15. 4. 2008

Úspěšná tragikomedie Medvídek právě vychází na DVD

Pokud jste nestihli jít na Medvídka do kina, máte od 10. dubna možnost si tuto divácky velmi úspěšnou tragikomedii filmařského dua Hřebejk-Jarchovský zakoupit nebo půjčit ve videopůjčovně na DVD.

Hřebejkův Medvídek funguje jako mozaika partnerských vztahů, které se na povrchu harmonicky lesknou, ale v jejich skrytých útrobách to nervózně vře. Tři staří kamarádi a jejich partnerky sice působí navenek jako šťastně zadaní, ale v soukromí řeší mnohá tajemství a prožívají občasné krize. Film je ale natočen s takovou lehkostí, že nám naopak hlavní protagonisté, kteří pendlují od jednoho průšvihu do druhého, začnou připadat roztomilí a jakoby odněkud povědomí. Poznání, že harmonický vztah musí být jen utopií, v případě Medvídka není projevem cynické kapitulace, ale stává se právě naopak východiskem pro hravý, humorný a pohodový film.

V Medvídkovi exceluje řada prvotřídních českých herců: Aňa Geislerová (nominována za svůj výkon na Českého lva), Jiří Macháček, Táňa Vilhelmová, Ivan Trojan, Klára Issová a také režisér Jiří Menzel s Věrou Křesadlovou. Skvělými partnery jim jsou Slovinka Nataša Burger a Slováci Roman Luknár a Zuzana Fialová.

Na DVD disku kromě filmu naleznete Film o filmu, kde budete svědky celého natáčení. Dále je připraven komentář režiséra, trailery, pestrá fotogalerie, vyřazené scény a mnoho dalších zajímavých bonusů, které jinde neuvidíte. DVD obsahuje v nabídce i verzi s anglickými titulky a rovněž verzi s českými titulky pro neslyšící. DVD MEDVÍDEK vydává SONY BMG MUSIC ENTERTAINMENT (CZECH REPUBLIC) s.r.o.

Zdroj: 2media.cz

Veronika
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!