Eva Holubová - informace

Poslední aktualizace: 31.3.2013 (před 387 dny)
Eva Holubová - obrázek

Rodné jméno

Eva Šafrová

Místo narození

Praha, Československo

Datum narození

7. března 1959 (Ryby)
55 let (56. narozeniny slaví za 319 dní)

Výběrová filmografie (herecká)

Tato filmografie je generována z filmů, které jsou v naší databázi filmů.

2012 Cesta do lesa (Vlasta Papošová)
 Líbáš jako ďábel (Bohunka)
2010 Doktor od jezera hrochů (Marie Košvancová)
 Odcházení
2009 Líbáš jako bůh (Bohunka)
 Operace Dunaj (Andrea)
2008 Taková normální rodinka (Hanáková)
2007 Gympl (ředitelka školy)
2006 Jak se krotí krokodýli (Jitka Bobulová)
 Účastníci zájezdu (matka Jolany)
2005 Skřítek
2003 Mazaný Filip (zpěvačka v baru)
 Pupendo
 Čert ví proč (Matylda)
2002 Z města cesta
 Waterloo po česku (paní Divoká)
 Na psí knížku (TV) (Padrnosová)
2001 Karlínská balada (TV) (Líbezná)
2000 Cesta z města
 Anděl Exit
 Ene bene (Květa Laskoňová)
1999 Pelíšky (učitelka Eva)
1998 Hanele (Ester Fuxová)
 Čas dluhů (Bohunka)
 Pasti, pasti, pastičky (Anna)
1997 Knoflíkáři (žena muže- který nepřispěl)
1995  (velitelova manželka)
 Matčina odvaha
1991 Requiem pro panenku (Krocová)
 Obecná škola (Čejková)
1990 Vrať se do hrobu! (kamarádka)
1989 Čas sluhů (Bohunka)
 Vojtěch, řečený sirotek (Marie)
 Příběh '88 (Helena)
1988 Pražská pětka (matka - Směr Karlštejn)
1987 Páni Edisoni (učitelka)
1984 Co je vám, doktore? (sestra)
1981 Kopretiny pro zámeckou paní (Hanka)

Průměrné hodnocení 38 filmů ve filmografii je 62.5%.

Životopis

Po studiích pražké DAMU se Eva Holubová stala členkou některých divadel (Sklep, Mimóza a Náhradní divadlo). Stálé angažmá získala v Divadle Na zábradlí. Její herecký a především komediální talent přispěl k tomu, že dnes patří k nejobsazovanějším českým herečkám. (Její první televizní role patřila filmu To můj Láďa režiséra Tomáše Vorla - 1981).

Tohoto režiséra, který ji obsadil do nejednoho filmu, potkala už před maturitou na gymnáziu.

Přízeň tisíců mladých diváků si získala rolí ve filmech Pupendo nebo Pelíšky, kde ztvárnila jedny z hlavních roli, a to opravdu výborně.

I když je matkou krásných dvojčat, její osobní problémy (endogenní deprese) ji kdysi natolik "převálcovaly", že sáhla po láhvi alkoholu. Těžko se však ze začarovaného kruhu dostávala, ale její přátelé a vůle ji donutili nastoupit protialkoholickému léčení. To bylo úspěšné a všichni mohou být rádi, že vynikající herečka a talentovaná žena plná elánu září na našem filmovém nebi.

Zajímavosti, drby

Získala Českého lva za výkon ve filmu Alice Nellis Ene bene.

Na filmovém festivalu Tribeca byla oceněna za nejlepší herecký výkon ve filmové komedii Účastníci zájezdu.

Její nejlepší přítelkyní je Ivana Chýlková.

Zkoušky na DAMU udělala na potřetí.

Věnuje se charitě a propaguje AT linku, na kterou se mohou obracet ženy se stejnými problémy, jako měla ona sama.

Odkazy do internetu

osobnosti.cz [CZ]

Autor: Gabra | Počet zobrazení: 7072


Na úvodní stránku osobností | Na výpis osobností od H

Kontakt: redakce@kfilmu.net
reklama@kfilmu.net
ICQ 242966579
ISSN 1801-0210