12. 5. 2013

Braffův další film zaplatí fanoušci

Zach Braff se nejvíc proslavil seriálem Scrubs (který rozhodně nesledujte s amatérským dabingem na Primě), ale krom toho jde o celkem ambiciózního filmaře. Jeho Garden State je ale dvojsečný film - polovina lidí ho má ráda, polovina nesnáší. Nikdy jsem nechápal, proč je zrovna tomuto indie vytýkáno, co se týká každého filmu tohoto ražení, ale to je jiný příběh.


Braff by rád v režírování pokračoval, ale nedaří se mu sehnat finance. Jenže nová doba otevírá nové možnosti. Server Kickstarter.com umožňuje komukoliv zažádat kohokoliv o drobný příspěvek na rozjetí projektu.
Jednoduchý nápad, který ale doposud zřejmě nebyl proveden tak účinně. Celovečerní Veronica Mars díky Kickstarteru získala dva miliony dřív, než se nadála. A Braffovo Wish I Was Here následovalo.

Braff nyní disponuje rovněž víc než dvěma miliony, což už je pro indie film slušný začátek. Braff je tak vděčný, že v tuhle chvíli Kickstarter otevřeně podporuje a snaží se přilákat další uživatele internetu se zájmem přispět na zajímavé projekty.

O čem snímek bude? Podobně jako Garden State se Braff částečně inspiruje vlastním životem. Příběh vypráví o ne moc úspěšném herci, který ani ve svých pětatřiceti neví, co se životem. Čili skoro autobiografie, protože co si budeme nalhávat, Braffa moc často ve filmech nevídáme a v blockbusteru se objevil snad jen jednou jedinkrát - v Mocný vládce Oz ve vedlejší roli.

Braff popřel, že by šlo o přímé pokračování Garden State, vzhledem k podobnostem v ději ale půjde snímek jistě vnímat jako navázání.

Tento projekt je mimochodem různými lidmi na internetu velmi ostře kritizován, stejně jako je až módní nadávat na Garden State. Netroufám si ani hádat proč...

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!