4. 11. 2007

CO NÁS V LISTOPADU ČEKÁ

V pořadí jedenáctý měsíc roku bude opravdu bohatý na filmové akce. Takže se ve zkratce podíváme na něco, co nás čeká.


Již v těchto dnech můžete v Praze zavítat na Palace Film Festival. Ve středu 1. října ho v Palace cinemas Slovanský dům zahájila premiéra nového filmu Roberta Redforda Hrdinové a zbabělci.
Festival bude v Praze probíhat až do 7. listopadu a všechny projekce se uskuteční v již zmiňovaném Slovanském domě. Poté se festival přesune do Brna, přesněji řečeno do Velkého Špalíčku, kde setrvá od 7. do 14. listopadu.
PFF přichystal pro fanoušky filmů několik příjemných překvapení. Kromě filmových novinek - Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem, Sejmi je všechny, Across the Universe, Královna Alžběta: Zlatý věk, Neznámá, a filmových lahůdek, které už našimi kiny propluly – Občas pes, Sunshine, Fontána, Tajnosti, budete mít také možnost vidět tituly Kill Bill a Grindhouse. V obou případech se jedná o kompletní projekci obou částí filmů z dílny Quentina Tarantina.
Jako třešnička na dortu pak působí Trailer Fest, jenž je součástí PFF. V několika časově tříděných blocích tak budete moci spatřit pásma těch nejlepších filmových upoutávek, které spatřily světlo světa. A pozor – trailery jsou zadara!!!

Program PFF naleznete zde.



A zatímco se jeden filmový festival bude na Moravu teprve stěhovat, další ji právě opouští a míří do země české.
Je jím festival gay a lesbických filmů Mezipatra, který se bude v Praze konat od 5. do 11. listopadu, a to v kinech Světozor a Oko. Doprovodný program zde však probíhá již od 29. října.
Tématem letošního ročníku je Rebelie a buřičství a těšit se můžete i na hosty festivalu, jimiž budou kanadský režisér John Greyson a německá režisérka Ulrike Ottinger.
Někteří mimopražští a „mimobrněnští“ nemusí litovat, že se na festival do těchto měst nedostají. V Olomouci (12.+13. listopadu), Bratislavě (12.-14. listopadu) a Českém Těšíně (21.+22. listopadu) budou probíhat festivalové ozvěny.

Program Mezipater naleznete zde.



Dalším festivalem, který se na nás v listopadu řítí, je Festival francouzského filmu.
Ten bude probíhat v několika městech České republiky naráz. V Praze, Brně, Českých Budějovicích a Hradci Králové se bude festival konat od 22. do 28. listopadu. V každém z těchto měst bude festival zahájen animovaným filmem Persepolis. Ve zkráceném termínu od 26. do 28. listopadu pak budete moci spatřit vybrané filmy francouzské kinematografie také v Olomouci, Ostravě, Pardubicích a Plzni. Zde se ovšem budete muset bez Persepolisu obejít.

Pragramy naleznete v odkazech měst.



A na závěr tu máme něco pro "fajnšmejkry". Nejedná se přímo o filmy, ale termín "umění 30 vteřin" dává reklamě právo na sebe upozornit. 23. a 24. listopadu v Praze Slováči a 30. listopadu v Brně Špalíčku by si proto každej fanoušek umění reklamy neměl nechat ujít Noc reklamožroutů, kde do vás během šesti hodin nahustí něco kolem 500 reklamích spotů ze všech koutů světa.



už si z těchto akcí vyberete jakoukoli, pořádně si ji užijte!!!

2mig1
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!