12. 8. 2010

Deadpool v ohrožení

hlavní obrázek

X-Meni, to není jen Wolverine. Filmová trilogie navštívila jen část mutantského vesmíru a samotný prequel o adamandiovém bojovníkovi, jež se to snažil napravit, se nesetkal se zrovna nadšeným přijetím. Nabízel ale několik zajímavých charakterů, jako je například Deadpool, jehož slibovaná sólovka zněla docela zajímavě. Bohužel to ale vypadá, že z ní sejde.

Základní problém tkví v tom, že představitel Deadpoola, Ryan Reynolds, již hraje hlavní postavu v jiné komiksové podívané - Green Lanthernovi. A platí nepsané pravidlo, že každý herec může být jen jednou komiksovou figurou. Ne, že by nedocházelo k výjimkám (Halle Berry), ale fakt, že se navíc jedná o filmy konkurenčních studií (Warneři a Foxové), to jen prohlubuje. A Deadpoolův tvůrce Robert Liefeld to na twitteru nenápadně připomněl. A protože Lantern už se prakticky natáčí a navíc je větším projektem, je jasné, který z nich má přednost.

A pokud si říkáte, že stačí Reynoldse přeobsadit, není to tak snadné. V USA totiž Ryan platí za velký herecký potenciál. Někteří dokonce tvrdí, že jde o nového Willa Smithe. Jeho ztráta by pro Deadpoola byla docela zásadní. Navíc foxové se prý nijak zvlášť nesnaží si Ryana udržet. My v Čechách možná můžeme podobné spory vnímat jako docela nezásadní pro filmový svět, ale USA je komiksová země. Obchody s barevnými sešity jsou na každém kroku, filmy na jejich motivy prakticky nahradily akční žánr a výdělky těchto snímků rozhodují o budoucnosti studií. A pokud nic, měl Deadpool alespoň šanci stát se zábavný filmem. Snad to nevzdá bez boje.

PS: Navíc se šíří zvěsti o tom, že by měl o režii zájem Robert Rodriguez.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!