál, dobrý humor a skvělou akci. V rámci příběhu by se ale mohlo ještě hodně upravovat. Mysterio mě zklamal a vlastně celý jeho příběh. Čekal jsem něco víc. Trochu mi to připomnělo třetí díl Iron Mana. Když to ale vezmu obecně, bavilo mě to a není to horší a ani lepší než Homecoming. Líbila se mi ale Praha, která zde kupodivu získala hodně prostoru + česká televize pobavila.

23. července 2019
plakát filmu
Léto 84
Summer of 84
70 %

A můj názor je...

Cítil jsem v tom trochu nádech seriálu Stranger Things a nedávného hororu It. Aby také ne, když zde mrazivý a podivný případ vražd a únosů řeší mladí kluci (a jedna holka) na kolech s vysílačkami. Bál jsem se, aby díky těmto dětem nezapadl příběh do rodinného filmu. Naštěstí se tak neděje! Ano, místy je to naivní, hloupé a úsměvné, ale v celkovém balíčku je to nápadité a hravé. Našlo se dokonce pár lekaček. Za mě spokojenost. A potěšilo mě vidět Jasona Graye-Standforda - vzpomínám na seriál Monk.

23. července 2019
plakát filmu
Overlord
Overlord
70 %

A můj názor je...

Akční zombie jednohubka, kterou bych si opětovně asi nepustil, avšak bavila mě. Přišlo mi to jako lepší záběry z nějaké počítačové hry. Přesto oceňuji nápaditost a celkové zpracování. Překvapila mě příjemně Mathilde Ollivier a Jovan Adepo. Ze začátku Overlord působil jako válečný film, pak přišel zvrat a nastala zběsilá záchrana života. A to mě bavilo.

23. července 2019
plakát filmu
Vřískot 2
Scream 2
70 %

A můj názor je...

Už to prostě nefunguje jako první díl, ale kupodivu necítím vůbec únavu materiálu. O chloupek horší než předchůdce. Pořád vtipné, mrazivé a vraždící.

23. července 2019
plakát filmu
Vřískot 3
Scream 3
60 %

A můj názor je...

Proč by ne. Stále to funguje, i když je to ohraná písnička. Skvělé je, že sám film si to uvědomuje a s neoriginálností si sám hraje. Jednička za mě byla nejlepší, dvojka s trojkou jsou fajn, ale pořád mě zajímají.

23. července 2019
plakát filmu
Chlapec, který se stane králem
The Kid Who Would Be King
40 %

A můj názor je...

Čekal jsem fajn rodinný film, ale nakonec se z toho vyklubalo cosi podprůměrného. Největší chybou je délka, jelikož na tak dlouhou stopáž je příběh moc jednoduchý a přímočarý. Jediný, koho mohu pochválit, je Ashbourne Serkis (takový Mirek Dušín). Sice jeho postava je až moc přetažená, on ji zahrál dobře a jemu jedinému jsem hraní věřil. Ostatní jsou prostě děti, co běhají před kamerou. Nesnášel jsem kouzlení pomocí luskání a hrátkám s prsty, co mi přišlo neuvěřitelně trapné. Moc mi k tomu také nepomohl český dabing, ale to není chyba filmu. Neurazí, nenadchne, ale už teď na to pomalu zapomínám...

27. května 2019
plakát filmu
Pátrání
Searching
60 %

A můj názor je...

Velmi zajímavý způsob vyprávění příběhu. Ne však originální, nedávno jsem jej viděl v jedné epizodě seriálu Taková moderní rodinka. Sám příběh je poutavý, ale jeho finále úsměvné, očekávané a hlavně neoriginální. A to je škoda.

27. května 2019
plakát filmu
Zlý časy v El Royale
Bad Times at the El Royale
80 %

A můj názor je ...

Je zde hodně cítit snaha přiblížit se Tarantinovi, ale tarantinovek to ani zdaleka nedosahuje. Přesto! Přesto bych Bad Times at the El Royale nezatracoval. Má to pomalé, přesto napínavé tempo. Každou minutou se chcete o hostech a jejich pokojích dozvědět víc a přesto netušíte, jak to celé může skončit, jelikož zde hlavní postavy umírají jak v Game of Thrones. Pár hloupostí se tam asi našlo, ale i tak se mi to líbilo.

