25. 9. 2006

Nestárnoucí klasika v říjnu na Cinemaxu

Cinemax je výjimečný filmový kanál nabízející výjimečné tituly. Zatímco HBO se zaměřuje na hollywoodské kasovní hity pro nejširší publikum, seriály z originální produkce HBO, koncerty hvězd a živé přenosy, Cinemax nabízí filmy nejvyšší kvality s vynikajícím obsazením. V jeho nabídce naleznete klasické a kultovní filmy, snímky oceněné na světových festivalech a hity vůbec poprvé uvedené na televizní obrazovce. Navíc výrazná reprezentace nezávislých studií z celého světa vtiskuje kanálu velmi osobitý charakter.

Cinemax předkládá předplatitelům jasnou a přehlednou strukturu. Každý večer je zaručen kombinovaný program se dvěma hlavními filmy od 20:00 a 22:00 hodin. Je to jedinečný programový balík pro každý večer v týdnu, který garantuje opravdu rozmanité možnosti zábavy.

Pondělí je věnováno Dámské jízdě, což jsou filmy vybrané zejména pro ženy, v široké škále námětů i žánrů: od inteligentních, provokujících dramat přes komedie až po působivé romance a příběhy s tajemstvím.
Úterý nabízí v bloku Zaostřeno na... skvosty pro diváky, zajímající se o profily herců a režisérů a přepisy románových předloh. Mohou se těšit na dva tematicky propojené snímky, které dohromady tvoří skvělý pár pro noc filmových zázraků.
Bloku Kino svět je vyhrazen středeční večer. Uvidíte v něm nezapomenutelné filmy z celosvětové produkce, oceněné diváky i kritikou – nezávislé a evropské filmy a snímky, jež získaly ceny na nejprestižnějších filmových festivalech.
Filmová klasika nabízí každý čtvrtek velký výběr oblíbených evergreenů a nejsledovanějších titulů všech dob. Sem patří i velké filmové legendy moderní doby, na které se znovu rádi podíváte.
V pátek se vysílá Cinemakult, tedy aktuální současná filmová díla s novými otevřenými tématy, názory a myšlenkami.
Sobotní program tvoří dva celky: blok Sobotní premiéry přináší každý týden ve 20:00 hodin exkluzivní premiéru nových titulů, zatímco ve 22:00 hodin v bloku nazvaném Kino X jsou uváděny filmy s erotickými tématy pro diváky, kteří se rádi ponoří do fantazie smyslů.
Zóna soumraku pak nabídne nejlepší thrillery, sci-fi, horory a detektivní příběhy pro nedělní večer, v nichž se hranice našeho světa rozplývají v tajemství, napětí a někdy i strachu.

Z bohaté říjnové nabídky tematických programových bloků filmového kanálu Cinemax vybíráme několik titulů, které stojí za pozornost.


BLOK ZAOSTŘENO NA...

První říjnové úterý se ponese ve znamení shakespearovských adaptací, ve kterých si zahrál Kenneth Branagh, který také dva filmy režíroval

Mnoho povyku pro nic úterý 3. října, 20:00 hodin
Nejčastější a patrně i nejúspěšnější filmový adaptátor díla Williama Shakespeara, britský herec a režisér Kenneth Branagh (pro svůj režijní debut si vybral drama Jindřich V.), se v roce 1993 rozhodl zpracovat i jednu z nejoblíbenějších Shakespearových komedií Mnoho povyku pro nic. Na plátně se tak opět rozhořela láska mladé Hery a Claudia. Dvojice, která má před svatbou, uchystá s Donem Pedrem milostnou past na arogantního starého mládence Benedikta a jeho partnerku Beatrice, zatímco podlý Don John se ze všech sil snaží Heřin sňatek zmařit. Branagh si jako ve většině svých filmů zahrál i jednu z hlavních rolí a po boku mu stála jeho tehdejší životní partnerka Emma Thompson. V příjemné romantické komedii si zahrála i dnešní hvězda Kate Beckinsale, Denzel Washington nebo Keanu Reeves.

Hamletúterý 3. října, 22:00 hodin
Vražda a násilí, pomsta a intriky, sex a touha, paranoia a šílenství - díky tomuto opojnému koktejlu vášní a citů zůstává slavná Shakespearova tragédie přitažlivou podívanou pro diváky všech generací. Příběh dánského prince, který chce pomstít otcovu vraždu, jíž se dopustil jeho věrolomný strýc, klade základní otázky o povaze lidského bytí. V této na čtyři Oscary nominované filmové adaptaci Shakespearova dramatu z roku 1996 se sešla řada vynikajících herců (mj. Kate Winslet, Richard Attenborough, Julie Christie, Judi Dench, Gérard Depardieu…) a režisér Kenneth Branagh si v ní zahrál titulní roli.

Othello úterý 3. října, 00:05 hodin
Britský herec Oliver Parker natočil v roce 1995 jako svůj režijní debut filmový přepis slavné tragédie z pera Williama Shakespeara. Zkrátil původní text zhruba na polovinu a přitvrdil na sexu a násilí. Americký herec Laurence Fishburne se coby benátský Maur Othello, který stál v čele vítězného tažení proti Turkům, vrací domů jako hrdina. Ožení se s milovanou Desdemonou (Irène Jacob), aniž by dal na varovná slova jejího otce. Postupně však podléhá zlovolnému našeptávání svého pobočníka Jaga (Kenneth Branagh), který žárlí na povýšení Cassia (režisérův bratr Nathaniel Parker). Othello uvěří Jagově intrice a začne Desdemonu podezírat z nevěry právě s Cassiem... Snímek je prvním filmovým přepisem Othella, v němž titulní úlohu ztělesnil Afroameričan.

