David Arquette - informace

Poslední aktualizace: 26.10.2011 (před 1102 dny)
David Arquette - obrázek

Místo narození

Winchester, Virginia, USA

Datum narození

18. září 1971 (Panna)
43 let (44. narozeniny slaví za 321 dní)

Kam si napsat o autogram

c/o SFM
1122 S. Robertson Blvd., Suite 15
Los Angeles, CA 90035
USA

Výběrová filmografie (herecká)

Tato filmografie je generována z filmů, které jsou v naší databázi filmů.

2011 Vřískot 4 (Dewey Riley)
2009 WWE: History of the World Heavyweight Championship (V) (sebe - archivní záběry)
2008 Hamlet 2 (Gary)
2006 Řezník (Muff)
 Časovaná bomba (TV) (Michael Bookman)
 Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film (sebe - archivní záběry)
2005 Darwinovy ceny (Harvey)
 Dobrodružství Žraločáka a Lávovky (Maxův otec)
2004 Jízda na střele (George Staub)
 Neumírej sám (Paul)
2003 Jak ukrást Sinatru (Barry Keenan)
2002 Pavoučí Teror (Chris McCormick)
2001 Láska plná omylů (Henry Popopolis)
 Flek (Gordon)
 3000 mil na útěku
 Šedá zóna (Hoffman)
2000 Vřískot 3 (Dwight "Dewey" Riley)
1999 Muppeti z vesmíru (Dr. Tucker)
 Nepolíbená (Rob Geller)
 Kurýr (barman)
1998 Prachy k likvidaci (Ned Jebee)
1997 Vřískot 2 (Dwight "Dewey" Riley)
 Snít mezi rybami (Terry)
1996 Vřískot (Dwight "Dewey" Riley)
1995 Divoký Bill (Jack McCall)
1994 Rockeři (Carter)
1993 Mlýnek na maso / Ztracená brigáda (Murphy)
1992 Buffy, zabíječka upírů (Benny Jacks)

Průměrné hodnocení 28 filmů ve filmografii je 54.0%.

Výběrová filmografie (režijní)

Tato filmografie je generována z filmů, které jsou v naší databázi filmů.

2006 Řezník

Výběrová filmografie (scenáristická)

Tato filmografie je generována z filmů, které jsou v naší databázi filmů.

2006 Řezník

Životopis

Syn producenta a herce Lewise Arquettea je bratrem hereček Rosanne a Patricie; v herecké branži se prosadili také jeho bratři Alexis a Richmond. Začínal v televizních seriálech a ve filmu debutoval jako devatenáctiletý ve snímku Marca Roccoa Where the Day Takes You (1991). V našich kinech jsme ho mohli vidět ve středoškolské upírské komedii Buffy - zabíječka upírů (1992) nebo v komedii Rockeři (1994). Na videu byly uváděny filmy Nádherný holky (1996, režie Ted Demme) nebo horor Antonie Byrd Dravci (1999).

Svůj romantický potenciál Arquette využil ve snímku Nepolíbená (1999, režie Raja Gosnell) po boku Drew Barrymore. Patrně nejznámější rolí mnohotvárného mladého herce je jedna z hlavních rolí v hororové trilogii Wese Cravena Vřískot (1997, 1999, 2000), kde si zahrál po boku Corteney Cox, která je od roku 1999 jeho manželkou. S populární představitelkou Moniky se sešel i v roce 1994, když hostoval v jedné z epizod seriálu Přátelé. Koprodukoval snímek režiséra Finna Taylora Dream With the Fishes (1997), kde si zároveň zahrál hlavní roli. Do kin chystá svůj režijní debut Selling Air.

Zdroj: Osobnosti.cz

Zajímavosti, drby

Bratr Rosanny, Alexise a Patricie Arquette. Manžel Courtneye Cox.

Autor: fstibo | Počet zobrazení: 5493


Na úvodní stránku osobností | Na výpis osobností od A

Kontakt: redakce@kfilmu.net
reklama@kfilmu.net
ICQ 242966579
ISSN 1801-0210