Dustin Hoffman - informace

Poslední aktualizace: 16.12.2012 (před 678 dny)
Dustin Hoffman - obrázek

Rodné jméno

Dustin Lee Hoffman

Místo narození

Los Angeles, California, USA

Datum narození

8. srpna 1937 (Lev)
77 let (78. narozeniny slaví za 286 dní)

Kam si napsat o autogram

c/o Kelly Bush @ ID Public Relations
8409 Santa Monica Blvd.
West Hollywood, CA 90069
USA

Punch Productions
1926 Broadway #305
New York, New York 10023
USA

Výběrová filmografie (herecká)

Tato filmografie je generována z filmů, které jsou v naší databázi filmů.

2015 Kung Fu Panda 3 (Shifu)
2014 Chef (Riva)
 Cobbler, The
2011 Kung Fu Panda 2 (mistr Shifu - hlas)
2010 Barneyho ženy (Izzy)
 Fotři jsou lotři (Bernie Focker)
 Kung Fu Panda slaví svátky (TV) (Shifu)
2009 Night at the Movies, A: The Suspenseful World of Thrillers (TV) (archivní záběry)
2008 Příběh o Zoufálkovi (Roscuro – hlas)
 Poslední čas na lásku (Harvey Shine)
 Kung Fu Panda (učitel Shifu - hlas)
 Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five (V) (Shifu - hlas)
2007 Říše hraček (Edward Magorium)
2006 Prázdniny (sám sebe)
 Horší už to nebude (doktor Jules Hilbert)
 Parfém: Příběh vraha (Giuseppe Baldini)
 Boffo! Tinseltown's Bombs and Blockbusters (Michael Dorsey / Dorothy Michael - archivní záběry)
2005 Rychlý Stripes
 Happy Birthday, Peter Pan (TV) (sebe)
 Ztracené město (Meyer Lansky)
2004 Hledání Země Nezemě (Charles Frohman)
 Mám rád Huckabees (Bernard)
 Jeho fotr, to je lotr! (Bernie Focker)
2003 Porota (Wendel Rohr)
 Chladnokrevně (King)
2002 Půlnoční míle (Ben Floss)
 Ten kluk bude točit (sám sebe)
 Reel Radicals: The Sixties Revolution in Film (TV) (sebe - archivní záběry)
 Weather Underground, The (sám sebe v archivních materiálech)
1999 Johanka z Arku (Svědomí)
 Ďáblova čísla (TV)
1998 Koule (dr. Norman Goodman)
1997 Oskar 1997 - nominace v kategorii  Vrtěti psem (Stanley Motss)
 Město šílenců (Max Brackett)
1996 Jak ukrást bizona / Americký bizon (Walt 'Teach' Teacher)
 Spáči (Danny Snyder)
1995 Prvních sto let americké kinematografie (TV) (sebe)
 Smrtící epidemie ( Sam Daniels)
1992 Hrdina proti své vůli (Bernard 'Bernie' Laplante)
 Oscar's Greatest Moments (V) (sebe - archivní záběry)
1991 Billy Bathgate (Dutch Schultz)
 Hook (kapitán Hook)
1990 Dick Tracy (Mumbles)
1989 Rodinný podnik (Vito McMullen)
 Common Threads: Stories from the Quilt (komentář)
1988 Oskar 1988 - vítěz v kategorii  Rain Man (Raymond Babbitt)
1987 Ishtar (Chuck Clarke)
1985 Smrt obchodního cestujícího (TV) (Willy Loman)
1984 Terror in the Aisles (v archivních záběrech)
1982 Oskar 1982 - nominace v kategorii  Tootsie (Michael Dorsey / Dorothy Michaels)
1981 Margret Dünser, auf der Suche nach den Besonderen (TV) (sebe - archivní záběry)
1979 Agáta (Wally Stanton)
 Oskar 1979 - vítěz v kategorii  Kramerová vs. Kramer (Ted Kramer)
1976 America at the Movies (Benjamin Braddock - archivní záběry)
 Všichni prezidentovi muži (Carl Bernstein)
 Maratónec (Thomas Babington-Babe Levy)
1974 Oskar 1974 - nominace v kategorii  Lenny (Lenny Bruce)
1973 Motýlek (Louis Dega)
1972 Alfréde, Alfréde! (Alfredo Sbis&)
1971 Kdo je Harry Kellermann? / Kdo je Harry Kellermann a proč o mně říká ty strašné věci? (Georgie Soloway)
 Strašáci (David Sumner)
1970 Malý velký muž (Jack Crabb)
1969 John a Mary (John)
 Oskar 1969 - nominace v kategorii  Půlnoční kovboj (Enrico Salvatore 'Ratso' Rizzo)
1968 New Cinema, The (TV) (sebe)
1967 Oskar 1967 - nominace v kategorii  Absolvent (Benjamin Braddock)

Průměrné hodnocení 66 filmů ve filmografii je 60.5%.

Výběrová filmografie (režijní)

Tato filmografie je generována z filmů, které jsou v naší databázi filmů.

2012 Quartet

Životopis

Jeden z nejuznávanějších herců historie proslulý svou důkladnou přípravou na své role patří zároveň k těm nejmenším. Měří 1,68 m.
Má dva Oscary, oba za hlavní role: za Kramerovou vs. Kramer a Rain Mana. Jinak byl ještě pětkrát nominován, a opět za výkony v hlavních rolích ve filmech: Absolvent, Půlnoční kovboj, Lenny, Tootsie a nejnověji Vrtěti psem.

Dustin má za sebou také úspěšnou divadelní kariéru – v roce 1974 se vrátil na Broadway se svým režijním debutem All Over Town. O deset let později si zahrál ve hře Willyho Lomana Death of a Salesman, kterou také produkoval. Za svůj herecký výkon obdržel ceny Drama Desk Award a Emmy. Za roli Shylocka ve hře The Merchant of Venice byl nominován na cenu Tony Award.

Zajímavosti, drby

Je podruhé ženatý. S Anne Byrne Hoffman žil v letech 1969-1980 a mají jedno dítě, s druhou manželkou Lisou Gottsegen jsou od roku 1980 a mají čtyři děti.

Na textu se podíleli: Veronika, jakupb | Počet zobrazení: 12688


Na úvodní stránku osobností | Na výpis osobností od H

Kontakt: redakce@kfilmu.net
reklama@kfilmu.net
ICQ 242966579
ISSN 1801-0210