Orlando Bloom - informace

Poslední aktualizace: 2.9.2012 (před 783 dny)
Orlando Bloom - obrázek

Místo narození

Canterbury, Kent, Anglie, Velká Británie

Datum narození

13. ledna 1977 (Kozoroh)
37 let (38. narozeniny slaví za 81 dní)

Kam si napsat o autogram

Artist Management Group
9465 Wilshire Blvd.
Beverly Hills, CA 90212
USA

Výběrová filmografie (herecká)

Tato filmografie je generována z filmů, které jsou v naší databázi filmů.

2017 Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (Will Turner)
2014 Hobit: Bitva pěti armád (Legolas)
2012 Hobit: Neočekávaná cesta (Legolas)
2011 Tři mušketýři (vévoda z Buckinghamu)
2010 Hlavní třída (Harris Parker)
2008 New Yorku, miluji Tě (David)
2007 Piráti z Karibiku - Na konci světa (Will Turner)
2006 Piráti z Karibiku - Truhla mrtvého muže (Will Turner)
 Láska a jiné pohromy (hollywoodský Paolo)
2005 Elizabethtown (Drew Baylor)
 Pán fanoušků: Společníci Prstenu
 Království nebeské (Balian)
2004 Calcium Kid (Jimmy Connelly)
 Trója (Paris)
 Ztracený ráj (Shy)
2003 Pán prstenů: Návrat krále (Legolas)
 Piráti z Karibiku - Prokletí Černé perly (Will Turner)
 Ned Kelly (Joe Byrne)
2002 Pán prstenů: Dvě věže (Legolas)
2001 Černý jestřáb sestřelen (Blackburn)
 Pán prstenů: Společenstvo prstenu (Legolas)
1997 Oscar Wilde (Rentboy)

Průměrné hodnocení 22 filmů ve filmografii je 71.3%.

Životopis

Orlando, který se narodil v anglickém Canterbury, měl velmi zvláštní rodinné zázemí. Jeho otcem byl Harry Bloom, legendární politický aktivista, který bojoval za lidská práva v jižní Africe. Zemřel ale, když byly Orlandovi čtyři roky. Matka Sonia pak žila s rodinným přítelem Colinem Stonem. Ve třinácti letech se ovšem Orlando od své starší sestry dozvěděl překvapivou pravdu: ne Harry Bloom, ale Colin byl jeho otcem.

Možná i toto zřejmě nepříliš šťastné dětství se podepsalo na tom, že Orlando dlouhou dobu trpěl dyslexií, a potýkal se tak s vážnými problémy ve škole. Inklinoval tedy přirozeně k umění, kde se mohl realizovat jinak: bavilo ho fotografování, sochařství a keramika, se sestrou se – velmi úspěšně - účastnil básnických soutěží a pomalu už začal projevovat i zájem o hraní účastí ve školních představeních.

V sedmnácti se kvůli herectví přestěhoval do Londýna a dal se k National Youth Theatre, kde strávil celkem dvě sezóny. Dostal navíc stipendium k praxi v British American Drama Academy a poté se realizoval v Guildhall School of Music and Drama. V roce 1998 se mu málem tato škola stala osudnou: nešťastnou náhodou spadl z terasy ve třetím patře a velmi těžce si poranil záda. Přestože mu hrozilo doživotní ochrnutí, Orlando se z úrazu velmi rychle zapamatoval a zanedlouho už stál opět na jevišti. A opět mu přálo štěstí: při jednom z přestavení si jej v hledišti všiml novozélandský režisér krvavých hororů Peter Jackson, a nabídl mu roli v připravovaném projektu podle knih J.R.R. Tolkiena. Jak to vše dopadlo, už dnes víme moc dobře, a je jen ve hvězdách, jak dlouho a jakým způsobem bude dnes velmi jasná hvězda Orlanda Blooma zářit.

Zajímavosti, drby

V Pánovi prstenů měl původně hrát Faramira.

Má přezdívky Orli a OB.

Dlouho byl vegetariánem, ale na masitou stravu opět přešel během natáčení Pána prstenů.

S lukem během natáčení LOTRa se naučil tak perfektně zacházet, že když mu po čase jeho trenér zkoušel nadhazovat terčíky, zasáhl všechny hned na první pokus zcela bez problémů.

Ovládá plynule francouzštinu

Byl zasnoubený s Kate Bosworth.

Odkazy do internetu

oficiální stránka
IMDb
Yahoo
Wallpapery z LOTRa

Fanouškovské stránky:
Absolute Fan Orlando Bloom
All About Legolas
Full Bloom

wallpapery

Fotografie / wallpapery

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Více fotografií

Autor: Veronika | Počet zobrazení: 57389


Na úvodní stránku osobností | Na výpis osobností od B

Kontakt: redakce@kfilmu.net
reklama@kfilmu.net
ICQ 242966579
ISSN 1801-0210