21. května 2019
plakát filmu
Temné síly
The Darkest Minds
50 %

A můj názor je ...

Tak si to shrňme, Temné síly mají vyprávět příběh o dětěch, které mají super schopnosti, podobně jako Hrdinové či X-Meni, ale film tohoto potenciálu vůbec nevyužívá. Spíš se zaměřuje na chemii mezi hlavními postavami a buduje vztahy. To je fajn, takže to spíš funguje jako young adult romance, což věřím, že mladé slečny ocení - hlavně, když tu máme krásné mladé herce.

Dalším prolémem je příběh, který na stránkách knihy určitě funguje, ale ve filmu těžko. Jediné pozitivum byl samotný závěr, kde jsem čekal, že se tvůrci budou řídit zajetým standartem, ale zde šli proti proudu. Skvělé! Zbytek příběhu je ale jednoduchý, předvídatelný a kdo na jakou stranu patří pochopíte rychle. Navíc krásně tu funguje využívání předmětů, které někdo dostane na začátku a vám je jasné, na co budou a kdy je použije.

Co se mi líbilo, byl vytvořený svět. Chvílemi vypadal jako z The Walking Dead a určitě bych z něho vytřískal víc. Opět ta stejná chyba, spíš se zde zaměřujeme na vztahy, chemii, než na nový svět, kde děcka mohou pohnout skálou. Knihu si možná přečtu a dám šanci i druhému dílu, který by mohl vzniknout a závěr sliboval, že tentokrát by se mohlo jednat o akčnější příběh.

18. května 2019
plakát filmu
Kung Fury
Kung Fury
80 %

A můj názor je ...

Naprostá demenťárna, která ale funguje. Parodie na spousty starých a novějších akčních filmů. Vtipné, trapné, šílené, ale mě to bavilo. Na dvojku v podání celovečeráku se těším.

18. května 2019
plakát filmu
Equalizer 2
The Equalizer 2
70 %

A můj názor je ...

První Equalizer se mi líbíl - tedy alespoň myslím. To je problém těchto filmů, jelikož vím, že to byla dobře natočená akční řežba se sympatickým hrdinou, ale to je vše. Díky sledování dvojky jsem si začal postupně vzpomínat, proč se mi jednička tak líbila. Však je to ten sympaťák, co rád čte, pomáhá nevinným lidem a žádný protivník se mu nevyrovná.

Dvojka se mi asi líbila o trochu více. Možná to je tím, že hlavní postavu už známe a pořád mu fandíme. Je to šíleně předvídatelné a samožřejmě neohroženost hlavního hrdiny, kdy víme, že se mu skoro nemůže nic stát, to trochu kazí. Stále je to ale zajímavě natočené, takže to nenudí. Akce je rychlá, místý divně natočená se zajímavým střihy, ale celkově baví. Denzel je sympaťák od kosti a jeho postava také, takže jeho další příběh se vám prostě musí líbit.

6. května 2019
plakát filmu
Všechno nejhorší 2
Happy Death Day 2U
50 %

A můj názor je...

Zatímco první díl celkem slušně fungoval a hlavně stavěl na hororových prvcích, kde vrah s maskou mimina zabíjel hlavní hrdinku opakovaně, tak pokračování v tomto směru hodně naráží. A to sice, že princip příběhu je zcela stejný.

Dvojka je mnohem vtipnější než předešlý díl. Což samozřejmě není na škodu, vtipná byla i jednička. Akorát mi tu právě chyběla ta temnější atmosféra s nekompromisním vrahem, který si jde za svým. Ten se zde objevil jen několikrát a celkově jsem z něho měl dojem, že je zde spíše do počtu a tvůrci se tentokrát snaží spíše vysvětlit, jak je vlastně možné, že někdo může prožívat jeden den dokola. Nám je to ale přeci jedno! Chceme to, co bylo v prvním díle.

