10. 2. 2017

Brk: Padesát odstínů temnoty a LEGO® Batman film

Tento týden nás čekají jen dvě novinky. Stavebnice proti erotickému románu. Koho si vyberete vy?

hlavní obrázek

A máme tu další týden a do kin nám letí jen dvě novinky. Za to jsou velice očekávané a mediálně zmiňované. Novinky cílí na ženské a dětské publikum, ale každý z nás si může vybrat. Pokud ne, minulé novinky stále v kinech mají hlavní slovo, popřípadě v televizi pořád něco dávají.

LEGO® Batman film

V Gothamu se chystají velké změny, a pokud chce Batman zabránit tomu, aby moc ve městě převzal Joker, který nemá za lubem nic dobrého, bude možná nucen přehodnotit svůj pohled na svou dosud fungující jednočlennou skupinu občanské bdělosti a sebeobrany a snažit se spolupracovat i s ostatním a možná, ale opravdu jen možná, naučit se trochu uvolnit a získat nadhled.

Strážce Gothamu. Hrdina s ocelovými svaly a moderními technologiemi. Ochránce slabých a nemocných. Když ho padouch střelí … rozpadne se na kostičky. Přesně tak! Je tu řeč o Batmanovi z LEGO stavebnice. Je vidět, že netopýří hrdina je nám sympatický v jakékoliv podobě.

Jak asi většině z vás došlo, tato novinka bude mít souvislost s LEGO® příběhem z roku 2014, a je tomu skutečně tak. V příběhu smolaře Emmeta se totiž Batman také objevil a nyní dostal svůj film jen pro sebe. A musí zachránit Gotham před Jokerem. Co tedy čekat? Spousty kostičkové akce, humoru a vtipu. Tvůrci slibují, že se budeme bavit i my dospělí diváci (i když dokážu si představit, že každý divák se u tohoto cítí jako dítě).

Pokud vás LEGO® příběh zaujal a nasmáli jste se u něj, rozhodně nového Batmana neodkládejte. Bude se pokračovat ve stejných kolejích, takže zábava je zaručena. A nenechte se zmást, i když je všechno z LEGO stavebnice, neznamená to, že to je pouze pro dětské diváky. Cílovou skupinou jsme my všichni.

Zajímavosti

LEGO® příběh z roku 2014 obdržel neuvěřitelných 460 milionů dolarů na tržbách (rozpočet 60 mil. dolarů).

V cameo rolích se objeví Wonder Woman, Superman a i například Green Lantern.

Batman se objeví i v pokračování LEGO® příběhu, které bude v roce 2019.

Padesát odstínů temnoty

Odstíny šedi skončily ve chvíli, kdy Anastasia přestala hrát podle Greyových pravidel a bez okolků ho opustila. Dosavadní lovec a dravec se ocitá v pro něj neznámé životní situaci a navíc si uvědomuje, že se do Anastasie zamiloval. Té se sice nechce vrátit do světa, ve kterém naplňovala roli poddajné studentky, ale Christianovu kouzlu odolat stejně nedokáže. Nevědomky se tak vystavuje velikému nebezpečí. Z Greyovy minulosti se náhle začnou vynořovat temné stíny, které pomáhaly vytvořit jeho komplikovanou osobnost. A těm rozhodně není po chuti, že „jejich“ Christian podlehl tak banálnímu a slabošskému citu, jakým je láska.



Vás, kteří jste první díl zavrhli a hodili za hlavu, možná napadne otázka, jak je možné, že dorazilo pokračování? Odpověď je velice jednoduchá. Tržby a poptávka. A první díl si vydělal dost, i když dostal pět Zlatých malin a odnesl si obrovskou kritiku. Na tom je krásně vidět, že neuspokojíte každého diváka/ kritika, ale vše si své fanoušky najde, kteří si na svůj oblíbený film rádi zajdou a koupí si lístek. A to navzdory tomu, že svět pohlíží na film jako na propadák.

Co můžeme tedy od druhého dílu čekat? Kromě již popsaného příběhu opět spousty sexu. V první polovině filmu by se měly sexuální scény dokonce objevovat po každých deseti minutách! Pokud vás tedy láká vidět opět Jamieho Dormana ve žhavé scéně s Dakotou Johnson, kde jinde svou touhu uspokojit, než na velkém plátně.

Nebudeme si nic nalhávat, ale i druhý díl sklidil hned špatné hodnocení a ohlasy jsou obdobné jako u předešlého dílu. Což ale může znamenat, že druhý díl zaujme přesně ty stejné diváky (dobře, divačky), kteří dali palec nahoru u Padesáti odstínů šedi. Pokud máte rádi knižní sérii, či vás minulý díl zaujal, je pokračování jasnou volbou, jelikož navazujeme tam, kde jsme skončili.

Zajímavosti:

Sexuální scény se natáčely i osm hodin denně.

Natáčel se rovnou i třetí díl (Padesát odstínů svobody), který má premiéru příští rok.

Představitel Christiana Greye bude po dobu celého druhého dílu neoholený (myšleno na tváři). Rozhodlo se podle přání diváků, hlavně divaček, po úspěchu prvního dílu.

Režisérka prvního dílu, Sam Tylor-Johson, ustoupila po neshodách s autorkou knižní série a druhý (i třetí) díl si vzal na starosti režisér James Foley.

Některá kina lákají na filmový maraton, takže si můžete připomenout první díl.

Která ze dvou novinek vás zaujala? Navštívíte své oblíbené kino?

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 3 příspěvky v diskuzi
Janca.W
hodně dávno
Vzhledem k tomu že teď obrážím festivaly, mi rozhodně nevadí, že ani jednu z novinek...
Atticus
hodně dávno
To teda :D Taky nestíhám...Příští týden bude minimálně 5 novinek, ale za to velice očekávaných...
Janca.W
hodně dávno
Určitě Zlato a Mlčení. To si nenechám ujít. McConaughey je skvělý herec a v ukázce vypadá...