Soupeři úterý 31. října, 20:00 hodin
Film Soupeři podle předlohy Josepha Conrada, jež bývá někdy uváděna také pod názvem Souboj či Věc cti, natočil jako svůj režijní debut režisér Ridley Scott a získal za něj na MFF v Cannes cenu za nejlepší prvotinu. Křivda, která spojuje dva důstojníky napoleonské armády, je velmi stará. Ale ani šestnáct uplynulých let neobrousilo hrany jejich vzájemného nepřátelství. Gentleman Keith Carradine a nenávistí posedlý Harvey Keitel se znovu utkávají v souboji o čest a zachování tváře...

BLOK FILMOVÁ KLASIKA

Nebožtíci přejí láscečtvrtek 12. října, 20:00 hodin
V okouzlující černé a zároveň romantické komedii kinematografické legendy a držitele sedmi Oscarů, režiséra Billyho Wildera, se na plátně setkávají dvě hvězdy Jack Lemmon a Juliet Mills. Lemmon v roli Wendella Armbrustera juniora, přespříliš zaměstnaného byznysmena, přijíždí na nádherný italský ostrov Ischia, aby převezl domů do Ameriky ostatky svého otce, který se zabil při autonehodě. Na ostrově se setkává s půvabnou Pamelou a ke svému zhrození zjišťuje, že je dcerou otcovy tajné milenky, která ve sporťáku zahynula spolu s ním. A co je ještě horší, dozvídá se, že rodina, která vlastní vinici, do níž Wendellův otec narazil, těla ukradla a vrátí je, teprve až jim pozůstalí uhradí škodu...

BLOK CINEMAKULT


Riskantní podnik – pátek 20. října, 22:00 hodin
V jednom ze svých prvních filmů zazářil Tom Cruise v roli znuděného Joela z bohaté rodiny, jehož rodiče právě odjeli na dovolenou, což si synáček hodlá řádně užít. Machrování před půvabnou Lanou (Rebecca de Mornay), která hodlá této nečekané příležitosti jaksepatří využít, a nepovolená jízda v otcově sporťáku ovšem končí v řece. A mladíkovi nezbývá než urychleně sehnat peníze na nové Porsche...
BLOK SOBOTNÍ PREMIÉRA OD 20:00

Hulksobota 14. října, 20:00 hodin
„Nevím, kdo jsem. Nevím, jak jsem vznikl. Vím jen, že mě nebudete mít rádi, až se rozzlobím... – Bruce Banner, vědec
Před třemi lety se na stříbrné plátno po čtyřech desetiletích od svého vzniku dostal jeden ze světoznámých komiksů společnosti Marvel Hulk. Navázal tak na tituly Blade, X-Men, Spider-Man a Daredevil. Filmového přepisu se ujal proslulý oscarový režisér Ang Lee známý svým vytříbeným vkusem a filmařským cítěním, a komiksovému příběhu, který většina jeho kolegů zpracuje spíše jako ryze komerční látku, vtisknul nezaměnitelný „artový“ rukopis. Dle mnohých kritiků je tak Hulk nejdražší umělecký film.
Hlavním hrdinou příběhu je vynikající vědec Bruce Banner (Eric Bana), který má tu smůlu, že se v dětství stal obětí nezodpovědného genetického pokusu svého otce, jež později dovršilo ozáření při nehodě v laboratoři. Získal tím pozoruhodnou schopnost – když se rozčílí, promění se v nazelenalé monstrum jménem Hulk. To sice kohokoli rozdrtí, ale sotva dokáže zvládnout své řádění. Bannerovi se pocit moci a síly zpočátku zamlouvá, brzy se však mění v prokletí. Zvlášť když otec jeho milované dívky Betty (Jennifer Connelly), generál Ross, dostane rozkaz chytit monstrum dřív, než ohrozí San Francisco...

BLOK ZÓNA SOUMRAKU

Pohled společnosti Parallaxneděle 15. října, 22:00 hodin
Zatímco novinové titulky oné doby byly plné skandálu Watergate, thriller režiséra Alana J. Pakuly z roku 1974 čerpal inspiraci z konspiračních teorií okolo zavraždění prezidenta Kennedyho. Joe Frady je odhodlaný novinář, který si poté, co byl zavražděn prominentní americký senátor, všimne, že kolegové, co byli svědky vraždy, umírají za podivných okolností. Mladý reportér postupně zjišťuje, že se jedná o jedno z nejhorších spiknutí v dějinách Spojených států a lidé, co za konspirací stojí, jsou pro její utajení schopni udělat cokoliv. Nitky vedou ke společnosti Parallax, kam se Frady pokusí proniknout, aby odhalil pravdu...
Pohled společnosti Parallax byl druhým dílem Pakulovy tzv. „paranoidní“ trilogie (předcházel mu film Klute z roku 971 a následovalo drama Všichni prezidentovi muži z roku 1976). Ukázalo se však, že tento film byl příliš zlověstný i na publikum v roce 1974, které jiné odvážné snímky uvítalo - kupříkladu druhé pokračování Kmotra či Čínskou čtvrť. Pohled společnosti Parallax tak zůstal jediným propadákem z Pakulovy trilogie.

Celý program Cinemaxu

Veronika
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!