I tak to má své světlé stránky. Humor funguje dobře. Je zde několik neotřelých nápadů a časté pokukování do předešlého dílu. Zabavilo to, to ano, ale cítil jsem z toho únavu a cucání z prstů. A máme zde pochopitelně náznak na další díl. Pokud vznikne, já u toho asi už být nemusím...

30. dubna 2019
plakát filmu
Avengers: Endgame
Avengers: Endgame
70 %

A můj názor je...

Recenzi jsem nestihl, tak alespoň tady se svěřím se svými pocity, coby fanda Marvelu.

Celých deset let (vlastně už jedenáct) ujíždím na každém filmu, které toto studio vyprodukuje. Pochopitelně se každičký film liší svou kvalitou a také zaměřením. Některé jsou skvělé akční blockbustery, jiné jsou fajn rodinnými komiksovými filmy. Jako celek je to ale neuvěřitelný kolos a sledovat přes 10 let hrdiny v různých situacích, které máte rádi, to se SKUTEČNĚ Marvelu podařilo.

Po všech skvělých větších a menších filmech přišla Infinity War. Oproti ostatním filmům to bylo něco nevídaného. Thanos byl skvělým záporákem, kterého jsme i dokázali pochopit. Navíc se na plátně setkalo obrovské množství hrdinů, kteří se nikdy ani neviděli. To vytvářelo spoustu legračních momentů, ale také vytříbené akce. IW měla vše, co fanda komiksů může chtít. A nyní přišla Endgame...

Tak natěšený jsem byl, až to nebylo ani možné. K tomu také napomohla marketingová kampaň - skutečně trailery neprozradily nic, maximálně prvních 20 minut. To se mi hodně líbilo. Endgame jako film je fajn. Je sice ohromně dlouhý, ale není nudný, je vtipný, má krásný vizuál a nechybí dobře natočené akční sekvence. Jenže, takto skvělý je každý druhý film od Marvelu. Já jsem chtěl něco jiného, já chtěl lepší Infinity War.

První dvě hodiny jsou pomalé, je zde hodně vzpomínek na minulé filmy a postavy. To mě potěšilo. Pak najednou přijde ohromná akce, pak pár slz a konec... To je sice moc fajn, ale kde je ten pocit, že můžete přijít o všechny hrdiny najednou? Kde je ta atmosféra konce? Proč jsem se skoro o nikoho nebál? Proč je to plné vtípků i v samotném finále? Proč v rámci smrti a konce hrdinů to dopadlo přes tak, jak si chytrý divák domyslí? Žádné překvapení, žádné srdceryvné momenty. Nic, co by mě zarazilo do sedačky. Všechno to sice bylo moc fajn, ale chtěl jsem víc.

Nevadilo mi pomalé tempo. Chtěl jsem ale víc smutku, víc napětí a možná i víc úmrtí. Ano, pár nečekaných zvratů se našlo, ale jak byly provedeny, to se mi už nelíbilo. Navíc, to co udělali s dvěma hlavními postavami (myslím teď jejich rozvoj), to mi hlava nebere. To byla parodie? Na chvilku zabaví, ale po celou dobu filmu? Jako vážně?

Endgame je kvalitní superhdinský film. To ano. Ale jako závěr 22 filmů a 10 let jsem čekal MNOHEM víc! Chtěl jsem konečně syrové drama plné utrpení a těžkého boje vše zvrátit. Že to bude tak jednoduché, jsem nečekal. I tak jsem si promítání užil.

30. dubna 2019
plakát filmu
Úniková hra
Escape Room
70 %

A můj názor je...

Největším problémem celého filmu je samotný začátek. Tvůrci nás rovnou poslali do jedné z místností únikové hry a tak trochu vyspoilerovali samotné finále. To se sice změnilo, ale hodně mi to sledování filmu narušilo. Bez něj bych hodnotil rozhodně vyšším procentem.

Zpracování místností a hádanek včetně nápovědí se mi líbilo. Každá místnost byla vymyšlena precizně a dokonce měla nějakou návaznost na hráče. Celkové odhalení se tak nějak dalo čekat, takže zajímavější byl průběh hry. Tam se diák skutečně nenudí.

