avatar uživatele

Paul5

Jméno
Věk
33 let (Beran)
Bydliště
Momentálně v Americe, ale jinak v Brně :)
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Osobní profil

Podle čeho hodnotím filmy:

1) Muzika - 25%. Dobrá Muzika je základem úspěchu. Jestliže film obsahuje dobrou hudbu, má u mě mnoho bodů navíc. Proč? Muzika vás může naladit na lepší notu, může vás rozplakat, rozveselit, vyděsit nebo prostě jednoduše zpříjemnit celý děj filmu. A když vyjdu na konci z kinosálu, není nic lepšího než mít v uších hlavní znělku. A proto mám ve stovkovém hodnocení filmy jako Pulp fiction nebo Karlík a továrna na čokoládu.

2) Obsah filmu (děj) - 25%. Tak samozřejmě že obsah filmu je základní složka mého hodnocení. Děj mě musí do filmu vtáhnout, začlenit mezi jednotlivé postavy a donutit mě, abych po celou dobu trvání filmu dával pozor. Když je nudný, nezajímavý a o ničem, tak je to jasný propadák (a ne, ani excelentní hudba to nemůže zachránit :). Jo a taky když je film z reálného prostředí a má to být co nejvíc podle pravdy, není nic horšího než nesmrtelný hrdina a podobný kraviny. To ale neznamená, že nemám rád sci-fi (ať žije Sin City!)
Jinak vzdávám holt dvěma dějově naprosto dokonalým filmům, a to Dokonalému triku a Mementu. Zajímavé, že oba filmy jsou od mého velice oblíbeného režiséra a scénáristy Christophera Nolana.

3) Výkony herců - 20%. Když herci stojí za hovno a nemají žádnej charakter, tak film nemá ani cenu hodnotit. Jak se pozná dobrej herec? Má svůj vlastní chrakter, psychologii, plně se soustředí na svůj výkon, reaguje dobře s ostatními postavami a dokáže mě upoutat svou postavou. Ano, nejlepší zahraniční charaktery máte ve Fargu a doma v  Pelíškách.

4) Prostředí - 10%. Film mě musí zaujmout svým prostředím. A když se nezadaří a mně se prostředí filmu nelíbí ani za mák, pak musí být ostatní složky excelentní, abych se u filmu nenudil a neohodnotil ho moc záporně.

5) Dialogy - 10%. Když má film inteligentní, vtipné, svižné, zajímavé a propracované dialogy, má ode mě taky jasný body navíc. Nic chaotickýho, dlouhýho nebo zbytečně překombinovanýho nechcu vidět. Quentin Tarantino je v tomhle docela dobrej, ale někdy mu to s tou ukecaností taky ujede. Ale co, komu by se nelíbili jeho Gauneři :)

6) Kamera, střih - 10%. Dobrá práce kamery je určitě důležitá. Zvláště obdivuju, když kameraman najde zajímavý úhel záběru a celá scéna tak vypadá mnohem zajímavěji. U střihu mám rád plynulost, nic chaotickýho a žádný nesrovnalosti.

7) Celkový dojem (mimo procentuální hodnocení). Dojem, který ve mně film vyvolá, je vždycky to nejdůležitější. Na čem to závisí? Na mně. Je rozdíl když vidím film s přítelkyní nebo s rodiči, stejně jako rozdíl mezi autobusovou televizí a filmovým plátnem. Takže vlastně zapomeňte na můj předchozí rozbor hodnocení, všecko záleží jen a jen na mně :)

Jo, ještě bych tu rád napsal, že jednoznačně nejlepší film všech dob, který kdy kdo natočil je Forrest Gump. Má všechny složky, které by měl film mít a jeho dojemný konec mě pokaždé rozpláče. Je totiž úplně nejvíc nejlepší :)



Oblíbení lidé kolem filmu
Jaký herce a herečky mám rád... anebo nerad...

Herci:
Zahraniční:
Steve Buscemi, Brendan Fraser, Hugh Jackman, Jack Nicholson.
Čeští:
Pavel Liška, Ivan Trojan, Miloslav Krobot, Miroslav Donutil, Bolek Polívka, Jaroslav Dušek, Petr Čepek.

Herečky:
Zahraniční: Jennifer Connelly, Jennifer Connelly, Jennifer Connelly, Jennifer Connelly, Jennifer Connelly (ano, naprosto ji zbožňuji a jsem do ní hluboce zamilován, tak jsem jí dal na mých pět prvních míst... a každej film ve kterým je má u mě stovku... ona je pro mě to stejný co Johnny Depp pro třináctiletý holky :P). No a kdybych měl pak vybrat někoho dalšího, tak třeba Winona Ryder nebo Anna Heche.

České: žádný nemám... tak třeba v budoucnu