4. 1. 2006

Oscaři již tradičně opět na HBO

Udělování cen Americké filmové a televizní akademie, pozlacených sošek Oscarů, patří k nejsledovanějším a nejprestižnějším filmovým událostem. Ročně je v USA sledují miliony domácností, stejně jako zástupy diváků po celém světě. V České republice a na Slovensku je ceremoniál již řadu let dostupný díky kanálu HBO, který několikahodinovou show vysílá v přímém přenosu a také ve zkráceném záznamu.

Oscaři za rok 2005 budou předáváni od druhé hodiny ráno středoevropského času v noci z neděle 5. března na pondělí 6. března. Záznam na HBO poběží rovněž v pondělí 6. března od 20:00 hodin. Všichni filmoví fanoušci tak budou moci u televizorů stejně jako diváci v sále hollywoodského Kodak Theatre držet palce svým favoritům a napjatě očekávat výsledky.
Jaké filmy budou o ceny bojovat, to zatím není stoprocentně jasné: nominace na ceny se vyhlašují až 31. ledna. Jako nápověda ale mohou napomoci nominace na Zlaté glóby. Viz tento článek.
Osmasedmdesátý ročník Oscarů se ponese ve znamení pocty bývalým vítězům. Proto se i reklama na ceremoniál ponese v tomto „retro-glamour“ duchu, jak je patrné i z oficiálních plakátů.

Veronika
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!