Hlavní postavy jsou vesměs sympatické. Mě nejvíc bavila herečka Tylor Russel. Ostatní byli jen fajn a bylo mi i vlastně jedno, jak to s nimi dopadne. Občas se objevilo nelogické chování, ale kdo ví, jak bych pod tlakem reagoval já. Když přivřu oči, tak mě Úniková hra bavila a dvojku bych si klidně dal.

23. dubna 2019

A můj názor je...

Celkem příjemná lehce romantická záchrana holého života. Ze začátku se nám prolínají obě dvě linky (před vyplutím a po bouři), což je fajn, jelikož jsem se obával, že bych se musel první půlku filmu koukat na zamilované pohledy hlavních postav.

Vizuál je dechberoucí a opravdu jsem z filmu cítil sílu moře a bouře. Celkem jednotvárný příběh se podařilo natočit tak, že ani chvilku jsem se nenudil. Jo, jsou zde srdceryvné momenty plné ušitrhajících vět, ale hádám, že to k tomu asi patří. Nic, co by se nedalo přežít.

Obával jsem se, zda mě záchrana dvou lidí na lodi nebude po chvilce nudit. Přeci jenom co pořád vymýšlet, než ležet, odpočívat a snažit se loď navést někam do civilizace. Ale i zde film překvapil. A neobešel se bez jednoho zajímavého momentu, který se podle mě dal odhalit už na začátku, ale mě to tentokrát nenapadlo a potěšilo mě to. Fajný filmeček.

15. dubna 2019
plakát filmu
Úžasňákovi 2
Incredibles 2
60 %

A můj názor je...

Zabrnkalo to na strunu nostalgie, kdy jsem jako malý první díl Úžasňáků sjížděl snad pořád. To je ale vše. Už to nefunguje jako předtím a lehce to zapadá mezi ostatní rodinné animáky. Možná chyba, že jsme navázali hned tam, kde jsme před lety skončili. Netuším. Nebo je to tím, že už jsem na to asi taky možná starý. Ale bylo to fajn, vidět své oblíbené hrdiny po letech znovu.

8. dubna 2019
plakát filmu
Holmes & Watson
Holmes and Watson
0 %

A můj názor je...

Nemám ve zvyku psát komentář ke každému filmu, hlavně k těm, které se mi nelíbily, ale tady prostě musím. To byla blbost! Jasně, měl bych být objektivní, ale to nejde. Šel jsem do toho, že to bude parodie na nejslavnější detektivní dvojici na světě, ale dostal jsem takovou směsici trapnosti, humusu a všeho možného, jen je komedie. Nic tu nefunguje. Trpěl jsem a ani jsem se jednou nezasmál. Ani jednou mi nezacukaly koutky!

4. dubna 2019
plakát filmu
70 %

A můj názor je ...

Pro mě hodně podhodnocený snímek. Je sice pravda, že režisér se trochu hledal v žánru a proto v jeden okamžik tu máme politické drama, následně válečný a pak zas tanečný film. Zkombinovat taneční vystoupení a k tomu útok na teroristy nebylo nejmoudřejší a vážně to nefunguje. Filmu taky neprospívají nesympatické hlavní postavy, i když herci zahráli dobře (čest izraelcům). Samotný příběh, autentické záběry a zajímavost příběhu se mi líbila a proto jsem rád, že jsem film mohl vidět. Jen ho trochu jinak pojmout!

22. února 2019
plakát filmu
Já, Simon
Love, Simon
70 %

A můj názor je...

Jelikož jsem neviděl trailer a ani nečetl knihu, myslel jsem si, že film bude větší drama. Nakonec se z toho vyklubalo teen drama a já měl pocit, že se opět divám na 13 Reasons Why. Zpracování je ale v klidu. Herci jsou sympatičtí, téma je aktuální. Jen celé to řešení bylo na mě až moc "pohádkové". Každopádně jsem do poslední chvíle netušil, kdo je Blue, takže příběh dokázal udržet i v napětí. Příjemné, místy zábavné a hlavně se zde mihl Duhamel a to je borec.

20. února 2019